در حالی که دهها ورزشکار مرد برای شرکت در مسابقات آسیایی که قرار است در چین برگزار شود، آمادگی میگیرند، طالبان ورزشکاران زن را از شرکت در آن منع کردهاند.
این کار واکنش گستردهٔ ورزشکاران زن را برانگیخته و میگویند، چنین تصامیم عقب گرد جبران ناپذیری در جامعهٔ ورزشی زنان خواهد داشت.
آرزو محمدی، یکی از ورزشکاران زن در بخش امامای به رادیو آزادی گفت:
"طبیعی است که منع زنان از چنین مسابقات سبب عقب گرد زنان در جامعهٔ ورزشی خواهد شد که اگر ما سالهای طولانی هم تلاش کنیم دوباره جبران کرده نمیتوانیم، امیدوار هستیم که حکومت طالبان صدای ما دختران ورزشکار را بشنوند و اجازه اشتراک در این مسابقات را بدهند."
در همین حال، زرغونه نوری تکواندوکار زن افغان در پیوند به منع ورزشکاران زن در مسابقات آسیایی گفت، این کار نه تنها تاثیر منفی بالای ورزشکاران زن دارد، بلکه ورزشکاران مرد را نیز متاثر میسازد.
او به رادیو آزادی گفت:
"من به حیث یک ورزشکار زن منحیث یک دختر خانم اعتراض کنم که چرا زنان در مسابقات آسیایی شرکت کرده نمیتوانند، بانوان در قشر ورزش نهایت تلاششان را کردند تا بتوانند در بازیهای بینالمللی به ویژه همین بازیها آسیایی راه پیدا کنند، اما حال اجازه ندارند چرا، این نه تنها بالای زنان و کمیتهٔ ملی المپیک بلکه بالای ورزشکاران مرد نیز تاثیر منفی میگذارد."
فرزانه خالقی، از دیگر ورزشکاران زن در بخش تکواندو به رادیو آزادی گفت:
"این که طالبان اجازهٔ مسابقات به زنان را نمیدهند خیلی ناراحتم، نمیدانم جامعهٔ جهانی در برابر این همه خاموش است، طالبان حق تعلیم کار و همه چیز را از زنان گرفتند، امیدوارم از طریق شما صدای ما با مسئولین برسد."
بر اساس گزارشها، قرار است در اواخر ماه جاری میلادی ۱۳۳ ورزشکار مرد در ۱۷ رشتهٔ ورزشی مختلف برای شرکت در مسابقات آسیایی عازم چین شوند.
رادیو آزادی خواست در مورد عدم اشتراک زنان افغان در مسابقات آسیایی ددیدگاه کیمتهٔ ملی المپیک افغانستان تحت حاکمیت طالبان را داشته باشد، اما اتل مشوانی، سخنگوی این اداره به پرسشها در این باره پاسخ نداد.
اما پیش از این احمدالله وثیق، رئیس عمومی این کمیته در واکنش به گزارش رویترز مبنی به فرستادن ورزشکاران زن به مسابقات آسیایی در یک پیام نوشتاری به رادیو آزادی گفت که در ترکیب دهها ورزشکار از افغانستان، دختران حضور نخواهند داشت.
ورزشکاران زن در حالی اجازهٔ شرکت در مسابقات آسیایی را ندارند که چندی پیش اعضای تیم ملی فوتبال بانوان افغانستان به علت عدم به رسمیت شناخته نشدن از سوی فیفا کارزاری راه اندازی کرده و از فدارسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) شکایت کردند.
طالبان پس از آن که در پانزدهم ماه آگست سال ۲۰۲۱، کنترل افغانستان را در دست گرفتند، زنان از بسیاری فعالیتها از جمله ورزش در ورزشگاهها منع کردند.