لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۱۳

نگرانی دگرباشان جنسی افغان از عدم تامین امنیت شان در افغانستان و برخی کشورهای همسایه


بیرق دگرباشان جنسی
بیرق دگرباشان جنسی

شمار از دگرباشان جنسی افغان می‌گویند که نگران وضعیت ال جی بی تی کیو افغان در افغانستان و برخی کشورهای همسایه هستند.

آنان گفتند که به خدمات صحی، کار و حمایت‌های اجتماعی دسترسی ندارند و از حقوق‌شان محروم هستند.

این در حالی است که به روز سه‌شنبۀ هفتۀ گذشته، ۲۶ دسمبر یکی از دگرباشان جنسی افغان به نام عبیدی در شهر پشاور پاکستان کشته شده است و این موضوع به نگرانی دگرباشان جنسی افغان افزوده است.

چگونگی قتل او تا به حال رسانه‌ای نشده است.

یک دگرباش جنسی افغان که نخواست نامش در گزارش منتشر شود، به رادیو آزادی می‌گوید که او و عبیدی یک سال پیش به دلیل فشارها و تهدیدات از افغانستان به پاکستان آمدند که عبیدی چند روز پیش کشته شد و او نیز در اینجا وضعیت خوبی ندارد.

او از نهادهای حقوق بشری می‌خواهد که به وضعیت دگرباشان جنسی افغان در داخل و کشورهای همسایه توجه کنند تا آنان نیز زندگی راحتی داشته باشند:
"وضعیت ما اینجا بسیار خراب است. به ما زور گفته می‌شود، مو هایمان قیچی می‌شود. سر ما تجاوز جنسی می‌شود. وقتی ما حوزه مراجعه کنیم و شکایت کنیم، اگر آنها خبر شوند به ما اخطار می‌دهند که کشته می‌شویم، ما مجبور می‌شویم که حوزه نرویم."

درهمین حال مهره بارکزی، یک فعال حقوق دگرباشان جنسی در صحبت با رادیو آزادی می‌گوید که ال جی بی تی کیوها یا دگرباشان جنسی نه تنها در افغانستان بلکه پس از فرار در کشورهای همسایه نیز در وضعیت بدی بسر می‌برند و این قابل نگرانی است:
"متاسفانه ما بخاطر این دگر باش هستیم و هویت جنسی‌مان را خودمان انتخاب نکردیم، سرکوب شویم و یا مثل عبیدی کشته می‌شویم و متاسفانه سازمان‌های حقوق بشر و دیگر نهادها در قبال این وضعیت خاموش هستند."

از سوی هم آرتمیس اکبری، مسئول سازمان دگرباشان جنسیتی افغان که مرکز آن در شهر برنوی جمهوری چک است، می‌گوید که این سازمان به روز شنبه، ۳۰ دسمبر در نامه‌ای به سازمان ملل متحد از یاد نشدن موضوع "ال جی بی‌تی کیوهای افغان" در قطعنامۀ ۲۷۲۱ شورای امنیت این سازمان نگرانی کردند.

اما در قطعنامۀ شورای امنیت ملل متحد به گونۀ عمومی به موضوع تأمین حقوق اقلیت‌ها در افغانستان اشاره شده است.

آقای اکبری با نگرانی از وضعیت دگرباشان جنسی افغان در داخل و بیرون از افغانستان می‌گوید که این جامعه مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد:
"ما امسال در شورای امنیت سازمان ملل متحد و پارلمان اروپا بارها به وضعیت این گروه در افغانستان اشاره کردیم. اما چیزی که دردناک است این است که حمایت‌ها تنها در کلمات خلاصه بوده است و اقدام عملی در این زمینه صورت نگرفته است. همین باعث شده است که جامعه ال جی بی تی کیو از سوی خانواده، دوستان، جامعه و حتا جامعۀ جهانی نادیده گرفته شوند."

روزنامۀ بریتانیایی گاردین در ماه آکتوبر سال ۲۰۲۲ به نقل از گروه های حقوق بشر گزارش داد که طالبان حامد صبوری، محصل دگرباش رشتۀ طب را سه روز پس از بازداشت در کابل کشتند.

حکومت طالبان در آن زمان در مورد رویداد کشته شدن حامد صبوری ابراز نظر نکرد.

اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان حدود دو سال پیش به رادیو آزادی گفته بود که دگرباشی جنسی و همجنس‌گرایی خلاف ارزش‌های دینی و جامعه است و جلو آن را می‌گیرند.

پس از حاکمیت طالبان در سال ۲۰۲۱ بسیاری از اقلیت‌های جنسیتی و مذهبی با تهدید روبه‌رو هستند که برخی از آنها به دلیل تهدیدات کشور ترک کردند.

اما LGBTQ پلس چیست؟

آرتمیس اکبری اینگونه تشریح می‌کند: "L یعنی Lesbian یا زن همجنسگرا، G یعنی Gay یا مرد همجنسگرا، B یعنی Bisexual یا دوجنسگرا، کسی که به دوجنس یا چندین جنس گرایش جنسی یا عاطفی دارند. T یعنی Trans کسی که در بدو تولد به آن‌ها بر اساس اندام جنسیتی هویت جنسی را نسبت داده اند. اما آن‌ها هویت جنسی شان را طور دیگر هویت یابی می‌کنند. Q یعنی Queer و سایر افراد جامعۀ LGBTQ+ که زیر این چتر رنگین کمانی استند و زندگی می‌کنند که هویت های جنسی، جنسیتی و گرایش جنسی متفاوتی بر هنجارهای جامعه دارند."

XS
SM
MD
LG