لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۳

تصمیم تازهٔ وزارت داخله جرمنی؛ احتمال دارد برخی از «افغان‌های خطرساز» اخراج شوند


بیرق جرمنی
بیرق جرمنی

نانسی فایزر، وزیر داخلۀ جرمنی تصمیم بررسی امکاناتی را دارد که استفاده از این امکانات میتواند منجر به اخراج مجرمان و افراد خطرساز به افغانستان شود.

رسانۀ دولتی جرمنی «دویچه وله» با استناد به گزارش رویترز به نقل از وزیر داخله جرمنی نوشته است که در این‌ گونه موارد، باید منافع امنیتی جرمنی واضحاً بر منافع ماندن افراد متأثر از اخراج ترجیح داده شود.

این رسانه به نقل از خبرگزاری رویترز نوشته که احتمال از سرگیری اخراج آن شهروندان سوریه هم که مرتکب جرایم سنگین می‌شوند و یا خطرآفرین درجه‌بندی شده اند، نیز بررسی می‌شود.

وزیر داخلۀ جرمنی تأکید کرده که برای او واضح است که کسانیکه خطر احتمالی برای امنیت جرمنی ایجاد می‌کنند، باید فوراً اخراج شوند.

نانسی فایزر، وزیر داخلۀ جرمنی
نانسی فایزر، وزیر داخلۀ جرمنی

او افزوده است، آنان میان مسلمان‌هایی که به آنان تعلق دارند و اسلام‌گرایانی که به شدت علیه‌شان مبارزه می‌کنند، تفاوت قایل می‌شوند.

این تصمیم در پی حملۀ یک تبعۀ افغانستان با چاقو در شهر مانهایم جرمنی و افزایش تقاضاها برای اخراج مهاجران خلافکار و خطرساز گرفته شده است.

در همین‌حال حزب راستگرای جرمنی هم خواستار متوقف کردن روند مهاجرپذیری از افغانستان و اخراج پناهجویان افغان و سوری شده که به گفتۀ آنان امنیت داخلی جرمنی را تهدید می‌کنند.

الیس ویدیل و تینو کروپالا، رهبران حزب راستگرای جرمنی گفتند، برای این کار باید دولت جرمنی با حکومت طالبان وارد روابط دیپلوماتیک شود.

حزب راستگرای جرمنی یکی از احزاب مطرح و پر قدرت در این کشور و ضد مهاجرین به شمار می‌رود.

ظاهراً این موضوع شماری از مهاجرین افغان را که تازه به جرمنی رفته اند، نگران کرده است.

احمد یک مهاجر افغان در جرمنی: خبر های که می شنویم باعث نگرانی من و تعداد زیادی از افغانها است

آنان می‌گویند، نباید جرم یک فرد بالای همه هم‌وطنان‌اش تاثیرگذار باشد.

احمد، یکی از آنان می‌گوید، با فروش خانه پدری‌اش و حد اقل سپری کردن ۳ سال در ترکیه و بیش از سه ماه طی نمودن راه قاچاقی چند هفته پیش به کشور جرمنی رسیده است.

او هدف از مهاجرت‌اش به این کشور را داشتن آیندۀ روشن و مکان امنی برای زندگی عنوان کرد:

"متاسفانه امروز خبرها حاکی از آن است که حزب راست‌گرای آلمان وتعدادی از شهروندان آلمان خواهان اخراج مهاجرین افغان هستند و این باعث نگرانی من شخصاً شده و امثال مه کسان زیادی هستند که در این نگرانی بسر می‌برند که اعمال یک فرد افغان چقدر تاثیر دارد روی ما مهاجرین افغان."

مهاجرین با تقبل دشواری های فراوان تلاش می کنند خود را به کشور های اروپایی برسانند
مهاجرین با تقبل دشواری های فراوان تلاش می کنند خود را به کشور های اروپایی برسانند

یک پناهجوی افغان دیگر که می‌گوید یک سال است به کشور جرمنی آمده و به علت پذیرفته نشدن پناهندگی‌اش نخواست نامش در گزارش گرفته شود، نگرانی مشابهی را مطرح کرد. او به رادیو آزادی گفت:

"حزب راستگرای آلمان گفته که برای مهاجرین افغان محدودیت وضع شود، این قابل نگرانی است و برای کسانی که نو می‌آیند داخل آلمان می‌شوند به آنان هم خیلی قابل نگرانی است و کسانی که آمده بودند ۶ ماه و ۱سال می‌شود آمدند هم قابل نگرانی است."

این درحالیست که در پی حملۀ یک افغان با چاقو بالای تجمع یک گروه "مخالف اسلام" در شهر مانهایم جرمنی، یک پولیس جرمنی کشته و ۵ تن دیگر زخمی شدند.

این خواست‌ها و نگرانی‌ها درحالی مطرح می‌شود که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، هزاران افغان به علت‌های مختلف از جمله تهدیدات امنیتی به کشورهای متعدد از جمله جرمنی مهاجر شدند و یا درخواست پناهندگی داده اند.

در حال حاضر شمار زیادی از این افراد در انتظار دریافت پاسخ مثبت از سوی این کشورها از جمله جرمنی اند.

XS
SM
MD
LG