صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) میگوید، در ماه اکتوبر، ۸۳۸ هزار و ۶۳۷ کودک مبتلا به سوء تغذیه تشخیص داده شده اند.
یونیسف در گزارش ماهانۀ خود در ۲۷ نوامبر گفته است که نزدیک به ۵۰۰۰۰ کودک که سن آنها از ۶ ماه تا ۵ سال است، در مراکز صحی تحت حمایت این سازمان تحت درمان قرار گرفته اند.
سازمان ملل متحد در گزارش خود اضافه کرده که سوء تغذیه شدید در میان کودکان زیر پنج سال ۲۹ درصد و تعداد افراد بستری شده در برنامههای درمانی در ماه اکتوبر نسبت به ماه سپتامبر۱۸ درصد کاهش یافته است.
یونیسف دلیل این کاهش را تغییر فصلی عنوان کرده که به دلیل آن نسبت به فصل تابستان، بیماری اسهال در کودکان کاهش یافته و در کنار آن، میوهها نیز پخته شده است که رژیم غذایی متعادلی برای کودکان است.
بر اساس گزارش یونیسف، از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۰۳ هزار و ۵۶۰ کودک مبتلا به سوءتغذیه برای درمان در شفاخانه بستری شده اند که ۶۹ درصد هدف سالانۀ این سازمان را پوره میکنند.
در همین حال برخی از خانوادههایی که فرزندانشان دچار سوءتغذیه هستند میگویند که به دلیل فقر نمیتوانند غذای مناسبی برای فرزندان خود تهیه کنند.
شریفه، باشندۀ کابل که فرزندش دچار سوءتغذیه است، به رادیو آزادی گفت:
"شیر ندارم که به کودکم بدهم حتی شیر خشک هم نمیتوانم بخرم چون خیلی قیمت است. شیرم به دلیل تشویش و نبود خوراک خشک شده است، بنا بر این توان خرید شیر از بازار را هم ندارم."
یک باشندۀ کندهار که نمیخواهد نامش در گزارش گرفته شود، میگوید که ۵ فرزند دارد و یک کودکش دچار سوءتغذیه شده است:
"یک سال است که مریض است، همیشه استفراغ میکرد، او را برای تداوی پیش داکتر بردیم، گفت رودههایش خشک شده و از ضعیف بودن این گونه شده است، بعد وی را به شفاخانه آوردیم و بستری اش کردیم."
بسیاری از نهادهای بینالمللی نسبت به افزایش سوءتغذیه در افغانستان هشدار داده اند.
از این میان شورای پناهندگان ناروی در ماه آگست سال جاری میلادی گفته بود که سوءتغذیه در ۲۵ ولایت افغانستان از وضعیت اضطراری فراتر رفته و بیم گسترش و تشدید بیشتر آن وجود دارد.
همچنان دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا) پیش از این گفته بود که ۳.۲ میلیون کودک افغان دچار سوءتغذیه هستند. به گفته اوچا تغیرات اقلیمی، خشکسالی، زلزله، سیلابها و آفات طبیعی دیگر و همچنان کمبود کمکهای بینالمللی باعث افزایش سوءتغذیه در افغانستان خواهد شد.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، در حال حاضر ۲۹.۲ میلیون افغان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند که از این میان ۱۵.۸ میلیون تن آنان کودکان هستند.