در حالی که گروهی از کارشناسان ملل متحد از حکومت طالبان خواسته اند تا از بازداشت زنان و دختران به اتهام "بدحجابی" دست بردارد، برخی از نهادهای مدافع حقوق زنان خواستار فشار بیشتر بر طالبان هستند.
آنان میگویند، حکومت طالبان با گذشت هر روز محدودیتها در برابر زنان را گسترش میدهد و جامعهٔجهانی باید در مقابل آن بیایستد.
نرگس سادات، عضو رهبری شورای زنان مقتدر افغانستان و فعال حقوق زنان به رادیو آزادی گفت:
"در حال حاضر زنان افغان از سوی طالبان گروگان گرفته شدهاند و در دو سال گذشته هر نوع ظلم در برابر زنان صورت گرفته و ادامه دارد، اما جامعهٔ جهانی به ویژه سازمان ملل متحد تنها تماشا میکنند، تنها با این نمیشود که از طالبان خواسته شود که روند بازداشت زنان را متوقف و آنها را رها کنند. جامعۀ جهانی باید فشار بر طالبان را افزایش دهد و از حمایت از آنها دست بردارد."
شبکهٔ مشارکت سیاسی زنان افغانستان نیز میگوید که زنان در افغانستان بیشتر از هر زمان دیگری در وضعیت بدی قرار دارند.
ترنم سیدی، یکی از اعضای این شبکه به رادیو آزادی گفت:
"آنها به بسیاری راحتی دختران مردم را از روی جادهها با بهانههای مختلف دستگیر و اختطاف میکنند، این مسایل به یک فاجعه در برابر زنان مبدل شده است، هرچه زودتر باید جلو این فاجعه گرفته شود."
شماری دیگر از نهادهای مدافع حقوق زنان نیز از وضعیت زنان و ادامۀ بازداشت آنان به اتهام بدحجابی از سوی طالبان ابراز نگرانی کرده و گفتهاند که این مسایل عواقب بدی را در پی خواهد داشت.
این درحالیست که گروهی از کارشناسان ملل متحد ناوقت روز جمعه با نشر گزارشی از حکومت طالبان خواسته اند تا از از بازداشت زنان و دختران تحت عنوان بدحجابی دست بردارد و زنان بازداشت شده را هر چه زودتر رها کند.
بر اساس این گزارش، دهها زن و دختر به دلیل آنچه که طالبان "بدحجابی" عنوان میکنند، از ماه جنوری گذشته به این سو به گونۀ غیرقانونی بازداشت و مورد بدرفتاری قرار گرفتهاند.
در گزارش آمده است که بازداشت زنان و دختران به اتهام بدحجابی ابتدا از غرب کابل که بیشتر ساکنان آن را هزارههای شیعهمذهب تشکیل میدهند، آغاز شد، اما بعداً به سایر مناطق کابل و برخی ولایتهای دیگر چون بامیان، بغلان، بلخ، دایکندی و کندز نیز گسترش یافت.
پیش از این شماری از علمای شیعه به شمول واعظ زاده بهسودی به تاریخ سوم دلو سال روان در نشستی در غرب کابل از سیاستهای طالبان در برابر شیعیان و هزارهها و به ویژه بازداشت خودسرانهٔ زنان در برخی شهرها انتقاد کرده بود.
از سوی هم برخی از دختران در ولایات کابل، بامیان و بلخ نیز در صحبت با رادیو آزادی مدعی شدهاند که طالبان آنها را به علت آنچه که بدحجابی عنوان میکنند بازداشت و شکنجه کردند و در برخی موردها در بدل دریافت پول دوباره رها کردند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در رابطه با ادعای این زنان و گزارش تازهٔ کارشناسان ملل متحد به پرسشهای ما پاسخ نداد، اما پیش از این گزارشهای بازداشت دختران و زنان را تأیید کرده و گفته بود که این دختران و زنان پس از چند ساعت بازداشت با ضمانت اعضای خانوادهٔ خود دوباره رها شدند.
پیش از این نیز سازمانهای مختلف بینالمللی و کشورها بازداشت زنان از سوی طالبان را به اتهام بدحجابی نکوهش کردهاند.