لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۵۶

تحصن هزاران تن از باشنده گان منطقه چمن پاکستان در حمایت از پناهجویان افغان ادامه دارد


تحصن کننده گان در منطقه چمن ایالت بلوچستان پاکستان
تحصن کننده گان در منطقه چمن ایالت بلوچستان پاکستان

تحصن آغاز شده از سوی هزاران تن از باشنده‌گان محلی آن‌سوی خط دیورند در گذرگاه چمن-سپین بولدک هنوز هم ادامه دارد.

تحصن کننده‌گان با آغاز این اعتراض از ۲۱‌ام ماه اکتوبر گذرگاه چمن را نیز بسته اند.

آن‌ها می‌گویند تا زمانی‌که خواسته‌های شان از سوی حکومت پاکستان پذیرفته نشود به تحصن‌شان ادامه می‌دهند.

آن‌ها از حکومت پاکستان می‌خواهند که به باشنده‌گان دو طرف مانند گذشته اجازهٔ رفت‌و آمد با شناختی‌کارت پاکستانی و تذکرهٔ افغانستان را بدهند.

نورباچا از تنظیم کننده‌گان این تحصن و عضو جنبش تحفظ پشتون‌ها روز جمعه حین سخنرانی به اعتراض کننده‌گان گفت که از خواسته‌های شان عقب‌نشینی نخواهند کرد:

"برادر این پاسپورت را قبول نمی‌کنیم، این کشور ما است، آن‌سو هم برادران ما هستند، برادر دیگر شان این‌سو هستند، قریهٔ‌شان این‌جا است، حضیرهٔ‌شان آن‌جا است، مسجد شان این‌جا و محراب‌شان آن‌جا است، ما باهم قرابت و دوستی داریم، ما فاتحه و جنازهٔ مشترک داریم، پس تو کی هستی که از آن‌جا آمده و دو افغان را از هم جدا می‌کنی."

تحصن کننده های میخواهند تا فشار های وارده بر افغانها از بین برود
تحصن کننده های میخواهند تا فشار های وارده بر افغانها از بین برود

آن‌ها می‌گویند که اگر داشتن پاسپورت و ویزه برای رفت‌و‌آمد از گذرگاه چمن-سپین بولدک الزامی شود، فقر و بی‌کاری در منطقه افزایش خواهد یافت.

مسعود اسکزی یکی دیگر از تحصن کننده‌گان در صحبت با رادیو آزادی مدعی است که حکومت پاکستان با آن‌ها ظلم می‌کند:

"حکومت پاکستان با گذشت هر روز حلقه را بالای ما تنگ‌تر می‌کند و با ما از ظلم و جبر کار می‌گیرد، خانم‌های ما را به بهانه‌های مختلف به ساعت‌ها ایستاد می‌کنند، ما این موضوع را هیچ وقت نمی‌پذیریم، خط دیورند یک خط غیر رسمی است، این وقت هیچ آمدنی نیست که ما با ویزه و پاسپورت رفت‌و‌آمد کنیم."

وزیر جان اسکزی سرپرست ریاست اطلاعات بلوچستان روز سه شنبهٔ هفتهٔ روان به بخش مشال رادیو آزادی گفته که شرط داشتن پاسپورت و ویزه را در چمن-سپین بولدک، به‌خاطر تأمین امنیت و جلوگیری از قاچاق گذاشته اند.

او گفته که گفتگو‌ها با اعتراض کننده‌گان ادامه دارد و امیدوارند که به یک نتیجه برسند.

او روز چهارشنبهٔ گذشته با تحصن کننده‌گان دیدار کرده بود و از آن‌ها خواسته بود که تحصن‌شان را به پایان برسانند.

در همین حال، منظور پشتین رهبر جنبش تحفظ پشتون‌ها این تصمیم پاکستان را نکوهش کرده و در شبکهٔ ایکس‌اش ادعا کرده که پاکستان با تصمیم‌اش مبنی بر داشتن ویزه و پاسپورت برای رفت‌وآمد در چمن-سپین بولدک می‌خواهد کار و درآمد پشتون‌های محلی و بلوچ‌ها را از آن‌ها بگیرد.

محسن داور رئیس جنبش نشنل دیموکراتیک
محسن داور رئیس جنبش نشنل دیموکراتیک

محسن داور رئیس جنبش نشنل دیموکراتیک همبستگی‌اش با اعتراض کننده‌گان را اعلام کرده و در شبکهٔ ایکس‌اش نوشته است که پشتون‌ها در برابر تصامیمی‌که زندگی و معیشت ما را متأثر می‌کند مقاومت خواهند کرد.

افراسیاب ختک، سیاستمدار و تحلیل‌گر در پاکستان در این مورد در صفحه‌ی ایکس‌اش نوشته که "باشنده‌گان چمن تنها برای خود صدا بلند نمی‌کنند، بلکهٔ صدای صدها هزار پشتون دیگر را در درازی خط دیورند که جایداد، مسجد و حضیره‌های شان با هم مشترک هستند، بلند می‌کننند. آن‌ها اجازهٔ رفت‌وآمد در منطقهٔ خود را ندارند، این حق را به آن‌ها معاهدهٔ دیورند داده، اما حکومت این حق را از آن‌ها می‌گیرد".

در مورد این اقدام حکومت پاکستان از ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان پرسیدیم، اما به پرسش‌های رادیو آزادی در این مورد پاسخ نداد.

این درحالی‌ست که مشکلات در برابر مهاجرین افغان از گذشته موجود بود و افغان‌های که بدون پاسپورت و ویزه به پاکستان رفته بودند، در کراچی از سوی پولیس دستگیر شده و به زندان انداخته شده‌اند که برخی آن‌ها رها شده و دوباره به افغانستان برگشتانده شده، اما صدها تن دیگر شان هنوز هم در بند هستند.

حکومت پاکستان تا پایان ماه اکتوبر به افغان‌های مقیم در این کشور مهلت داده است که به خواست خود پاکستان را ترک کنند در غیر آن عملیات بر ضد شان آغاز خواهد شد.

هرچند این تصمیم پاکستان به شمول حکومت طالبان در افغانستان، از سوی ایالات متحده و سایر سازمان‌های حقوق بشری نکوهش شده و خواسته اند که پاکستان اخراج مهاجرین را متوقف کند، اما حکومت پاکستان تا اکنون در مورد تغییر تصمیم‌اش چیزی نگفته است.

XS
SM
MD
LG