لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۳۱

نگرانی از کمبود بودجهٔ امداد بشری در افغانستان؛ آیا کمک‌ها قطع کمک ها خواهد شد؟


تصویر آرشیف: زنان در صف انتظار دریافت کمک های غذایی سازمان ملل در کابل
تصویر آرشیف: زنان در صف انتظار دریافت کمک های غذایی سازمان ملل در کابل

شماری از آگاهان نهاد های امداد رسان می‌گویند در حالی که بیشتر از ۲۸ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های فوری بشری نیاز دارند، کمبود بودجه برای تامین امداد بشری٬ بزرگ‌ترین مشکل در برابر فعالیت‌های آنان است.

نماینده‌گان کمیته بین‌المللی نجات، مؤسسه پاملرنه و شورای مهاجرین ناروی٬ به روز چهارشنبه در یک نشست مشترک به هدف ارزیابی وضعیت اقتصادی و بشردوستانه کنونی در افغانستان و تأثیر آن بر افغان‌ها ٬گفتند نهاد های امداد رسان با وجود وضع محدودیت‌ها از سوی طالبان توانسته اند به تعداد زیادی از افغان‌ها کمک برسانند.

سمیرا سید رحمان مسئول پالیسی، حمایت و ارتباطات کمیته بین‌المللی نجات در مورد گفت:

"نهاد های امداد رسان ثابت کرده‌اند که ما می‌توانیم با وجود محدودیت‌ها کار کنیم و ما می‌توانیم به افراد بیشتر و بیشتر دسترسی پیدا کنیم، اما آن‌چه که ما را در حال حاضر عقب نگه می‌دارد، توانایی ما برای یافتن راه‌هایی برای دسترسی به نیازمندان نیست، اساساً کمبود بودجه است."

پس از تحولات دو سال اخیر در افغانستان تعداد بیشتری از مردم نیازمند دریافت کمک های غذایی شده اند
پس از تحولات دو سال اخیر در افغانستان تعداد بیشتری از مردم نیازمند دریافت کمک های غذایی شده اند

درعین حال ملیسا کورنت مشاور حمایت بشردوستانه مؤسسه پاملرنه که یکی دیگر از سخنرانان این نشست بود کمبود بودجه را چالش اصلی عنوان کرد و گفت نهاد های امدادرسان از یک‌سو با وضع محدودیت‌ها بر کار امدادرسانان زن از سوی طالبان و از سوی دیگر با کمبود بودجه روبه‌رو اند:

"وضعیتی‌که می‌توانیم برای‌مان تعریف کنیم، واقعاً مانند یک تنبیه مضاعف است. ما باید هم با محدودیت‌هایی که توسط مقامات مسئول [طالبان] وضع شده کنار بیاییم و در عین زمان قادر به دسترسی به بودجه جدید نیستیم و این مسئله تأثیر زیادی بر توانایی حمایت ما از زنان و دختران افغانستان دارد."

بر اساس گزارش های منتشر شده از سوی نهاد های بین المللی همین اکنون بیشتر از ۲۸ ملیون نفر درافغانستان به کمک های بشری نیاز دارند

بانو کورنت افزود که بر اساس گزارش دفتر هماهنگ کننده امور بشری سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) در حال حاضر از جمله ۳،۲ میلیارد دالر بودجه مورد نیاز سازمان‌های امداد رسان در سال جاری، کمک کنندگان فقط ۴۷۷،۷ میلیون دالر یا ۱۴،۸ درصد را تا ۱۲ جولای تأمین کرده اند.

درحالی‌که افغانستان با بدترین بحران بشری روبه‌رو است حکومت طالبان حدود هشت ماه قبل فعالیت کارمندان زن نهاد های امدادرسان را ممنوع قرار داد که یکی از دلایل کاهش کمک‌های جامعه بین‌المللی دانسته می‌شود.

تصویر آرشیف: جریان توزیع کمک های بشری سازمان ملل در ولایت ارزگان
تصویر آرشیف: جریان توزیع کمک های بشری سازمان ملل در ولایت ارزگان

این درحالی‌ست که سه روز قبل برنامه جهانی غذا اعلام کرد که به دلیل کمبود بودجه هشت میلیون تن را از لیست کمک‌هایش در سال جاری حذف کرده و گفته که برای ادامه فعالیت‌اش به یک میلیارد دالر نیاز فوری دارد.

در عین حال دفتر هماهنگ کننده امور بشری سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) با نشر گزارشی در ماه جولای‌ در مورد وضعیت بشری در افغانستان گفته که کمبود بودجه در روند کمک‌رسانی در بخش‌های مختلف مثل تغذیه، صحت، آموزش و آب آشامیدنی، میلیون‌ها نیازمند را در افغانستان متأثر ساخته است.

انستیتوت صلح امریکا که میزبان نشست بررسی وضعیت بشری و اقتصادی افغانستان بود می‌گوید که عدم به رسمیت شناختن طالبان تمویل کننده‌گان کمک‌های بشری را با چالش بزرگ برای تأمین نیازمندی‌های مردم افغانستان روبه‌رو ساخته و این سازمان‌ها مجبورند در تعامل حساس با یک دولت ناشناخته، به ارائه کمک‌ها و خدمات حیاتی بپردازند.

این انستیتوت افزوده که در دو سال پس از تسلط طالبان، اقتصاد افغانستان از هم پاشیده و تأکید کرده که به منظور پاسخگویی مؤثر به بحران انسانی در افغانستان، جامعه بین‌المللی باید پاسخ روشن و مؤثر ارائه کند.

XS
SM
MD
LG