لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۲۰

هشدار کمیته بین المللی نجات؛ سال آینده٬ سال بحران و مشکلات خواهد بود


تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

کمیتهٔ بین‌المللی نجات (آی‌آر‌سی) اعلام کرده که در سال آینده میلادی تغییرات اقلیمی، تشدید درگیری‌های مسلحانه، فشارهای اقتصادی، افزایش معافیت از مجازات و کاهش حمایت‌های بین‌المللی٬ بحران‌های بشردوستانه در سراسر جهان به ویژه در افغانستان را تسریع خواهد کرد.

این کمیته روز پنجشنبه به شمول افغانستان فهرست ۲۰ کشوری را نشر کرد که در سال ۲۰۲۴ با خطر بدترشدن بحران بشری مواجه هستند.

در «فهرست سالانه نظارت اضطراری» کمیته بین‌المللی نجات، افغانستان بار دیگر در میان نُه کشور آسیایی، در جایگاه سوم قرار گرفته است.

سودان در صدر فهرست و پس از آن سرزمین‌های اشغالی فلسطینی و سودان جنوبی قرار دارند.

در گزارش کمیتهٔ بین‌المللی نجات (آی‌آر‌سی) به نقل از دیوید میلبند رئیس این کمبته آمده که "این بدترین زمان است و این وضعیت تنها مشکل کمیته بین‌المللی نجات نه، بلکه مشکل جهان است که باید به آن رسیدگی شود".

وضعیت بشری در سودان نیز وخیم است و درگیری های اخیر در آن کشور صد ها هزار تن را آواره ساخته است
وضعیت بشری در سودان نیز وخیم است و درگیری های اخیر در آن کشور صد ها هزار تن را آواره ساخته است

در این گزارش همچنان آمده که تعداد افراد نیازمند به کمک‌های بشری به ۳۰۰ میلیون نفر در جهان رسیده است.

این درحالی‌ست که برخی افراد آسیب‌پذیر ناشی از تغییرات اقلیمی و افراد نیازمند در افغانستان به رادیو آزادی می‌گویند، به کمک‌های بشری نیاز دارند، اما تا اکنون هیچ کمک قابل توجهی دریافت نکرده‌اند.

احمد باشندهٔ قریهٔ نوآباد ولسوالی رباط سنگی ولایت هرات است که در نتیجهٔ زلزله بی‌سرپناه شده‌است.

او به رادیو آزادی می‌گوید، با رسیدن زمستان به سرپناه و مواد غذایی نیاز دارند و ادعا می‌کند که سازمان‌های کمک‌رسان به آن‌ها همکاری نکرده است:

"به‌خاطر زلزله‌ و خشک‌سالی‌های کم‌بارانی است، آب نیست، مردم نیاز به سرپناه دارد، به خیمه، کمپل، مواد غذایی و مواد سوخت و لباس گرم. به نمایندگی از تمام مردم قریه‌ ‌می‌خواهم کوشش شود تا به مردم رسیدگی صورت بگیرد."

سرازیر شدن سیلاب ها در افغانستان به حجم مشکلات در افغانستان افزوده است
سرازیر شدن سیلاب ها در افغانستان به حجم مشکلات در افغانستان افزوده است

در همین حال، حاجی گل احمد نورزاد یک تن از دهقانان در ولایت نیمروز به رادیو آزادی می‌گوید، خشک‌سالی های پی‌هم در چند سال گذشته دهقانان را در بخش کشت و برداشت حاصلات متضرر کرده‌است:

"دو سه سال است مردم کشت و زراعت می‌کند، تمام گندم و جو آن‌ها خشک می‌شود، مرد ما از آن استفاده کرده نمی‌تواند، نیمروز آب زیر زمین ندارد، تنها ولسوالی‌های دلارام و خاشرود دارد، اما ولسوالی‌های چهار برجک، کنگ و چخانسور آب زیر زمین ندارد، اگر باشد هم شور است، آب شیرین ندارد و برای زمین استفاده کرده نمی‌تواند."

گل احمد خواستار بازسازی کانال‌های آبیاری از سوی حکومت طالبان و مؤسسه‌های بین‌المللی شده‌است.

این درحالی‌ست که هم‌زمان با ۲۸مین نشست سازمان ملل متحد در بارۀ تغییرات اقلیمی، دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) از جوانب دخیل خواسته که بجای آگاهی‌دهی وارد عمل شوند، زیرا به‌گفتۀ این سازمان، پیامدهای تغییرات اقلیمی زندگی روزمرهٔ میلیون‌ها افغان را متأثر می‌سازد.

بر اساس اعلامیۀ یوناما، افغانستان از جمله ده کشور آسیب‌پذیر است که در برابر تأثیرات تغییرات اقلیمی کمترین آمادگی را دارد.

XS
SM
MD
LG