لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۰۷

مبارزه با تغییرات اقلیمی در افغانستان؛ اتحادیه اروپا و سویس کمک ۲۰ میلیون یورو اعلان کردند


روستاییان یک منطقه دور افتاده در افغانستان که در نتیجه تغییرات اقلیمی خشکسالی بی سابقه را تجربه میکند
روستاییان یک منطقه دور افتاده در افغانستان که در نتیجه تغییرات اقلیمی خشکسالی بی سابقه را تجربه میکند

اتحادیۀ اروپا می‌گوید که پیامدهای تغییرات اقلیمی در افغانستان فقر و ناامنی غذایی را تشدید می‌کند، زیرا زندگی ۷۶ درصد مردم این کشور متکی به زراعت است.

در اعلامیه‌ای که روز شنبه منتشر شده آمده است که این اتحادیه ۱۵ میلیون یورو و آژانس همکاری و توسعۀ سوئیس ۵ میلیون یورور را برای آگاهی و مقابله با اثرات تغییرات اقلیمی به افغانستان کمک می‌کند.

در این اعلامیه آمده است، این اتحادیه و آژانس همکاری و توسعۀ سوئیس به گونۀ مشترک ۳۰ هزار و ۳۰۰ خانواده را در ۴ ولایت برای مقابله در برابر اثرات منفی تغییرات اقلیمی و بلایای طبیعی حمایت مالی خواهند کرد.

بر اساس اعلامیه، این کمک‌ها در بخش مدیریت آبخیزی، آمادگی روستایان در برابر بلایای طبیعی و مقابله با خطر سیلاب هزینه خواهد شد که به آنها کمک می‌کند تا تولیدات زراعتی و مواشی خود را برای ادامۀ معیشت‌شان افزایش دهند.

کودکان مناطق روستایی افغانستان نیز از تاثیرات مخرب تغییرات اقلیمی در امان نمانده اند
کودکان مناطق روستایی افغانستان نیز از تاثیرات مخرب تغییرات اقلیمی در امان نمانده اند

این درحالیست بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، افغانستان یکی از ۱۹ کشور آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی است که توان مقابله با آن را ندارد.

برخی کشاورزان به رادیو آزادی می‌گویند، سال گذشته به دلیل خشکسالی محصولات کمتری جمع‌آوری کردند و در زمستان نیز مواشی‌شان را از دست داند و اکنون هم کشت‌های امسال شان به دلیل باران‌های شدید تخریب شده است.

نورالله، یکی از دهاقین از ولایت غور به رادیو آزادی گفت، او گندم کشت می‌کند و سال یک بار حاصل برداشت می‌کند که سال گذشته حاصلاتش کم بود:

"حاصلات اصلاً نبود. وقتی خشکسالی باشد و آب نباشد، گندم بدون آب هیچ رشد نمی‌کند. زمستان سال پیش باران نبود، امسال هم که گندم کاشتم ولی باران‌های شدید باریده و کشت ما و دیگران را خراب کرده است."

سید رحمان، باشندۀ روستای تشک‌چشمۀ تخار نیز در این باره به رادیو آزادی می‌گوید:

"منطقۀ ما شهری نیست و یا ولایت نیست که شیر و ماست را بفروشیم، از مال هم بره‌اش را می‌فروشم هم پشم‌اش را، یا هم کدام مال چاق را می‌فروشیم. در اینجا وضعیت مردم کلاً بخ صفر رسیده است اگر کسی کارگر داشته باشند، چند فیصد بهتر است."

سیلاب های مدهش که به عنوان عامل تغییرات اقلیمی پنداشته میشود نیز در ماه های اخیر تلفات و فسارات فراوانی به مردم وارد کرده است
سیلاب های مدهش که به عنوان عامل تغییرات اقلیمی پنداشته میشود نیز در ماه های اخیر تلفات و فسارات فراوانی به مردم وارد کرده است

تغییرات اقلیمی که پیامدهای چون سیلاب، خشکسالی و رانش زمین و دیگر بلایای طبیعی را در پی دارد، امروزه به یکی معضلات اساسی جهان مبدل شده است.

این درحالیست که پیش از این که ادارۀ ملی حفاظت از محیط زیست حکومت طالبان گفته بود که افغانستان به دلیل تغییرات اقلیمی به شدت آسیب دیده و باید از حمایت مالی بین‌المللی در این زمینه برخوردار شود.

موضوعی که سازمان‌های بین‌المللی هم بارها در گزارش‌هایشان تأیید کردند.

پیش از این سازمان ملل متحد و دیگر کشورها بارها از روبه‌رو بودن افغانستان با پیامدهای تغییرات اقلیمی و عدم توانایی این کشور برای مقابله با آن ابراز نگرانی کرده بودند.

در یک سال گذشته رویدادهای طبیعی که بیشتر آنها ناشی از تغییرات اقلیمی عنوان شده، از جمله زلزله، سیلاب، برف‌باری‌ها و باران‌های شدید در کنار صدها تلفات، خسارات هنگفت مالی به مردم افغانستان وارد کرده است.

XS
SM
MD
LG