لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۳۸

گاردین: یک مرد افغان در پشاور آهنگ های قدیمی هنرمندان افغان را جمعآوری کرده است


تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

روزنامه گاردین

  • روزنامه گاردین در مورد یک افغان علاقمند موسیقی و مستری تیپ های کهنه در پشاور که نوارهای صوتی نایاب آوازخوانان افغان را جمع آوری کرده ،مقاله یی نوشته است.

نام او محمد حسن زمری است که سال هاست در آنجا زندگی می کند.

این مستری که به بسیاری از آوازخوانان در ثبت آهنگ کمک کرده است، می گوید که در افغانستان عشق عمیق به موسیقی وجود دارد، اما طالبان آن را ممنوع کرده اند.

محمدحسن به گاردین گفته که حدود ۱۰۰۰ کست قدیمی و بسیار کمیاب را با خود دارد.

در دوره اول طالبان، پشاور میزبان بسیاری از هنرمندان افغان بود و آنها آهنگ های خود را در استودیو های مختلف در آنجا ثبت می کردند و به فروش می رساندند.

آلبوم های نغمه، قمرگل، قندی کوچی، فیض کاریزی، بریالی صمدی و بسیاری دیگر از این هنرمندان در آن زمان فروش زیادی داشت.

اما محمد حسن کست های کمیاب هنرمندان قدیمی مانند ناشناس و برخی دیگر از آوازخوانان فولکلور را نیز جمع آوری کرده و امیدوار است که بتواند این آهنگ ها را دیجیتالی بسازد تا همه بتوانند به راحتی به آن ها گوش دهند.

هنگامی که طالبان در اگست ۲۰۲۱ در افغانستان بار دیگر به قدرت رسیدند، موسیقی را ممنوع کردند و به آوازخوانان توصیه کردند که شغل دیگری بیابند.

بر اساس برخی گزارشها، جنگجویان طالبان در برخی مناطق آلات موسیقی را تخریب و برخی از آوازخوانان محلی را در ملاء عام تحقیر کرده اند.

اوپن دموکراسی

  • خبرگزاری اوپن دموکراسی در مورد وضعیت صدها افغان در بریتانیا که هنوز در هوتل ها اقامت دارند،مقاله یی را به نشر رسانده است.

مقاله با این مطلب آغاز می شود که وزارت امور داخله بریتانیا کمک به این پناهجویان افغان را متوقف کرد.

بر اساس گزارش ها، حدود ۵۰۰ افغان از جمله ۳۰۰ کودک همچنان در جستجوی خانه هستند.

اوپن دموکراسی با یک پناهجوی افغان به نام سلیم صحبت کرده که می گوید مدت اقامتش در هوتل تمدید شده اما دیگر کسی به او نان شب نمی دهد.

سلیم شکایت کرده که در هوتل وسایل آشپزی وجود ندارد و او مجبور است همیشه پیتزا یا برگر بخرد.

یک ماه پیش حدود ۸۰۰۰ افغان در هوتل ها زندگی می کردند، اما اکنون این رقم به ۹۰ درصد کاهش یافته است زیرا پس از تعیین ضرب الاجل از سوی دولت بریتانیا در سپتمبر امسال، اکثر افغانها از هوتل ها بیرون رانده شدند.

در ادامه می خوانیم که حکومت بریتانیا به دلیل آنچه اشتباه در روند تخلیه خوانده می شود مورد انتقاد قرار گرفته و در کنار آن ، افغان هایی را که از افغانستان خارج ساخته، به درستی اسکان نداده است.

XS
SM
MD
LG