لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۰

یوناما: اولویت فوری پاسخگویی بشردوستانه به وضعیت موجود در افغانستان است


توزیع مواد غذایی به افراد بی بضاعت در ولایت کندهار - عکس از آرشیف
توزیع مواد غذایی به افراد بی بضاعت در ولایت کندهار - عکس از آرشیف

رامز الاكبروف، معاون نمایندۀ خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان می‌گوید که برای کمک به بیست و سه میلیون و هفتصد هزار تن در این کشور در سال جاری میلادی به چهار میلیارد و ششصد و بیست میلیون دالر امریکایی نیاز است.

آقای اکبروف که رئیس ادارۀ هماهنگ کنندۀ کمک های بشردوستانۀ سازمان ملل متحد، اوچا نیز است، چهارشنبه در توییتر نوشت که این پول برای مبارزه علیه گرسنگی، بیماری و مرگ و میر افراد نیاز است.

به گفتۀ او، در حالی که مقامات حکومت طالبان یک رشته تصمیم هایی گرفته اند که بر توانایی کمک کننده های امور بشردوستانه برای رسیدگی گسترده به نیازمندان به گونۀ منفی تاثیر گذار بود، زمان آن نیست که از مردم افغانستان رو گشتانده شود، زیرا به گفته اش مردم به همبستگی همه نیاز دارند.

روزانه شمار زیادی از افغان‌های عادی به رادیو آزادی پیام می‌فرستند و از دسترسی نداشتن لازم به آب و غذا می نالند، مثل این دو مخاطب:
"شاید بگویند که افغانستان امن است و هفتۀ چهل میلیون دالر به افغانستان می‌رسد. اما غارت و گم می‌شود. کسی ندیده است. مردم دچار فقر استند. مردم حتی نان به خوردن ندارند و بی حد ضعیف، رنج دیده و مظلوم شده اند. هیچ کسی توان چیزی را ندارد."

"مشکل ما اینست که آب آشامیدنی صحی نداریم. بسیار مشکل داریم. تمامی کودکان ما بیمار استند. از آب دریا استفاده می‌کنیم. به آب پاک ضرورت داریم."

در شماری از مناطق دور افتاده افغان ها به آب پاک برای نوشیدن دسترسی ندارند
در شماری از مناطق دور افتاده افغان ها به آب پاک برای نوشیدن دسترسی ندارند

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، کمک های جامعۀ جهانی به گونۀ چشمگیر با افغانستان کاهش یافت و میلیارد ها دالر دافغانستان بانک هم منجمد شد.

رامز الاكبروف در توییتر افزوده است که تمامی اعضای جامعۀ جهانی هر آنچه در توان دارند باید انجام دهند تا کمک رسانی ادامه یابد. او بر رهایی بودجه که به گفته اش پیشاپیش به افغانستان اختصاص یافته تاکید کرده و این که از پرداخت بودجه آینده خودداری نشود.

آقای اکبروف با پخش گزارشی در مورد فعالیت های سال ۲۰۲۲ یوناما در افغانستان در شانزدهم ماه اپریل نوشته است که کار آن‌ها در افغانستان به معنی تایید محدودیت‌های فزاینده مقامات حکومت طالبان بر حقوق بشر و به خصوص حقوق زنان نیست.

او افزوده است که اقدامات مثل وضع محدودیت بر آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، منع کار زنان در اداره های غیردولتی و دیگر سکتور ها، محدودیت بر لباس، گشت و گذار آزادانه و حضور در زندگی عامه کاملاً ناپذیرفتنی است و پیامد های منفی بزرگ به مردم افغانستان، توسعه و اقتصاد این کشور خواهد داشت.

حکومت طالبان گفته است که ممنوعیت کار زنان افغان در سازمان ملل متحد موضوع «ارزشی داخلی افغانستان» است و نمی‌خواهد مانع برای سازمان ملل متحد ایجاد کند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان گفته است که باید تمامی جوانب به این اقدام احترام بگذارند.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما در پنجم ماه اپریل در بیانیه‌ای اعلام کرد که حاکمان کنونی افغانستان به سازمان ملل متحد گفته اند که هیچ زن افغان اجازۀ کار با این سازمان را ندارد.

یوناما در یازدهم اپریل در بیانیه‌ای دیگر گفت که حکومت طالبان در تلاش است تا مجبورش کند که بین ماندن و عرضۀ خدمات برای حمایت از مردم افغانستان و پابندی به مقررات و اصولی که موظف به رعایتش است، یک انتخاب وحشتناک کند.

در بیانیه آمده است که رزا اوتونبایوا، نمایندۀ خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان تا پنجم ماه می بررسی عملیاتی را انجام خواهد داد و به تمامی کارمندان زن و مرد افغان این سازمان دستور داده شده است که به جز افراد محدود برای انجام وظایف حیاتی سر کار خود در دفاتر سازمان ملل متحد حاضر نشوند.

حالا امینه محمد، معاون انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد دوشنبه گفت که این سازمان تصمیم دارد ظرف چند روز آینده نشستی را به اشتراک گوترش برای بحث در مورد به رسمیت شناسی حکومت سرپرست طالبان برگزار کند. جزئیات بیشتر در این مورد ارائه نشده است.

این نشست در حالی قرار است برگزار شود، که با گذشت بیش از بیست ماه، هنوز هیچ کشور جهان حکومت سرپرست طالبان را به رسمیت نشناخته است.

رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران و تشکیل حکومت همه شمول از شرط های اساسی برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان گفته شده است.

XS
SM
MD
LG