لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۰۶

گزارش: ۱۸ کارگر افغان در ترکیه در سال ۲۰۲۳ در جریان کار جان باخته اند


نمای از دو ساختمان بلند در ترکیه - عکس از آرشیف
نمای از دو ساختمان بلند در ترکیه - عکس از آرشیف

یک سازمان به نام دیدبان صحت و مصونیت کار در ترکیه روز شنبه در گزارش سالانۀ خود گفته است که ۱۹۳۲ کارگر از جمله ۱۸ افغان در سال ۲۰۲۳ در نتیجۀ رویدادهای مختلف در جریان کار جان‌ های شان را از دست داده اند.

بر اساس این گزارش، ۱۰۶ کارگر خارجی جان باخته شامل مهاجرین دیگر کشورها از جمله سوریه، ترکمنستان، عراق، ایران، بلغارستان، آذربایجان، قرغیزستان، مصر، ازبکستان، اوکراین، فیلیپین، جاپان، کلمبیا، مالدیو، نایجریا، رومانیا، روسیه، سودان و تاجیکستان نیز می‌شوند.

این سازمان گفته است که در میان این کارگران جان باخته در جریان کار، ۲۲ کودک زیر ۱۴ سال و ۳۲ کودک بین ۱۵ تا ۱۷ سال و ۱۴۷ زن نیز شامل اند.

دیدبان صحت و مصونیت کار ترکیه در این گزارش به رویدادهای ترافیکی، زیرآوار شدن، سقوط از ارتفاع، برق گرفتگی، خشونت در محل کار، انفجار، سوختگی و دیگر موارد به عنوان عوامل جان باختن این کارگران اشاره کرده است.

این کارگران در بخش‌های ساختمانی، زراعت، حمل و نقل، تجارت، اداره‌های آموزشی، شهرداری، تجارت مواد غذایی، خدمات صحی اجتماعی و معادن کار می‌کردند.

این در حالی است که یک کارگر افغان به نام وزیر محمد نورتانی در ترکیه در ماه نوامبر ۲۰۲۳ به روایت خانواده‌اش از سوی صاحبان کارش کشته و جسدش سوختانده شده بود.

قمرگل، همسر وزیر محمد نورتانی در صحبت با رادیو آزادی می‌گوید که شوهرش برای کار در معدن رفته بود، اما جسد سوخته‌اش را در جنگل پیدا کردند.

قمرگل گفت که پروندۀ قتل شوهرش بررسی نشده است و آنها در وضعیت بدی قرار دارند:
"در خانه زندانی هستیم، نمی‌توانیم از خانه بیرون شویم، اولادهایم مکتب رفته نمی‌توانند. از ترس از خانه بیرون نمی‌رویم، دو ماه می‌شود که وکیل گرفتم، اصل هیچ کاری نکرده است."

این در حالی است که در آن زمان یک منبع در سفارت افغانستان در انقره در صحبت با رادیو آزادی گفته بود که ترکیه پروندۀ قتل این افغان را بررسی می‌کند.

رسانه‌های ترکیه هم در آن زمان گزارش داده بودند که وزیر محمد ۵۰ ساله و مهاجر افغان توسط صاحبان کارش که در یک معدن زغال سنگ غیرقانونی در شهر زونگولداک ترکیه کار می‌کرد به قتل رسیده و جسدش به آتش کشیده شده است.

در همین حال احمدالله، یک مهاجر افغان در ترکیه می‌گوید که او و دیگر کارگران افغان با مشکلات مختلفی روبه‌رو هستند و به دلیل نداشتن اجازۀ کار، معاش کمتری دریافت می‌کنند:
"اجازۀ کار اصلاً نمی‌دهند، باید صاحب کار مجوز کار بگیرد، اگر کار خود را تغییر دهیم جواز کار باطل می‌شود. معاشات مهاجرین نظر به کارگران ترک کمتر است. دولت به بهانۀ آدرس خانه و امضا نکردن و دیگر مسائل اقامت موقتی یک ساله را که می‌دهند نیز باطل می‌کند."

پیش از این نیز گزارش‌هایی از کشته شدن برخی مهاجران افغان که برای کار به ترکیه، ایران و پاکستان رفته بودند، منتشر شده است.

در حال حاضر صدها هزار مهاجر فاقد اسناد افغان به علت‌های مختلف از جمله فقر، بیکاری و تهدیدات امنیتی در افغانستان در کشورهای مختلف از جمله ترکیه، ایران و پاکستان بسر می‌برند که به دلیل نداشتن مدارک اقامت قانونی با مشکلات مختلفی روبرو هستند.

XS
SM
MD
LG