جهان
بایدن: "با آزادی گروگانها توسط حماس، صلح در غزه امکانپذیر است"
جو بایدن ، رئیس جمهور ایالات متحده میگوید که اگر گروه تندرو حماس، گروگانهای اسرائیلی را آزاد کند، برقراری آتشبس در غزه همین فردا امکانپذیر است.
ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا، حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی میشناسند.
آقای بایدن به روز شنبه ۱۱ ماه می در نزدیک شهر سیاتل امریکا گفت که برقراری آتشبس در غزه به گروه تندرو حماس بستگی دارد.
از سوی دیگر اردوی اسرائیل دیروز دستور تخلیۀ فوری چندین محلۀ دیگر در رفح در جنوب غزه را صادر کرد.
اسرائیل از ساکنان رفح خواسته است تا به سمت منطقۀ المواسی بروند.
سازمان ملل متحد هشدار داده است که حمله به شهر مزدحم رفح در جنوب غزه خطر یک فاجعه را به همراه دارد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
در نتیجۀ حمله بر موترهای مسافربری در پاکستان ۳۸ تن کشته شدند
در نتیجۀ حمله بر موترهای مسافربری در منطقۀ کرم سفلی در ایالت خیبر پختونخوا پاکستان حداقل ۳۸ تن کشته شدند.
یک مقام پولیس محلی که نخواست نامش افشا شود، به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو آزادی گفت که این حمله بعد از ظهر امروز در منطقه بین علیزی و چپاره در حالی صورت گرفت که کاروانی از حدود ۲۰۰ موتر راهی پیشاور بود.
به گفته این مقام پولیس، براساس معلومات ابتدایی، ۳۴ تن از کشته شدگان شیعه و چهار تن دیگر سنی هستند، سه زن و یک کودک نیز شامل کشته شدگان اند. در این حمله حداقل ۱۱ تن دیگرنیز زخمی شده اند.
تا هنوز هیچ گروهی مسئولیت این رویداد را برعهده نگرفته، اما در آن منطقه، از مدتها به اینسو، درگیریهای بین پیروان مذاهب سنی و شیعه صورت می گیرد.
پاکستان بار دیگر از طالبان خواست علیۀ گروههای تروریستی در خاک افغانستان اقدام کند
پاکستان بار دیگر از حکومت طالبان خواست تا علیۀ گروههای تروریستی که به گفتۀ اسلام آباد از خاک افغانستان فعالیت می کنند، اقدام کند.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان امروز (پنجشنبه ۲۱ نوامبر) در نشست خبری هفتگی خود در شهر اسلام آباد گفت که پاکستان چندین بار اسناد مشخصی را در مورد گروههای تروریستی با مقامات طالبان شریک ساخته است.
زهرا بلوچ ابراز امیدواری کرده که مقامات طالبان، تروریزم را نه تنها برای منطقه، بلکه برای امنیت خود نیز به حیث یک تهدید جدی تلقی کرده و بر اساس توافقات مختلف بین المللی، از جمله توافقنامه دوحه به تعهدات خود عمل کنند.
پاکستان میگوید که رهبران تحریک طالبان پاکستان در افغانستان هستند و جنگجویان این گروه از افغانستان برای حمله به آنسوی خط دیورند عبور میکنند، اما حکومت طالبان این ادعای پاکستان را رد کرده، میگوید که پاکستان باید مشکلات داخلی خود را در قلمرو خود حل کند.
پنتاگون قصد دارد به ارزش ۲۷۵ میلیون دالر تسلیحات نظامی به اوکراین ارسال کند
وزارت دفاع ایالات متحدۀ امریکا (پنتاگون) قصد دارد که در روزهای پایانی ادارۀ رئیس جمهور بایدن، به ارزش حداقل ۲۷۵ میلیون دالر تسلیحات نظامی، به شمول ماینهای زمینی را به اوکراین ارسال کند.
این تسلیحات نظامی در حالی به اوکراین داده میشود که نگرانیها در مورد تشدید جنگ افزایش یافته است. هر دو جانب، بطور آشکار در تلاش بهبود موقعیت خود، قبل از آغاز ادارۀ دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب امریکا هستند که قول داده، برای پایان دادن به این جنگ تلاش میکند.
انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا، روز چهارشنبه (۲۰ نوامبر) در اعلامیهای گفت که آنها به حمایت از اوکراین ادامه خواهند داد، تا بتوانند در جنگ پیروز شود و از خود در برابر روسیه دفاع کند.
جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در هفته جاری به اوکراین اجازه داد تا از راکتهای دوربرد امریکایی برای حمله بر قلمرو روسیه استفاده کند.
امریکا؛ اسرائیل در جنگ با حزب الله به اهداف مهی دست یافته
ایالات متحدۀ امریکا میگوید که اسرائیل در جنگ با گروه مسلح حزب الله لبنان به اهداف مهم دست یافته، بنابراین احتمال پایان جنگ وجود دارد.
حزب الله لبنان یک گروه سیاسی نظامی است که ایالات متحدۀ امریکا، آن را به حیث یک سازمان تروریستی میشناسد، ولی اتحادیۀ اروپا تنها شاخۀ نظامی آن را در لیست سیاه شامل ساخته، نه بخش سیاسی آن را. حزب الله کنترل بخش اعظم جنوب لبنان را در دست دارد و نمایندگان شاخۀ سیاسی این حزب در پارلمان لبنان حضور دارند.
ماتیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، روز چهارشنبه (۲۰ نوامبر) در یک کنفرانس خبری گفت، آنها در دو ماه گذشته دیده اند که اسرائیل موفق شده، تواناییهای حزب الله را از بین ببرد، بنابراین، او معتقد است که اکنون زمان تلاشها برای راه حل دیپلوماتیک فرا رسیده است.
آموس هوخشتاین، فرستاده ویژه ایالات متحدۀ امریکا در امور شرق میانه، تلاش میکند تا در مورد آتش بس مذاکره کند. بر اساس گزارشها، او روز چهارشنبه وارد اسرائیل شد و قرار است با بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل ملاقات کند.
روسیه حملات گستردهای را بر مهم ترین منطقه تأسیسات صنعتی اوکراین انجام داد
روسیه در اوایل صبح امروز (۲۱ نوامبر) حمله گسترده ای را بر منطقه جنوب شرقی دنیپروپتروفسک، مهم ترین منطقۀ صنعتی اوکراین آغاز کرد.
سرهی لیساک والی منطقه در شبکۀ تلگرام نوشته که از صبح زود، به طور گسترده بر این منطقه حمله شده و اطلاعات ابتدایی نشان میدهد که یکی از تأسیسات صنعتی در شهر دنیپرو مرکز دنیپروپتروفسک، آسیب دیده و در آن دو آتشسوزی رخ داده است.
به گفتۀ لیساک از انفجارهایی در شهر کرمنچوک در منطقه پولتاوا نیز گزارش شده است.
در اوایل صبح امروز همۀ اوکراین برای چندین ساعت در معرض هشدار حملات هوایی قرار داشت، زیرا نیروهایی هوایی اوکراین گزارش داد که روسیه چندین راکت را به سمت اهداف مختلف پرتاب کرده است.
انتظار میرفت که سفارت ایالات متحده امریکا یک روز پس از تعطیلی موقت به دلیل آنچه که یک حمله گسترده بالقوه خوانده شده، امروز در شهر کیف پایتخت اوکراین بازگشایی شود.
یک اثر هنری مفهومی کیله چسپانده شده به دیوار به قیمت ۶.۲ میلیون دالر فروخته شد
یک اثر هنری مفهومی (conceptual art) متشکل از یک کیلۀ ساده، چسپانده شده به دیوار، به قیمت ۶.۲ میلیون دالر، روز چهارشنبه (۲۱ نوامبر) در یک لیلام در نیویورک، فروخته شد.
اثر موریزیو کاتیلان (Maurizio Cattelan) هنرمند ایتالیایی که "کمدین" نامیده شده، در سال ۲۰۱۹ در ساحل"آرت بازل" در میامی به نمایش گذاشته شد و پدیده بود که تماشاگران جشنواره تلاش میکردند تا بفهمند که آیا این میوه زرد رنگ که با نوار نقره ای به دیوار سفید چسپانیده شده، یک شوخی است یا خیر. عاقبت طوری شد که یک هنرمند دیگر آن کیله را از دیوار برداشت و خورد. این اثر به قدری توجه را به خود جلب کرد که سه نسخه آن از ۱۲۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰۰ دالر فروخته شد.
اکنون پنج سال بعد از آن جاستین سان، بنیانگذار پلتفرم اسعار دیجیتال(TRON)، بیش از ۴۰ برابر قیمت آن را در لیلام"مزایدۀ ساتبی" پرداخت، به عبارت دقیقتر، آقای سان تصدیق اصالت این اثر را خریده است که به او این اختیار را میدهد که یک کیله را به دیوار بچسباند و آن را "کمدین" بنامد.
در حملات اسرائیل به سوریه ۳۶ نفر کشته شدند
وزارت دفاع سوریه می گوید که در حملات هوایی روزگذشته اسرائیل به شهر پالیمرا حداقل ۳۶ نفر کشته و پنجاه نفر دیگر زخمی شده اند.
شهر پالمیرا برای یادبودهای تاریخی و میراث اش مشهور است.
اما دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا ارقام متفاوت از تلفات منتشر کرده و گفته که در این حملات ۶۱ نفر کشته شده اند.
اسرائیل در مورد حمله هوایی به سوریه هنوز چیزی نگفته است و در گذشته هم در مورد این حملات معلومات ارائه نمیکرد اما همواره گفته که به ایران اجازه نخواهد داد که گروههای نیابتی اش را گسترش دهد.
جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحده ۸۲ ساله شد
در تاریخ امریکا این نخستین بار است که یک رئیس جمهور برحال و سرقوماندان اعلی این کشور به ۸۲ سالگی رسیده و هنوز هم کار میکند.
بایدن از انتخابات ریاست جمهوری امسال امریکا که در پنجم نومبر برگزار شد، ظاهراً به خاطری افزایش سن و عدم اعتماد رای دهندگان به او، کناره گیری کرد.
او معاونش کمالا هریس را به عنوان نامزد حزب دیموکرات معرفی کرد که در انتخابات ریاست جمهوری به حریفش دونالد ترمپ از حزب جمهوریخواه باخت.
گفته میشود که دونالد ترمپ در جنوری ۲۰۲۹ در هنگام پایان دوره دوم ریاست جمهوریش در آستانه ۸۳ سالگی قرار خواهد داشت.
امریکا قطعنامه سازمان ملل در مورد درخواست آتش بس در غزه را ویتو کرد
ایالات متحده امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد درخواست آتش بس در نوار غزه را ویتو کرد.
خبرگزاری اسوشیتدپرس نوشته است که ایالات متحده این قطعنامه را به خاطری رد کرده که در آن به رهایی فوری گورگانهای اسرائیلی اشاره نشده است.
در میان پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، تنها امریکا این قطعنامه را ویتو کرد در حالی که بریتانیا و فرانسه دو متحد عمده امریکا به این قطعنامه رای مثبت دادند.
گروه حماس که از سوی امریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود، در اکتوبر ۲۰۲۳ با حمله بر بخشهای از اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.
دهها تن از این گروگانها طی یک آتش بس موقت با زندانیهای فلسطینی مبادله شدند و شماری دیگری در نتیجه عملیات نظامی آزاد شدند اما بیش از صدتن این گروگانها هنوز هم در نزد حماس اند.
نمایندگی های قونسلی ایران در شهر های هامبورگ، مونشن و فرانکفورت جرمنی مسدود شدند
وزارت خارجه جرمنی به روز چهارشنبه خبر داد که قونسلگری های ایران در هامبورگ، مونشن و فرانکفورت رسما بروی مراجعین بسته شده اند.
جرمنی در اعتراض به اعدام سه هفته قبل جمشید شارمهد توسط حکومت ایران که تابعیت دوگانه جرمنی و ایران را داشت، دستور بستن تمام قونسلگری های این کشور را صادر کرد.
سفارت ایران در برلین باز خواهد بود تا خدمات قونسلی را به تقریبا ۳۰۰ هزار ایرانی که در جرمنی بسر میبرند، انجام دهد.
مقامات قضائی ایران روز ۲۸ اکتوبر در مورد اعدام شارمهد خبر داده بودند.
شارمهد در سال ۱۹۵۵ در ایران به دنیا آمده و به سن هفت سالگی به آلمان غرب رفت. او در بهار سال ۲۰۲۳ بعد از یک محاکمه سوال برانگیز در رابطه با تروریزم به اعدام محکوم شد.
حکومت جرمنی، اعضای خانواده شارمهد و فعالان حقوق بشر اتهامات علیه وی را رد کردند.