لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۴۷

گزارش تازهٔ « سیگار»: طالبان زنان افغان را محکوم حبس خانه‌گی کرده اند


تعدادی از زنان معترض در کابل که در یک مکان سر بسته دست به اعتراض مدنی زده اند.
تعدادی از زنان معترض در کابل که در یک مکان سر بسته دست به اعتراض مدنی زده اند.

ادارۀ بازرس ویژۀ امریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) می‌گوید، طالبان زنان افغان را محکوم به حبس خانه گی کرده اند.

جان سپکو، رئیس این اداره در پنجاه و هشتمین گزارش خود به کانگرس امریکا در ارتباط به افغانستان گفته است، با وجود ادامۀ کمک‌های بشردوستانۀ امریکا به افغانستان، طالبان قیودات‌شان بر زنان را افزایش داده اند.

در ادامۀ این گزارش سیگار آمده که افغانستان تنها کشوری در جهان است که تحصیل دختران و زنان در آن در صنف‌های بالاتر از ششم و پوهنتون غیرقانونی است.

سیگار در گزارش‌اش گفته که با نهادینه ساختن سوء استفادۀ طالبان بر ضد زنان، اکنون این سوال مطرح می‌شود که آیا امریکا می‌تواند به ارائه کمک‌هایش به افغانستان بدون منفعت و یا حمایت از طالبان ادامه دهد؟

سیگار در این باره گفته، امریکا که بعنوان بزرگترین کمک‌ کنندۀ بشری، هفتۀ ۴۰ میلیون دالر کمک را از طریق ملل متحد به افغانستان فراهم می‌کند، اما با آنکه این کمک ماهیت بشردوستانه دارد، ممکن است ناخواسته طالبان را در سطح ملی و بین‌المللی مشروعیت بدهد.

جان سپکو بازرس ویژۀ امریکا در امور بازسازی افغانستان
جان سپکو بازرس ویژۀ امریکا در امور بازسازی افغانستان

بازرس ویژۀ امریکا امریکا برای بازسازی افغانستان تأکید کرده که امریکا باید در نظر بگیرد که طالبان به گونۀ گسترده زنان را از زندگی عمومی حذف کرده اند و این اقدام‌ آنان، مانع فراهم‌آوری کمک‌های بشردوستانه برای مردم نیازمند افغانستان شده است.

شماری از زنان و دختران افغان می‌گویند، حکومت طالبان برای حذف کامل زنان از جامعه کمر بسته اند.

فرششته عظیمی: طالبان تا کنون حدود ۳۰ فرمان ضد زن صادر کرده اند که تمام این فرمان‌ها حقوق بشر را نقض می‌کنند

فرشته عظیمی، دانش‌آموز صنف دوازدهم در ولایت هرات می‌گوید که فرمان‌های ضد زنان حکومت طالبان حقوق بشری آنان را نقض کرده است.

"تا کنون حدود ۳۰ فرمان ضد زن صادر کرده اند که تمام این فرمان‌ها حقوق بشر را نقض می‌کنند، مثلاً حق کار، تحصیل، حق سفر و حقوق اساسی زیادی دیگر را از زنان گرفته اند."

از سوی هم برخی از فعالان حقوق زن جهت وارد کردن فشار بر حکومت طالبان و تغییر موضع آنان در برابر زنان، بر قطع کمک‌های هفته‌وار امریکا به افغانستان تأکید می‌کنند.

نظیفه احمد شاهی، یکی از این فعالان به رادیو آزادی گفت:

"یگانه عکس‌العمل و فشار امریکا بر طالبان این باشد که هفته چهل میلیون دالر که حالا به هشتاد میلیون دالر رسیده قطع کند تا طالبان با فشار اقتصادی روبه‌رو شوند و مجبور می‌شوند تا حق و حقوق زنان را تأمین کنند در غیر آن تغییر امکان ندارد."

یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان که در نتیجه محدودیت های وضع شده طالبان٬ مسدود شده است
یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان که در نتیجه محدودیت های وضع شده طالبان٬ مسدود شده است

سیگار در این گزارش گفته که امریکا از ماه آگست سال ۲۰۲۱ به اینسو، بیش از هشت میلیارد دالر برای افغانستان و مهاجران افغان فراهم کرده که از این میان بیش از ۲ میلیارد در بخش کمک‌های بشری و توسعه‌ای،۳.۵ میلیارد به صندوق امانت پولی افغانستان، ۲.۷ میلیارد برای روند تخلیۀ افغان‌ها به امریکا اختصاص یافته است.

اما به گفته این اداره، مشخص نیست که چه مقدار کمک‌ها به نیازمندان می‌رسد و هیچ ضمانتی وجود ندارد که فراهم‌آوری کمک‌ها و یا توقف آن موفق شود تا رفتار طالبان را تغییر بدهد.

اما طالبان همواره انتقادها در مورد نقض حقوق زنان را رد کرده و گفته اند حقوق زنان در چهارچوب شریعت اسلام تأمین است و جامعۀ جهانی نباید ادامه کمک‌هایش را نباید با مسایل سیاسی ربط دهد.

بسته شدن مکتب‌های بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها به روی دختران، ممنوعیت کار زنان در بیشتر اداره‌های دولتی و غیردولتی، منع سفر بدون محرم در مسیرهای طولانی، اجباری شدن حجاب و ممنوعیت رفتن به پارک‌های تفریحی و ورزشگاه‌ها از مهمترین محدودیت‌هایی اند که طالبان بر زنان و دختران در افغانستان وضع کرده اند.

XS
SM
MD
LG