لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۲۳

جهان

وزرای خارجه شش کشور از حکومت ایران و طالبان افغانستان خواستند حقوق زنان را رعایت کنند

تصویر آرشیف: تعدادی از زنان ایرانی علاقمند بازی های فوتبال
تصویر آرشیف: تعدادی از زنان ایرانی علاقمند بازی های فوتبال

وزرای خارجۀ زن شش کشور جهان، از رژیم ایران خواسته اند که به زنان اجازه دهد، تا مسابقات ورزشی را از نزدیک، تماشا کنند.

وزارت امور خارجۀ منگولیا به روز شنبه (اول جولای) در اعلامیه ای گفت که شرکت کنندگان در نشست اخیر این وزرا، همچنین خواستار مشارکت مساوی، مصئون و معنی دار زنان و دختران افغان در جامعۀ آن کشور، شده اند.

وزرای خارجۀ فرانسه، جرمنی، اندونیزیا، لیختن اشتاین، منگولیا و افریقای جنوبی، اخیراً در شهر اولان باتور، پایتخت منگولیا نشستی را دایر کردند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

به دلیل تهدید راکتی اردوی روسیه، اجلاس پارلمان اوکراین لغو شد

تصویر پارلمان اوکراین
تصویر پارلمان اوکراین

پارلمان اوکراین جلسه امروز خود را به دلیل تهدید حملۀ راکتی احتمالی روسیه لغو کرد.

تاراس باتینکو، نماینده پارلمان اوکراین، دیروز پنجشنبه در گفتگو با شبکه هووریت ویلیکی لویف Hovoryt Velykiy Lviv گفته است که به نمایندگان پارلمان توصیه شده است که به دلیل حمله راکتی احتمالی، از رفتن به پارلمان و منطقۀ که در آن ساختمانهای دولتی موقعیت دارند، خودداری کنند.

وی افزوده است که به آنها گفته شده که در روزهای آینده خطر حمله به منطقه Verkhovna Rada در کیف وجود دارد زیرا پوتین این خطر را بیشتر کرده است.

قرار بود در جلسه امروز پارلمان روند پرسش از مقامات حکومتی آغاز شود.

این اقدام یک روز پس از آن صورت می گیرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که مسکو یک راکت بالستیک میان برد جدید به نام اوریشنیک را در جنگ اوکراین با موفقیت آزمایش کرده است.

پوتین مدعی شده که این راکت در حمله به شهر دنیپرو در شرق اوکراین مورد استفاده قرار گرفته و تاکید کرده که این این اقدام در پاسخ به "اقدامات تهاجمی" ناتو و شلیک راکت های ساخت امریکا و بریتانیا از اوکراین به خاک روسیه بوده است.

ایران به قطعنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی که از عدم همکاری‌اش انتقاد کرده بود واکنش نشان داد

عباس عراقچی وزیر خارجه ایران و رافایل گروسی رئیس آژانس بین الملی انرژی اتمی.
عباس عراقچی وزیر خارجه ایران و رافایل گروسی رئیس آژانس بین الملی انرژی اتمی.

ایران روز جمعه در واکنش به قطعنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی که از عدم همکاری ایران انتقاد کرده بود، اعلام کرد که سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته ای را در تاسیسات هسته ای خود نصب خواهد کرد.

این قطعنامه که پس از سفر اخیر رافایل گروسی رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران تصویب شد، از تهران می‌خواهد که برای انجام تعهدات قانونی خود اقدام فوری انجام دهد.

در بیانیه مشترک وزارت خارجه ایران و سازمان انرژی اتمی آمده است که محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی دستور اقدامات موثری از جمله نصب سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته را صادر کرده است.

ایران پس از آن این دستور را اعلام کرد که هیئت ۳۵ نفره آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنج‌شنبه ۳۰ عقرب عدم همکاری تهران با این آژانس را محکوم کرد.

این آژانس قبلاً در ماه جون نیز از همین موضوع انتقاد کرده بود.

چین، روسیه و بورکینافاسو به قطعنامۀ سازمان انرژی اتمی رای منفی دادند.

فرانسه، جرمنی و بریتانیا روز پنج‌شنبه (۲۱ نوامبر) در نشست هیئت ادارۀ بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) در شهر ویانا پایتخت اتریش، اعلامیۀ مشترکی را در مورد تعهدات هسته‌ای ایران منتشر کردند.

این کشور‌ها خواستار توقف فوری غنی سازی ۶۰ درصدی یورانیم، کاهش ذخایر یورانیم غنی شده و بازگشت ایران به توافقنامۀ هسته‌ای ۲۰۱۵ شده اند.

دونالد ترمپ پام باند لوی سارنوال سابق فلوریدا را به عنوان وزیر عدلیه معرفی خواهد کرد

پام باندی وزیر پیشنهادی ترمپ به زوارت عدلیه.
پام باندی وزیر پیشنهادی ترمپ به زوارت عدلیه.

دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا روز پنجشنبه گفت که پام باندی Pam Bondi، لوی سارنوال سابق فلوریدا را به عنوان وزیر عدلیه معرفی خواهد کرد.

باندی یکی از طرفداران سرسخت دونالد ترمپ بوده است.

این در حالیست که میت گیتز اولین نامزد معرفی شده از سوی ترمپ به این سمت به دلیل اتهامات جنسی علیه او، از پذیرفتن این موقف صرف نظر کرد.

گیتز، هنگامی که دانالد ترمپ به سوأ استفاده از قدرت متهم شده بود، وکیل مدافع ترمپ بود.

ترمپ در آن زمان از محکمه بارئت حاصل کرد و محکوم به مجازات نشد.

دانالد ترمپ در شبکه‌های اجتماعی گفته که برای مدت طولانی، وزارت عدلیه به عنوان سلاحی علیه او و سایر جمهوری خواهان استفاده شده است که باید این کار متوقف شود.

پوتین: جنگ در اوکراین به سمت درگیری بین‌المللی در حرکت است

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز پنج‌شنبه (۲۱ نوامبر) اعلام کرد که جنگ در اوکراین به سمت درگیری بین‌المللی در حرکت است.

این اظهارات رئیس جمهور روسیه پس از آن صورت گرفت که امریکا و بریتانیا به اوکراین اجازه دادند، تا قلمرو روسیه را با راکت‌های دوربرد تامین شده از سوی آنها هدف قرار دهد. پوتین هشدار داده که ممکن است، مسکو تلافی کند.

پوتین گفت که روسیه در واکنش به استفاده از راکت‌های امریکایی و بریتانیایی با یک راکت جدید، برد متوسط بر تأسیسات نظامی اوکراین حمله کرده و هشدار داد که ممکن است حملات بیشتر صورت بگیرد. وی افزود که قبل از هرگونه حمله، به مردم ملکی اطلاع داده خواهد شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه همچنین گفت که اوکراین در ۱۹ نوامبر با تأیید جو بایدن رییس جمهور امریکا، با راکت‌های امریکایی ATACMS و در ۲۱ نوامبر، با راکت‌های "سایه طوفان" بریتانیایی و سیستم هایمرس امریکایی بر روسیه حمله کرده است.

هرانا: ایران در ماه گذشته ۱۳۳ نفر را اعدام کرده است

اعتراض‌های زنان ایران در خارج از این کشور
اعتراض‌های زنان ایران در خارج از این کشور

در حالی که دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید که مقامات جمهوری اسلامی ایران از اعدام‌ها به حیث ابزاری سرکوب اقلیت‌های قومی و مخالفان سیاسی استفاده می‌کنند، سازمان حقوق بشر موسوم به"هرانا" روز پنج‌شنبه (۲۱ نوامبر) اعلام کرد که ایران فقط در ماه گذشته حدقل ۱۳۳ نفر را اعدام کرده است.

این سازمان در گزارش ماهوار خود گفته که این افراد در ماه گذشته در زندان‌های ایران اعدام شده‌اند.

بر اساس این ارقام، جمهوری اسلامی ایران به طور متوسط روزانه بیش از چهار تن را اعدام کرده است.

تا هنوز معلوم نیست که چه تعدادی از افراد اعدام شده اقلیت‌های ایرانی و چه تعداد افراد خارجی هستند.

سازمان حقوق بشر موسوم به"هرانا" در ویب سایت خود، در بارۀ نقض حقوق بشر در ماه گذشته در ایران نیز معلومات ارائه کرده است.

این موارد نقض‌ حقوق بشر، تخطی‌ها از حقوق زندانیان، آزادی بیان، حق آموزش، حقوق کودکان، حق کار، مسایل صحی و محیط زیست، خشونت‌های خانوادگی، خشونت‌های مبتنی بر جنسیت و خشونت‌های قضایی و نظامی را شامل می‌شود.

هرانا، ۱۲ مورد قتل زنان و ۱۵ مورد نقض حقوق بشر به دلیل خشونت‌های خانوادگی را نیز ثبت کرده است.

نگرانی کشور‌های فرانسه، جرمنی و بریتانیا از افزایش غنی سازی یورانیم ایران

بیرق ایران
بیرق ایران

کشورهای فرانسه، جرمنی و بریتانیا مشهور به ترویکای اروپا، روز پنج‌شنبه (۲۱ نوامبر) در نشست هیئت ادارۀ بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) در شهر ویانا ایتخت اتریش، اعلامیۀ مشترکی را در مورد تعهدات هسته‌ای ایران منتشر کردند.

در اعلامیه، این کشورها در مورد ذخایر غنی سازی یورانیم تا ۶۰ درصد، توسط ایران، ابراز نگرانی کرده، گفته اند که این مقدار ۳۲ برابر بیشتر از مقداری است که در توافقنامه هسته‌ای سال ۲۰۱۵ مشخص شده، همچنان اشاره شده که ایران سانترفیوژ‌های پیشرفته را در تاسیسات هسته‌ای نطنز نصب کرده و ظرفیت تولید یورانیم خود را افزایش داده است.

در اعلامیه همچنین گفته شده که ایران مانع کار ادارۀ بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) شده، شفافیت را کاهش داده و با تاخیر در اجرای پروتکل اضافی، نظارت این اداره و ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای خود را تضعیف کرده است.

کشورهای فرانسه، جرمنی و بریتانیا مشهور به ترویکای اروپا، خواستار توقف فوری غنی سازی ۶۰ درصدی یورانیم، کاهش ذخایر یورانیم غنی شده و بازگشت ایران به توافقنامۀ هسته‌ای ۲۰۱۵ شده اند.

گروه حماس ادعا کرد که در جنگ غزه تاکنون بیشتر از ۴۴ هزار نفر کشته شده اند

کودکان و افراد مسن نیز از قربانیان حملات و درگیری های در غزه هستند.
کودکان و افراد مسن نیز از قربانیان حملات و درگیری های در غزه هستند.

وزارت صحت غزه تحت کنترل حماس روز پنجشنبه گفت که شمار تلفات جنگ جاری در این قلمرو فلسطینی از ۴۴ هزار نفر فراتر رفته است.

ایالات متحده و اتحادیه اروپا گروه حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی می شناسند.

وزارت صحت غزه نگفته است که چه تعداد از کشته‌شدگان غیرنظامی و چه تعداد از آن‌ها نیروهای جنگی هستند، اما گفته است بیش از نیمی از قربانیان زنان و کودکان هستند.

در همین حال، اردوی اسرائیل، بدون ارائه شواهد، ادعا کرده است که بیش از ۱۷ هزار جنگجوی افراطی را کشته است.

بر اساس آمار وزارت صحت غزه، از هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ تاکنون، شمار کشته‌شدگان جنگ روان اسرائیل و حماس؛ به ۴۴ هزار و ۵۶ نفر و تعداد زخمی‌ها به ۱۰۴ هزار و ۲۶۸ نفر رسیده است.

این وزارت افزوده که ممکن است این آمار بیشتر از این باشد، زیرا هزاران جسد زیر آوار ساختمان‌های ویران شده باقی ماندند.

رئیس جمهور ایران در ولایت سیستان و بلوچستان با خانواده های قربانیان حملات اخیر دیدار کرد

 مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران،
مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران،

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران، به روز پنجشنبه به ولایت نا آرام سیستان و بلوچستان سفر کرد.

این سفر در حالی صورت می‌گیرد که در حمله در ۲۶ اکتوبر در این ولایت، که مقامات ایرانی آن را حمله تروریستی می خوانند، حدود ۱۰ پولیس کشته شدند.

سیستان و بلوچستان که در ۱۲۰۰ کیلومتری تهران پایتخت ایران واقع است، با افغانستان و پاکستان مرز مشترک دارد.

در این اواخر گزارش های از درگیری‌های مسلحانه بین نیروهای امنیتی ایران و شورشیان اقلیت بلوچ، گروه‌های افراطی سنی و قاچاقچیان مواد مخدر در این ولایت نشر شده است.

رسانه‌های دولتی ایران گزارش دادند که پزشکیان با خانواده‌های نیروهای پولیس کشته شده در در حمله ماه گذشته، دیدار کرده است.

نمایندهٔ سازمان ملل متحد حمله هوایی اسرائیل بر شهر تدمر سوریه را مرگبار توصیف کرد

بیرق سازمان ملل متحد
بیرق سازمان ملل متحد

یک نماینده سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد که بمباران شهر تدمر در سوریه، که منجر به کشته شدن ده ها تن شده، از جمله مرگبارترین حملات اسرائیل در سوریه بوده است.

نهاد دیده‌بان حقوق بشر سوریه گزارش داده که در این حمله، که چهارشنبه گذشته در این شهر تاریخی صورت گرفته که در فهرست میراث فرهنگی یونسکو قرار دارد، ۷۹ جنگجوی وابسته به ایران کشته شدند.

نجات رشدی، معاون نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای سوریه، در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که حملات هوایی اسرائیل در سوریه به‌ طور قابل توجهی افزایش یافته است.

از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱، اسرائیل صدها حمله هوایی در این کشور انجام داده است که اکثرا اهداف نظامی و گروه‌های وابسته به ایران را هدف قرار دادند.

در نتیجۀ حمله بر موترهای مسافربری در پاکستان ۳۸ تن کشته شدند

حمله بر موتر‌های مسافبری بر پاکستان.
حمله بر موتر‌های مسافبری بر پاکستان.

در نتیجۀ حمله بر موترهای مسافربری در منطقۀ کرم سفلی در ایالت خیبر پختونخوا پاکستان حداقل ۳۸ تن کشته شدند.

یک مقام پولیس محلی که نخواست نامش افشا شود، به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو آزادی گفت که این حمله بعد از ظهر امروز در منطقه بین علیزی و چپاره در حالی صورت گرفت که کاروانی از حدود ۲۰۰ موتر راهی پیشاور بود.

به گفته این مقام پولیس، براساس معلومات ابتدایی، ۳۴ تن از کشته شدگان شیعه و چهار تن دیگر سنی هستند، سه زن و یک کودک نیز شامل کشته شدگان اند. در این حمله حداقل ۱۱ تن دیگرنیز زخمی شده اند.

تا هنوز هیچ گروهی مسئولیت این رویداد را برعهده نگرفته، اما در آن منطقه، از مدت‌ها به اینسو، درگیری‌های بین پیروان مذاهب سنی و شیعه صورت می گیرد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG