لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۲۲

نشریه میل آنلاین: زنان طلاق شدهٔ افغان ازتصامیم نظام طالبان٬ خوف دارند


تصویر آرشیف: شماری از زنان افغان
تصویر آرشیف: شماری از زنان افغان

نشریه میل آنلاین

  • نشریه میل آنلاین گزارشی از خبرگزاری فرانس پرس را در مورد زنان طلاق گرفته افغان به نشر رسانده که از یکجا شدن اجباری با شوهران ظالم شان در نظام طالبان ترس دارند.

در مطلب از قول یک زن افغان آمده است که می گوید بعد از سالها قبول ظلم و شکستن دندانهایش توسط شوهر سابقش٬ او توانست در نظام قبلی طلاق بگیرد.

اما اکنون شوهر وی به محکمه طالبان رجوع کرده و گفته است که او از این طلاق راضی نیست و همسرش باید به او برگردانده شود. بر طبق قرائت طالبان در طلاق زن رضایت شوهر لازمی میباشد.

اکنون این زن به خبرگزاری گفته است که از ترس برگردانده شدن به شوهر سابقش با هشت فرزند خود همه پنهان شده اند.

این خانم که اکنون ۴۰ سال عمر دارد می گوید که او و دخترانش باشنیدن این خبر بسیار گریستند.

او می افزاید که روزهایی بود که او از لت و کوب شوهرش بیهوش می شد و دخترانش به او غذا می دادند. شوهرش موهای او را چندین بار آنقدر کنده است که بخشی از سرش مو ندارد و یکروز هم او به اندازه لت خورد که تمام دندانهایش شکست .

در ادامه، سخنان یک وکیل مدافع زنان در جمهوری ساقط شده آورده شده که گفته حدود صد قضیه زنانی را که می خواستند از شوهران خود در محکمه خانوادگی نظام قبلی جدا شوند، پیش برده است.

به گفته او تا یک زمانی زنان حقوق خود را نمی دانستند و هر رنجی را در خانه شوهر ظالم قبول می کردند ولی با بدست آوردن آگاهی٬ آنان پی بردند که جدا شدن از چنین شوهران به نفع شان است.

ستره محکمه طالبان به این موضع واکنش نشان داده و در اعلامیه گفته است که هیچ فیصله شرعی بدون حکم محکمه شرعی و خودسرانه صورت نمی گیرد ، در صورتی که سند طلاق جعلی نباشد مدعی و مدعی علیه میتوانند در محکه حاضر شوند و شوهرانی که بر زنان ظلم می کنند بین آنها خُلع و یا طلاق صورت می گیرد.

روزنامه اندیپندنت

  • روزنامه اندیپندنت سرگذشت یک جوان افغان را به تحریر در آورده است که اکنون در شهر ایسیکس Essex بریتانیا کپتان یک تیم کریکت پناهجویان افغان است.

او که اکنون ۲۰ سال عمر دارد قبل از حکومت طالبان در افغانستان با قوای امریکایی کار می کرد و در ۲۰ ماه فبروری سال ۲۰۲۲ راه مهاجرت را پیش گرفت و بعد از طی کردن راه طولانی از جمله در روسیه و فرانسه در ماه سپتمبر سال گذشته توسط قایقی که از پاراشوت ساخته شده بود خود را به بریتانیا رساند و اکنون دراینجا با چندین افغان دیگر در یک هوتل به سر می برد.

او به اندیپندنت گفته است که چون سابقه ورزش داشت در این هوتل افغانان دیگر را جمع کرده و در یک میدان خود ساخت کوچک که با جالها احاطه شده بازی کریکت را شروع کردند و آرزو دارند که روزی به تیم های بزرگ راه یابند.

این تشبث وی مورد حمایت یک کلوب محلی قرار گرفت و اکنون آنها یک مربی انگلیسی دارند.

اما به نوشته روزنامه جذب شدن آنها در یک جامعه محلی کار آسان نیست و مردم عام در این شهر چندان تمایل با دوستی با این مهاجرین ندارند.

XS
SM
MD
LG