لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۳

مایکل مک‌کال: جامعه جهانی برای وضع محدودیت بر سفر اعضای طالبان در کنار هم بی‌ایستند


مایکل مک‌کال، رئیس کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا
مایکل مک‌کال، رئیس کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا

در ادامۀ واکنش‌ها به سفر یک مقام حکومت طالبان به اروپا، مایکل مک‌کال، رئیس کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفته که جامعۀ بین‌المللی باید برای اعمال و گسترش ممنوعیت سفر اعضای طالبان در کنار هم بی‌ایستند.

صفحۀ ایکس کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا روز یک‌شنبه پیام مایکل مک‌کال را نشر کرده که این سفر مقام طالبان به اروپا را غیرقابل قبول خوانده است.

در همین حال عبدالباری عمر، رئیس ادارۀ ملی غذا و ادویۀ حکومت طالبان که سفرش به اروپا واکنش برانگیز شده، روز دوشنبه در یک نشست خبری در کابل ادعا کرد که به دعوت رسمی هالند و به هدف اشتراک در یک کنفرانس بین‌المللی به آن کشور سفر کرده بود.

او افزود که در کنار آن به برخی از کشور‌های دیگر اروپایی سفر کرده و با شماری از افغان‌های ساکن این کشورها دیدارهای غیررسمی داشته است:
"من ویزۀ شینگن داشتم و به اساس اصول و قانون می‌توانستم به ۲۶ کشور اتحادیۀ اروپا آزادانه سفر کنم، در هالند، بلجیم و همچنان در جرمنی با شماری از برادران افغان دیدار کرده و نشست‌هایی داشتیم، این نشست‌ها غیرسیاسی بود، زیرا در آن کدام نمایندۀ کشورهای خارجی را دعوت نکرده بودیم."

سفر عبدالباری عمر، رئیس ادارۀ ملی غذا و ادویۀ حکومت طالبان به اروپا پس از آن رسانه‌ای و واکنش‌برانگیز شد که ویدیوی سخنرانی او در نشستی با میزبانی برخی افغان‌های مقیم جرمنی در شهر کلن رسانه‌ای شد.

 حضور مقام طالبان در شهر کولن، مقامهای جرمنی در این باره "تحقیق میکنند"
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00


پس از واکنش‌های گسترده به سفر این مقام حکومت طالبان، حکومت هالند گفته که در حال بررسی اشتراک یک مقام ارشد طالبان در کنفرانس سازمان جهانی صحت (دبلیو اچ او) است که از ۶ تا ۸ نومبر در شهر هاگ آن کشور برگزار شده بود.

همچنان وزارت خارجۀ جرمنی با نشر اعلامیه‌ای در صفحۀ ایکس (توییتر سابق) خود حضور نمایندۀ طالبان در شهر کلن را محکوم کرده و گفته که حکومت جرمنی از سفر این مقام طالبان آگاه نبوده و ویزۀ جرمنی را برایش نداده است.

عارف سحر، آگاه در بخش مسائل تروریزم بین‌المللی به رادیو آزادی گفت، نبود یک میکانیزم مشخص تعزیرات بر مقام‌های طالبان زمینۀ مسافرت آزادانۀ آنان را به کشورهای غربی فراهم ساخته است:
"اگر غربی‌ها بخواهند طالبان را در مقابل اعمال‌شان پاسخگو قرار بدهند یکی از کارهای موثر همین است که تمام کشورهای اروپایی باید یک محدودیت مشخص، یکدست و واحد را بر رفت و آمد و مسافرت‌های مقام‌های طالبان وضع کنند، اما با توجه به وضعیتی که فعلاً وجود دارد، این چشم انداز خیلی ضعیف است."

این در حالی است که چهار ماه قبل در ادامۀ نگرانی‌ها از نقض حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران در افغانستانِ زیر حاکمیت طالبان، اتحادیۀ اروپا سرپرستان وزارت‌های معارف، عدلیه و ستره‌ محکمۀ حکومت طالبان را در لیست تحریم‌هایش اضافه کرد.

پیش از این اتحادیۀ اروپا سرپرستان وزارت‌های تحصیلات عالی و امر به معروف و نهی از منکر طالبان را هم تحریم کرده بود.

اشخاص شامل لیست تحریم‌های اتحادیۀ اروپا نمی‌توانند که به قلمرو این اتحادیه یا از طریق این قلمرو سفر کنند و اگر دارایی در اتحادیۀ اروپا داشته باشند، منجمد می‌شود.

اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان اضافه شدن برخی از سران طالبان به لیست تحریم‌های اروپا را بی‌فایده خوانده و گفته بود که بجای آن باید انتخاب تعامل، گفت‌وگو و تفاهم بکار برده شود و به گفتۀ او استفاده از اعمال فشار علیه "افغانان" نتیجه نداشته است.

گفتنی است که شماری از سران طالبان نیز با وضع محدودیت سفر از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد و امریکا روبه‌رو اند.

XS
SM
MD
LG