لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۵۴

رئیس شورای پناهندگان ناروی: خودداری طالبان از اشتراک در نشست دوحه مایوس کننده است


 شورای پناهندگان سرمنشی شورای پناهندگان ناروی (ان آرسی)
شورای پناهندگان سرمنشی شورای پناهندگان ناروی (ان آرسی)

شورای پناهندگان ناروی (ان آرسی) خودداری حکومت طالبان از شرکت در نشست دوحه در مورد افغانستان را مایوس‌کننده خوانده است.

یان ایگلند، سرمنشی این شورا به روز یک‌شنبه در صفحۀ ایکس خود از همه طرف‌ها خواسته است تا برای دستیابی به معامله‌های که می‌تواند به نفع مردم افغانستان باشد، بیشتر تلاش کنند.

او افزوده است، این بسیار حیاتی است که صدا و حقوق زنان افغان در اولویت قرار داده شود.

در نشست دوحه در بارۀ افغانستان ۴ نفر از آدرس فعالان حقوق زنان و جامعۀ مدنی افغانستان شرکت کرده اند که ۳ تن‌ آنان زن هستند.

محبوبه سراج، یکی از اشتراک کنندگان نشست دوحه
محبوبه سراج، یکی از اشتراک کنندگان نشست دوحه

محبوبه سراج، یکی از اشتراک کنندگان این نشست به روز یک‌شنبه به رادیو آزادی گفت که موضوع زنان افغانستان در روز دوم این نشست مورد بحث قرار خواهد گرفت.

از طالبان برای شرکت در نشست دوحه دعوت شده بود، اما به دلیل اینکه به عنوان طرف اصلی افغانستان دعوت نشده بودند، مشارکت خود را مفید ندانستند و به روزشنبه یک روز قبل از آغاز نشست اعلام کردند که در این نشست اشتراک نمی‌کنند.

در این حال شماری از زنان در افغانستان می‌گویند، انتظار دارند با برگزاری چنین نشست‌ها در وضعیت زندگی آنان تغییر بیاید.

دو تن از بانوان ساکن کابل که نخواستند نام‌شان در گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی گفتند:

"خواست ما زنان افغانستان مخصوصاً زنانی که در سایۀ تاریک این گروه {طالبان} در افغانستان زندگی می‌کنیم از نهادها و کشورهایی که در نشست دوحه شرکت کرده اند این است که از حقوق قانونی و شرعی زنان افغانستان که توسط این گروه غصب شده، دفاع کنند تا آیندۀ زنان افغانستان در تاریکی وغم باقی نماند."

"واقعاً شرایطی که زنان افغانستان زیر سلطۀ طالبان دارد زندانی بیش نیست، همه حق و حقوق‌شان گرفته شده و دنیا همچنان شاهد است و تماشاگر. امید دارم که این نشست به نفع مردم افغانستان و به خصوص به نفع زنان افغان و افغانستان تمام شود."

تعدادی از زنان معترض افغانستان
تعدادی از زنان معترض افغانستان

طالبان پس از حاکمیت دوباره‌شان در افغانستان در آگست سال ۲۰۲۱، دختران بالاتر از صنوف ششم را از رفتن به مکتب منع کرده و در ماه دسامبر سال ۲۰۲۲ دروازه ‌های پوهنتون‌ها را نیز به روی دختران و زنان افغان بستند.

علاوه بر این، طالبان کار زنان را در تمام سازمان‌های غیردولتی و بیشتر ارگان‌ای دولتی ممنوع کرده و در بسیاری بخش‌های دیگر محدودیت‌هایی را بر آنان اعمال کرده اند.

در همین حال سفارت بریتانیا برای افغانستان به روز یک‌شنبه در شبکۀ ایکس خود نوشته است که حقوق زنان و دختران افغان قابل مذاکره نیست.

در ادامه آمده که بریتانیا و جاپان میزبان یک میز گرد در بارۀ زنان، صلح و امنیت اند تا در بارۀ این که برای حمایت بیشتر از زنان و دختران در افغانستان چه کارهای نیاز است انجام شود، بحث صورت گیرد.

XS
SM
MD
LG