با گذشت بیش از دو سال و اینکه هیچ کشوری در جهان حاضر نشده حکومت سرپرست طالبان را به رسمیت بشناسد، چین نخستین سفیرش را به افغانستان فرستاد و به این ترتیب پس از حاکمیت دوباره طالبان، نخستین کشوری شد که نماینده و دیپلمات رسمی به کابل فرستاده.
سفیر ژاو شینگ، دیروز چهارشنبه (۱۳ سپتمبر) اعتمادنامهاش را به ملا محمد حسن آخند سرپرست ریاست الوزرای حکومت طالبان سپرد که از سوی او پذیرفته شد.
طالبان برای سفیر رسمی چین، مراسم ویژه برگزار کردند و ژاو شینگ با شماری از مقامهای ارشد حاکمان فعلی افغانستان دیدار کرد.
در اعلامیه وزارت خارجه چین که دیروز چهارشنبه نشر شد، آمده است که این تلاش به هدف ادامه گفتگوها و همکاریها میان چین و افغانستان صورت گرفته.
در ادامه اعلامیه آمده که پالیسی چین در برابر افغانستان، واضح و ثابت است.
سفارت چین هم در کابل از جامعه جهانی خواسته تا با افغانستان، از راه مذاکره پیش روند، اینکشور را تشویق کنند که چهار چوب همه شمول سیاسی را ایجاد کند، از پالیسیهای نرمتر کار گیرد و به مبارزه با تروریزم ادامه دهد.
حکومت طالبان از این اقدام چین استقبال کرده و از سایر کشورها خواسته که با آنها رابطه برقرار کنند.
بسیاری از کشورهای جهان، بنابر محدودیتهای طالبان بر زنان و دختران و نبود حکومت همه شمول، تعامل خیلی اندک با آنها دارند.
چین که اقتصاد دوم جهان پس از امریکا به شمار میرود، در دو سال گذشته، تعاملات تجارتی با حکومت طالبان داشته.
در اعلامیههای وزارت خارجه چین و مقامهای طالبان در مورد به رسمیت شناختن حاکمان فعلی افغانستان از سوی پیکنگ چیزی گفته نشده.
چین هم که خودش به موارد تخطی از حقوق بشری، هر از گاهی متهم میشود، تا اکنون در مورد محدودیتهای طالبان بر کار و آموزش زنان و دختران چیزی نگفته.
آگاهان به این باور اند که چین تمایل زیاد برای سرمایه گذاری در معدنهای سر بسته افغانستان دارد و اینسو در صحنه رقابتهای بینالمللی میخواهد نسبت به امریکا و غرب که بیست سال در افغانستان حضور نظامی داشتند، دست بالاتر در اینکشور داشته باشد.