لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۴۱

نگرانی های را در مورد اخراج قضات٬ فعالان حقوق بشر و څارنوالان افغان از پاکستان


روند اخراج اجباری پناهجویان افغان از پاکستان
روند اخراج اجباری پناهجویان افغان از پاکستان

سازمان بین‌المللی عدالت انتقالی و صلح و همچنان ائتلاف قضات برای قضات از اخراج مدافعان حقوق بشر، سارنوالان و کارکنان بخش عدلی و قضایی افغان از پاکستان٬ ابراز نگرانی کرده اند.

این نهادها که مقر آن در شهر نیویارک ایالات متحده امریکا است روز چهارشنبه در اعلامیۀ از حکومت پاکستان خواسته اند که از اخراج مدافعان حقوق بشر، سارنوالان و کارکنان عدلی و قضایی افغان خودداری کند.

سازمان بین‌المللی عدالت انتقالی و صلح که مأموریت مبارزه با جنایات بین‌المللی و نقض حقوق بشر را دارد و در حال حاضر بر افغانستان تمرکز دارد می‌گوید که به شدت نگران اقدام اخیر پاکستان برای اخراج مهاجرین غیر قانونی افغان است.

به‌گفته این نهادها هزاران سارنوال و پرسونل سیستم قضایی که پس از اگست سال ۲۰۲۱، از ترس طالبان به پاکستان فرار کرده‌اند، شامل روند اخراج از این کشور می‌شوند.

تعدادی از وکلای مدافع زن که در پاکستان پناهنده اند و نسبت به برگشت به افغانستان خوف دارند و چند روز قبل اعتراض کردند
تعدادی از وکلای مدافع زن که در پاکستان پناهنده اند و نسبت به برگشت به افغانستان خوف دارند و چند روز قبل اعتراض کردند

سازمان بین‌المللی عدالت انتقالی و صلح با نگرانی از این‌که این کارکنان بخش عدلی و قضایی با تهدید، آزار و اذیت، شکنجه و قتل از سوی طالبان روبه‌رو هستند و به امنیت و کمک نیاز دارند، می‌افزاید که گزارش‌های از اخراج یک سارنوالی‌که دارای اسناد معتبر مهاجرتی و حتی تکت سفر نیز بوده، دریافت کرده‌اند.

با این‌حال، فعالان حقوق بشر و کارمندان پیشین بخش عدلی و قضایی افغان نیز می‌گویند که با برگشت‌شان به افغانستان با تهدید‌های فراوان از جمله مرگ روبه‌رو اند.

یک تن از مهاجرین افغان در پاکستان که وکیل مدافع است و به علت مشکلات امنیتی نمی‌خواهد در گزارش نام‌اش گرفته شود به رادیو آزادی در این مورد می‌گوید:

"با تهدید اخراج پولیس مواجه هستیم که یک هشدار است، ممکن هر لحظه آمده تلاشی کنند و ما را بازداشت کرده و دوباره بفرستند، ۲۰ ماه می‌شود که بر اساس ایمیل رسمی امریکا به پاکستان آمدیم، اما تا اکنون هیچ پیشرفتی در کیس‌های ما وجود ندارد، در هراس اخراج هستیم."

یک تن دیگر از سارنوالان افغان که او نیز به دلیل حساسیت موضوع نمی‌خواهد نام‌اش در گزارش گرفته شود و با خطر اخراج در پاکستان مواجه است به رادیو آزادی گفت:

"سارنوالان و قضات افراد جامعه بودند که قانون را تطبیق می‌کردند و مجرمین را مجازات می‌کردند، با آمدن طالبان همهٔ این مجرمین آزاد شدند و حال در پی‌ انتقام‌گیری هستند و با اخراچ سارنوالان و قضات به افغانستان آن‌ها با تهدید‌های مختلف حتی مرگ روبه‌رو خواهند بود."

کاروان موتر های که کوچ و بار مهاجرین افغان را از پاکستان به افغانستان منتقل می کند
کاروان موتر های که کوچ و بار مهاجرین افغان را از پاکستان به افغانستان منتقل می کند

حکومت طالبان همواره گزارش‌ها مبنی بر شکنجه و مجازات کارکنان پیشین حکومت افغانستان را رد کرده‌اند.

اما پیش از این دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در پایان ماه اسد در گزارشی ادعا کرده بود که طالبان از زمان حاکمیت دوباره‌شان بر افغانستان، بیش از ۸۰۰ مورد نقض حقوق بشر علیه اعضای حکومت پیشین از جمله نظامیان پیشین انجام داده اند که شامل قتل‌های فراقانونی، بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه و بدرفتاری و تهدیدات می‌شود.

حکومت پاکستان در اوایل ماه اکتوبر سال روان به مهاجرین غیر قانونی در این کشور به شمول میلیون‌ها افغان ضرب‌الاجل یک ماهه تعیین کرد که از پاکستان بیرون شوند در غیر آن با زور اخراج خواهند شد.

در میان این مهاجرین، افغان‌های شامل هستند که به علت فعالیت‌ در حکومت پیشین و فعالیت‌های حقوق بشری، رسانه‌ای و هنری‌شان که سبب تهدید برای‌شان از سوی حکومت طالبان می‌شد طی دو سال گذشته به پاکستان آواره شدند و اکنون نگران اخرج‌شان از این کشور هستند.

در چند روز گذشته هزاران افغان از پاکستان به افغانستان برگشت کرده‌اند و هزاران تن دیگر هنوز هم در گذرگاه تورخم و سپین بولدک منتظر برگشت به کشور شان هستند.

XS
SM
MD
LG