لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۱۵

کانادا درخواست طالبان برای تعیین نماینده در سفارت افغانستان را رد کرده است


بیرق ملی کانادا
بیرق ملی کانادا

حکومت کانادا درخواست حکومت طالبان برای تعیین یک نماینده در سفارت افغانستان در آن کشور را رد کرده است.

خبرگزاری‌های نشنل پست و اتاوا سیتیزن کانادا به روز دوشنبه به نقل از جیسون کونگ، سخنگوی امور جهانی دولت کانادا گزارش داده اند که حکومت کانادا به رهبری جاستن ترودو حتی به نامۀ طالبان در این خصوص که‌ آن را در سال ۲۰۲۲ دریافت کرده، پاسخ نداده است.

هر دو خبرگزاری به نقل از مریلین گوورمونت، یکی دیگر از مقام‌های کانادا در امور بین المللی نوشته اند که کانادا طالبان را به عنوان دولت قانونی افغانستان به رسمیت نمی‌شناسد و هرگز این کار را نخواهد کرد.

او افزوده که کانادا هیچ نمایندۀ خارجی را که از سوی طالبان منصوب شده باشد، دریافت یا تایید نخواهد کرد، یا روابط رسمی با مقام‌های طالبان ایجاد نخواهد کرد.

این رسانه‌های کانادایی به نقل از یک سخنگوی سفارت افغانستان در کانادا که نامش گرفته نشده است، نوشته اند که از آگست ۲۰۲۱ تا کنون هیچ تماسی با حکومت طالبان در افغانستان نداشته اند.

این مسئول سفارت افزوده که آنها خواهان کمک مالی از طالبان نشده اند و نه هم کمکی دریافت کرده اند و به این دلیل مجبور به کاهش کارمندان‌شان شده اند.

گفتنی است که نمایند‌گی‌های دیپلماتیک افغانستان در کانادا پس از سقوط نظام جمهوریت و تسلط طالبان، از سوی دیپلمات‌های پیشین اداره می‌شوند.

در دو و نیم سال گذشته هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است و بسیاری کشورهای جهان رعایت حقوق بشر و تأمین کامل حقوق زنان و ایجاد یک حکومت فراگیر را برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان شرط گذاشته اند.

اما حکومت طالبان در حال حاضر با شماری از کشورها از جمله ایران، پاکستان، ترکمنستان، چین، روسیه و برخی کشورهای دیگر روابط دیپلماتیک دارد.

این کشورها با آنکه نماینده‌های طالبان را در سفارت افغانستان در کشورهای شان پذیرفته اند، اما تأکید کرده اند که این مسئله به معنی به رسمیت شناختن حکومت طالبان نیست.

در این میان برخی از آگاهان مسائل سیاسی می‌گویند، شماری از کشورهای همسایه و منطقه بخاطر منافع اقتصادی و سیاسی‌شان به گونۀ سلیقوی با حکومت طالبان روابط دیپلماتیک برقرار کرده اند، اما کانادا که نیازی به چنین مسائل ندارد، اصول بین‌المللی در این زمینه را رعایت می‌کند.

عنایت‌الله اسحاقزی، یکی از این آگاهان به رادیو آزادی گفت:
"بعضی ممالکی که حاضر شده اند آنها نظر به منافع خود با وجودی که طالبان را به رسمیت نمی‌شناسند روابط دیپلماتیک غیرمستقیم ایجاد کرده اند، اما تا زمانی که طالبان نورم‌های بین‌المللی را مراعات نکنند واضح است که سفارتخانه برای شان داده نمی‌شود."

عزیز معارج، آگاه سیاسی و دیپلمات پیشین هم با اشاره به این مسئله به رادیو آزادی گفت، اگر طالبان خواهان روابط دیپلماتیک اند، شرایط جهان را باید بپذیرند:
"تا که طالبان را به رسمیت نشناسند امکان ندارد همراه شان روابط دیپلماتیک ایجاد کنند و اگر طالبان می‌خواهند روابط دیپلماتیک ایجاد کند، شرایط جهان را باید بپذیرند شرایط مشروع که خواست مردم افغانستان هم است هم حقوق بشر را رعایت کنند و هم مانع آموزش و کار دختران و زنان نشوند و یک حکومت معیاری ایجاد کنند در آن صورت می‌شود که جهان سیستمی را ایجاد کند که آنها را بپذیرد."

ضیاء احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجۀ حکومت طالبان به سوالات رادیو آزادی در این مورد پاسخ نداد، اما حکومت طالبان پیش از این همواره خواستار تعامل و روابط دیپلماتیک با تمام کشورهای جهان شده است.

حکومت طالبان مدعی است که حقوق بشر و زنان در افغانستان تأمین و حکومت آنان فراگیر است، اما موردهایی که از سوی ملل متحد و جامعۀ جهانی پذیرفته نشده است.

XS
SM
MD
LG