لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۱

زهرا بلوچ: روند خروج افغان‌ها از پاکستان به تدریج و مرحله وار صورت می‌گیرد


زهرا بلوچ سخنگوی وزارت خارجه پاکستان
زهرا بلوچ سخنگوی وزارت خارجه پاکستان

با افزایش فشار ها بر پناهجویان افغان در پاکستان، به ویژه در شهر اسلام آباد، وزارت خارجه پاکستان گفته که روند خروج پناهجویان، به تدریج و در چندین مرحله به اجرا گذاشته خواهد شد.

ممتاز زهرا بلوچ سخنگوی این وزارت به روز جمعه(۶ اکتوبر) به خبرنگاران گفت که اخراج پناهجویان برخلاف برخی تصور های نادرست که گویا همه در یک گروه اخراج می شوند، صورت می گیرد.

او افزود که شاید در نخست کسانی که سابقه جرمی دارند، مانند قاچاق، از پاکستان اخراج شوند. به گفتۀ بلوچ، قضیه هر پناهجوی افغان به صورت جداگانه ارزیابی خواهد شد.

همزمان با این، دیدبان جهانی حقوق بشر خواسته که باید نهاد های بشری جهانی، جلو اخراج اجباری پناهجویان افغان در پاکستان را بگیرند.

پتریشا گاسمن معاون بخش آسیا دیدبان جهانی حقوق بشر
پتریشا گاسمن معاون بخش آسیا دیدبان جهانی حقوق بشر

پتریشا گاسمن معاون بخش آسیا در این نهاد، شام گذشته به رادیو آزادی گفت که سازمان های بین المللی در برابر این پناهجویان مسئولیت بزرگ دارند:

" تصمیم پاکستان برای اخراج اجباری بیش از یک میلیون پناهجویان بدون سند افغان خیلی نگران کننده است. مقام های پاکستان و کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان باید روند ثبت پناهنده گان را سرعت بخشند و هر قضیه را به صورت جداگانه و بگونه شفاف، بر اساس معیار های بین المللی بررسی کنند."

پیش از این سازمان عفو بین الملل درخواست مشابه را مطرح کرده بود و گفته بود که پاکستان باید در مورد سرنوشت صد ها هزار پناهجوی افغان در آنکشور تجدید نظر کند.

همزمان با این، فشار ها بر پناهجویان در پاکستان به ویژه در اسلام آباد خیلی افزایش یافته.

وزارت داخله پاکستان به مالکان خانه ها دستور داده که خانه های شانرا به شهروندان افغانستان به کرایه ندهند.

روهینا احرار یک پناهجوی افغان در اسلام آباد می گوید که با وجود داشتن سند قانونی، برای او دستور ترک خانه داده شده است:

" ورق را پولیس برای من فرستاد. با آنکه ویزه دارم و ثبت پولیس هم شده ام، باز هم برای ما گفته شده که خانه ها باید تخلیه شوند و این حکم دولت ماست. می گویند، برای افغان های که خانه ها را به کرایه دادیم، باید هر چی صورت تخلیه کنند."

مینا رحمانی باشنده دیگر اسلام آباد است. او در پیامی شام گذشته به رادیو آزادی گفت که پناهجویان افغان نمی دانند، از کی کمک بخواهند:

" مدت ویزه ما تمام شده. تمدید ویزه هم مشکل است. اگر حالا خانه ها را هم تخلیه کنند، اینها کجا بروند؟ کدام در را بزنند. کی صدای اینها را می شنود؟ هیچ کسی نیست که صدا ما افغان ها را بشنود و یا برای ما افغان ها پاسخگو باشد."

تعدادی از خانواده های مهاجر افغان در پاکستان
تعدادی از خانواده های مهاجر افغان در پاکستان

حکومت پاکستان بر اساس تصمیمی که سه شنبه گذشته (۳ اکتوبر) اعلام کرد، برای پناهجویان بدون سند اقامت، تا اول نومبر فرصت داده شده که به صورت داوطلبانه آنکشور را ترک کنند، در غیر آن به صورت جبری اخراج خواهند شد.

در کابل، حکومت و مقام های طالبان بر این اقدام پاکستان شدیداً انتقاد کرده و گفته اند که چنین کاری به هیچ صورت قابل پذیرش نیست.

به تخمین سازمان ملل متحد، تنها بیش از ۶۰۰ هزار تن از افغان ها به دنبال حاکمیت دو باره طالبان در پانزدهم اگست سال ۲۰۲۱ به پاکستان پناه برده اند. اکثریت آنها کسانی اند که منتظر رفتن به کشور های سومی اند و از اینکه سفارت های بسیاری کشور ها در افغانستان بسته اند، آنها مجبور اند امور رسمی شانرا در سفارت ها در اسلام آباد پیش برند.

XS
SM
MD
LG