لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۸

مجله نیوزویک به نقل از یک سرباز امریکایی: خروج نیروها از افغانستان یک اتفاق خطرناک بود


تصویر آرشیف: شماری از سربازان امریکایی که در افغانستان مستقر بودند
تصویر آرشیف: شماری از سربازان امریکایی که در افغانستان مستقر بودند

مجلهٔ نیوزویک

  • مجله امریکایی نیوزویک به روز جمعه مقاله یی را در باره یک نظامی امریکایی منتشر کرده که شش سال در چوکات نیروهای خارجی در افغانستان، خدمت کرده است.

کول لایل می گوید که در جریان ماموریت نظامیش در افغانستان با مردم ارتباط خوبی داشته و هلمند را ولایت گرم و پر گرد و خاک افغانستان، خوانده است.

این نظامی امریکایی در مقاله نیوزویک گفته، زمانی که در سال ۲۰۱۱ پس از انجام ماموریت از افغانستان به کشورش برگشت، نیاز به معاینات و ارزیابی صحی داشت.

در این معاینات مجموعه گسترده ای از سوالات برای تعیین این مساله پرسیده می شود که آیا فرد در معرض خطر آسیب رساندن به خود نیست و یا مشکلات روحی، عاطفی یا جسمی پس از خدمت سربازی، ندارد؟

نویسنده مقاله نیوزویک می گوید٬ او هم که از جنگ افغانستان برگشته بود، فکر می کرد سالم است، اما پس از چند ماه همسرش متوجه شد که او کابوس می بیند و از نظر روحی آسیب دیده است.

کول لایل این نظامی امریکایی می گوید که خروج نیروها از افغانستان یک اتفاق خطرناک بود، نه تنها یک رویداد دردناک برای سربازان پیشین افغان، بلکه برای آنانی که در مبارزه بین المللی علیه تروریزم، شرکت داشتند.

روزنامه تایمز آف ایندیا

  • روزنامه تایمز آف ایندیا ، در باره « فوروم اوسلو» یا نشستی که در پایتخت ناروی به اشتراک نماینده های هند، پاکستان، امریکا و سازمان ملل متحد برگزار شده بود مقاله یی را منتشر کرده است.

در این نشست هفتۀ گذشته روزا اوتونبایوا، رئیس دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، تام ویست، نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور افغانستان، نمایندگان وزارت های امور خارجه، دفاع و داخله حکومت طالبان و برخی از سیاستمداران افغانستان، حضور داشتند.

در آغاز مقاله می خوانیم که این نشست در حالی از سوی ناروی برگزار شد که بحران انسانی در افغانستان جنگ زده، گسترش یافته است.

تایمز اف ایندیا می نویسد که این نشست روز های سه شنبه و چهارشنبه گذشته در اسلو برگزار شد و اشتراک کنندگان در مورد تروریزم و در باره آنچه بحث کردند که طالبان باید به وعده های داده شده خود در زمینه فراهم آوری تسهیل در آموزش و کار دختران و زنان و همچنین تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان، عمل کنند.

به نوشته روزنامه، هند از جمله کشورهایی است که اگرچه، حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته، اما همچنان به ارسال مواد غذایی و ادویه به افغانستان ادامه داده است.

در آستانه این نشست، تعدادی از فعالان حقوق زن اعتراض کردند که چرا ناروی از نمایندگان حکومت طالبان دعوت کرده است؟
به گفته این فعالان طالبان محدودیت های آموزش، تحصیل و کار بر زنان و دختران افغان را افزایش داده اند.

XS
SM
MD
LG