لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۲۱

نیویارک تایمز: پس از اخراج ده ها هزار افغان از پاکستان، خانواده ها از هم جدا شدند


 روند اخراج مهاجرین افغان از پاکستان
روند اخراج مهاجرین افغان از پاکستان

روزنامه نیویارک تایمز

  • روزنامه نیویارک تایمز مطلبی را زیر این عنوان پخش کرده است: «پس از اخراج ده ها هزار افغان از پاکستان، خانواده ها از هم جدا شدند».

در مطلب می خوانیم که برخی از افغان ها با زنان پاکستانی و برخی پاکستانی ها با زنان افغان ازدواج کرده اند و حالا شماری از این افغان ها نیز از پاکستان اخراج شده اند.

نیویارک تایمز می نویسد که اعضای این خانواده ها نمی دانند که چه زمان باهم یکجا می شوند.

در ادامه آمده است که بیشتر افغان ها دسته جمعی اخراج می شوند و در میان شان کسانی هم استند که هرگز افغانستان را ندیده اند.

حکومت موقت پاکستان در اوایل ماه آکتوبر، به بیش از یک میلیون و هفتصد هزار مهاجر به گفته اش بی سند افغان کمتر از یک ماه مهلت داد که آن کشور را ترک کنند.

بر اساس گزارش ها، بیش از چهارصد هزار مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان بازگشته اند.

به نوشته روزنامه، شماری از این افراد به زور اخراج شده اند و تعدادی شان هم از ترس اخراج اجباری، پاکستان را ترک کرده اند.

سازمان ملل متحد و تعدادی از اداره های مدافع حقوق بشر از پاکستان خواسته اند که در آستانه زمستان، مهاجران افغان را اخراج نکند.

نیویارک تایمز می نویسد که شماری از سیاستمداران و فعالان حقوق بشر در داخل پاکستان در دوم ماه نومبر نامه ای را به ستره محکمه ی پاکستان سپردند و در آن تصمیم اخراج مهاجران را غیرانسانی خوانده اند.

ستره محکمه ی پاکستان این درخواست را رد کرده است.

نشریه جوریست

  • نشریه جوریست در مقاله ی اخراج اجباری مهاجران افغان را نگران کننده توصیف کرده است.

نشریه به نقل از کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نوشته است که بازگشت همه پناهجویان به افغانستان، مدرک اقامت داشته باشند یا نه، باید به گونه داوطلبانه، مصئون و با عزت صورت گیرد.

در مطلب می خوانیم که شماری از سازمان های حقوق بشر نسبت به نقض حقوق بشری مهاجران افغان در پاکستان ابراز نگرانی کرده اند.

به نوشته نشریه، سازمان عفو بین الملل گفته است که اصول بشردوستانه در مراکزی که مهاجران بی سند نگهداری می شوند، از سوی اسلام آباد رعایت نمی شود.

نویسنده مطلب نوشته است که بر اساس قوانین و کنوانسیون های بین المللی حقوق بشر، کشورها نباید پناهندگان را به کشورهایی بفرستند که ممکن است در آن جا با بدرفتاری، شکنجه و آزار و اذیت رو به رو شوند.

در ادامه آمده است، پاکستان که در سال ۲۰۱۰ توافقی را با سازمان ملل متحد امضا کرده است، حق ندارد مهاجران را به زور به افغانستان بفرستد.

XS
SM
MD
LG