لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۵۰

بازار تولید سنگ های تزئینی در افغانستان از رونق افتاده است


تصویر آرشیف: فابریکه پالش و تولید سنگ مرمر در هرات
تصویر آرشیف: فابریکه پالش و تولید سنگ مرمر در هرات

مسئولان برخی از کارخانه‌های تولید سنگ در شهر کابل از افزایش بهای مواد خام، کاهش تولیدات و نبود بازار فروش سنگ‌های تولید شده در این کارخانه‌ها شکایت دارند.

عارف صمیم، مدیر کارخانۀ تولید سنگ افغان تراورتن به رادیوآزادی گفت، پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان یعنی در نزدیک به دو سال گذشته سطح تولیدات این کارخانه حدود هفتاد درصد کاهش یافته است.

"پس از روی کار آمدن امارت اسلامی کار ما تفاوت کرده و بازار سقوط کرده است، در کارخانۀ ما سنگ‌های ساختمانی از قبیل تراورتن که در نمای ساختمان کار می‌شود و سنگ مرمر تولید می‌شود که در زینه‌ها و آشپزخانه از آن استفاده می‌شود، ولی تولیدات ما حالا ۷۰ درصد کم شده است. "

او افزود که شمار کارگران این کارخانۀ تولید سنگ از ۲۵ نفر در زمان نظام جمهوریت، حالا به ۷ نفر کاهش یافته است.

مالک یک کارخانه : شمار کارگران این کارخانۀ تولید سنگ از ۲۵ نفر در زمان نظام جمهوریت، حالا به ۷ نفر کاهش یافته است.

در همین حال شماری از فروشندگان سنگ‌های دیکوریشن و تزئینی در شهر کابل نیز شکایت دارند که به دلیل کاهش فروشات، کار و بار شان سقوط کرده و حتی برخی از آنها ترک پیشه کرده اند.

محمود، یکی از سنگ فروشان در چوک کوتۀ سنگی شهر کابل که حالا دکانش را بسته است، به رادیو آزادی گفت:

"در آن وقت‌ها که کار فروشات ما خوب بود از ما در هر طرف شهر کابل سنگ می‌بردند، اما در این اواخر بسیار فروشات ما کم شده بود، برای یگان هوتل عروسی اگر سنگ می‌بردند او هم کرایۀ ما را پوره نمی‌کرد، مجبورشدیم که کار را رها کنیم."

سنگ های تزئیی در ساختمان ها مورد استفاده قرار میگیرد٬ اما به گفته فابریکه داران در جریان نزدیک به دو سال گذشته کار و بار ساختمان سازی در کابل و ولایات از رونق افتاده است
سنگ های تزئیی در ساختمان ها مورد استفاده قرار میگیرد٬ اما به گفته فابریکه داران در جریان نزدیک به دو سال گذشته کار و بار ساختمان سازی در کابل و ولایات از رونق افتاده است

او که باشندۀ اصلی ولایت هرات است، پس از بسته کردن دکانش در شهر کابل، حالا به هرات برگشته و در جستجوی کار دیگری است.

سمیع‌الله، یکی از کسبه کاران می‌گوید، در گذشته از آدرس فرش کردن سنگ و نصب کاشی‌های تزئینی یک روزهم بیکار نبود، اما حالا یک روز در هفته هم کار پیدا نمی‌کند.

"کار بیخی گم شده در یک هفته هم کار پیدا نکردیم، اگر اقتصاد مردم خوب می‌بود، برای ما هم کار پیدا می‌شد، هر کس شوق دارد که یک خانۀ خوب بسازد، یک تشناب مفشن بسازد، اما پول نزد مردم نیست و ما هم بیکار استیم."

به گفتۀ تولید کنندگان، فروشندگان و کسبه‌کاران سنگ‌های تزئینی، دلیل از رونق افتادن این کار، کاهش چشم‌گیر کار و بار ساختمانی در شهر کابل است.

این درحالیست که شماری از کارخانه داران بخش‌های مختلف دیگر نیز از کاهش تولیدات و عوایدشان ابراز نگرانی کرده اند.

عبدالجبارصافی، رئیس اتحادیه صنعت کاران افغانستان چند روز پیش با تأیید این مشکل به رادیوآزادی گفته بود که در حال حاضر سطح تولیدات در بخش‌های مختلف سکتور خصوصی و کارخانه‌های تولیدی تا ۴۰ درصد کاهش یافته است.

XS
SM
MD
LG