لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۱۹

نگرانی کشورهای اروپایی و امریکا از وضعیت حقوق بشری در افغانستان


شماری از زنان معترض در کابل - عکس از آرشیف
شماری از زنان معترض در کابل - عکس از آرشیف

نمایندگان ويژۀ امریکا، كانادا، اتحاديۀ اروپا، فرانسه، جرمنی، ايتاليا، جاپان، ناروی، بريتانيا و امریکا در امور افغانستان روز سه‌شنبه و پس از نشست‌ ۱۸ اکتوبر شان در شهر روم ایتالیا در وضعیت جاری در افغانستان یک اعلامیۀ مشترک منتشر کردند.

در این اعلامیه مشترک بر مشکلات چون وضعیت بشری، وضعیت اقتصادی، حقوق بشر از جمله حقوق زنان و دختران، عدم تشکیل یک دولت فراگیر، حضور برخی گروه‌های تروریستی و تغییرات اقلیمی در افغانستان اشاره شده است.

این نمایندگان ویژۀ کشورهای مختلف با اشاره به افزایش نیازمندی‌ها به کمک‌های بشردوستانه در افغانستان از کاهش کمک‌ها به افغانستان ابراز نگرانی کردند و خواستار افزایش‌ها به افغانان شدند.

در اعلامیه همچنان آمده که زلزله‌های مرگبار در غرب افغانستان نیازمندی‌ها به کمک‌های بشردوستانه و صحی را بیشتر کرده است.

بر اساس آخرین آمار ملل متحد، در حال حاضر ۲۹.۲ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

شماری از افغان‌های نیازمند می‌گویند که درآمد کافی ندارند و زندگی آنها وابسته به کمک‌های بشردوستانه است.

جعفر، باشندۀ ولایت غور به رادیو آزادی گفت:
"تعداد فامیل ما زیاد است و من تنها یک کارگر هستم. وضعیت اقتصادی خراب است. از روزی که طالبان آمدند من ۱۰۰ افغانی درآمد ندارم. همین گونه زندگی سپری می‌شود."

از سوی دیگر برخی افراد آسیب دیده از زلزله‌های اخیر در هرات می‌گویند که تمام زندگی‌شان را از دست دادند و شب و روز شان را در فضای باز سپری می‌کنند.

فاطمه یک تن از آنان به رادیو آزادی گفت:
"زلزله که شد خانه به سر ما ویران شد، دو تن کشته شدند و شوهر من هم به شفاخانه است من صبح نزد او بودم. فقط اینجا برایم خیمه دادند و دیگر کمک نشده است."

شماری از آسیب دیدگان زلزله در ولایت هرات
شماری از آسیب دیدگان زلزله در ولایت هرات

لیلما، یک تن دیگر از آسیب دیدگان می‌گوید، از روزی که خانه‌شان بر اثر زلزله ویران شده است، نتوانستند آرامشی داشته باشند:
"بیست روز می‌شود که یک گیلاس چای ننوشیدم. همان روز چای می‌نوشیدیم که خانۀ ما ویران شد و دیگر کجا آرامش است."

در اعلامیۀ مشترک نماینده‌های ویژۀ کشورهای مختلف در امور افغانستان آمده است، سیاست‌های طالبان در حذف زنان و دختران از بخش‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در افغانستان به ویژه ممنوعیت‌های تحصیلی و کاری آنان نقض حقوق افغان‌ها و تعهدات بین‌المللی شمرده می‌شود.

حکومت طالبان به تازگی واکنشی به این اعلامیه نشان نداده، اما پیش از این ادعا کرده که حکومت‌ شان فراگیر و حقوق تمام افغان‌ها به ویژه زنان در چارچوب شریعت اسلام تأمین است.

این نمایندگان ویژه بر وحدت بین‌المللی در بارۀ افغانستان از جمله عدم عادی‌ سازی روابط با طالبان تأکید کردند.

آنان همچنان بر ایجاد یک حکومت فراگیر و تهیۀ یک قانون اساسی مبتنی بر مشوره‌های ملی و فراگیر و در مشوره با ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی از سوی طالبان تأکید کردند.

اشتراک کنندگان این اعلامیه بیان داشتند، در افغانستان یک حکومت مشروع و همه شمول وجود ندارد و مهاجرت به دلیل اوضاع اقتصادی، سیاسی، امنیتی و ممنوعیت‌ها بر زنان افزایش یافته است.

در اعلامیه از کشورهای همسایۀ افغانستان خواسته شده که همکاری‌های لازم را برای پناهجویان افغان انجام بدهند.

پیش از این هم سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای مختلف از وضعیت بشری و نقض حقوق بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده و بارها از طالبان خواسته اند که به نقض حقوق بشری از جمله حقوق زنان و دختران پایان دهند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG