لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۳۱

هزاران پناهجوی تازه وارد افغان در بریتانیا سرگردان یافتن خانه هستند


یکی از بلاک های رهایشی در بریتانیا
یکی از بلاک های رهایشی در بریتانیا

در بریتانیا که از قبل هم مشکل کمبود خانه برای پناهجویان وجود داشت، یافتن خانه برای پناهجویان جدید افغان کار آسانی نیست.

بر اساس گزارش ها، از جملهٔ ۲۱ هزار افغان که بریتانیا تاکنون از افغانستان خارج کرده، حدود ۸۸۰۰ تن ها هنوزهم در هوتل ها زندگی می کنند، و هنوز مسکن دائمی پیدا نکرده اند.

عبدالحق فکری یکی از این افراد است، او به رادیو آزادی گفت که به او وعدۀ خانه داده شده اما هنوز هم با خانواده اش در هوتل اقامت دارند:

"یک سال می شود که از افغانستان آمده ام. من با فامیل خود و سایر پناهجویان افغان در هوتل در کنت زندگی می کنم. چهار ماه پیش حکومت بریتانیا اعلام کرد که هوتل ها باید تخلیه شوند. مسئله خانه ها حل شده و شورا برای همه خانه پیدا کرده و به تدریج مردم در حال ترک هوتل ها و ساکن شدن در خانه ها هستند. حکومت درخواست ما برای اجازۀ کار شنیده و اکثر دوستان ما اینجا کار می کنند. به شماری از هم قول داده شده که یک بار به خانه ها منتقل شوند، بعد آنها کار می دهیم."

هزاران افغان در ماه اگست سال ۲۰۲۱ میلادی از افغانستان به بریتانیا منتقل شده اند٬ اما بسیاری از آنان می گویند که تا هنوز با مشکلات زیاد از جمله نداشتن سرپناه مواجه هستند
هزاران افغان در ماه اگست سال ۲۰۲۱ میلادی از افغانستان به بریتانیا منتقل شده اند٬ اما بسیاری از آنان می گویند که تا هنوز با مشکلات زیاد از جمله نداشتن سرپناه مواجه هستند

حکومت بریتانیا حدود سه ماه پیش دستور داد که تا ۲۵ اگست، هوتل ها از پناهجویان افغان خالی شوند.

وزارت داخلۀ بریتانیا ۲۸۵ میلیون پوند را برای اسکان دایمی و رسیده گی به پناهجویان افغان اعلام کرده، اما شوراهای محلی این پول را کافی نمی دانند و نگرانی از بی سرنوشتی و بی خانمانی این افغان ها روز به روز بیشتر می شود.

گل ولی پسرلی یک وکیل مدافع پناهجویان می گوید که حکومت بریتانیا در زمینۀ اسکان دایمی پناهجویان افغان، هماهنگی مناسب ندارد:

"بین حکومت های محلی و مرکزی هیچ هماهنگی وجود ندارد. سپس وزارت داخله و بعد هم دفتر کابینه و دیگران. یک وزیر یک چیز می گوید، دیگری هم، چیزی دیگر. ۲۵۰ میلیون پوند حکومت برای حمایت از پناهجویان اعلام کرده و به پناهجویان سه ماه مهلت داده تا به همکاری حکومت محلی و شوراها کرایه های خانه هایشان را بپردازند، یا برای خانه وسایل بخرند، ولی مقامات محلی می گویند که این پول به آنها داده نشده و این یک پروسۀ بسیار بزرگ است."

پسرلی با اشاره به شماری از مشکلات دیگر می گوید، تعدادی از افغان ها به شهرها و روستاهای اطراف نمی روند و به دلیل قیمتی نمی توانند در شهرهای بزرگ نیز زندگی کنند.

این نکته را شماری دیگر از افغان های مقیم بریتانیا تایید کرده اند که اکثر خانه های پیشنهادی حکومت را نپذیرفته و می خواهند در شهرهای بزرگ مانند لندن، مانچستر و یا بیرمنگام زندگی کنند.

با وجود اینکه حکومت بریتانیا وعده کرده که افغان ها به سرنوشت بی خانمانی دچار نخواهند شد، اما بر اساس گزارش ها، در هفتۀ جاری ده ها افغان در شرق شهر باکینگهام شایر و شهر هردفوردشایر بی خانمان شده اند و این نگرانی وجود دارد که صدها افغان دیگر در هفته های آینده از هوتل های اسکس، ساوت همپتون، دوون و باسینگ ستوک اخراج شوند.

آرش همایون

XS
SM
MD
LG