لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۴۶

مسوولین نهاد های خبرنگاران در کابل با طالبان در مورد وضعیت رسانه ها گفتگو کردند


 برخی از رسانه های تصویری افغانستان
برخی از رسانه های تصویری افغانستان

فدراسیون خبرنگاران و نهادهای رسانه‌ای افغانستان به منظور تقویت رسانه‌ها در افغانستان و رفع مشکلات خبرنگاران، نشستی را با شماری از مدیران رسانه‌ها، فرهنگیان و مقام‌های طالبان در وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان برگزار کردند.

در این نشست که به روز پنج‌شنبه برگزار شد، برای اولین بار در زمان حکومت طالبان، فدراسیون خبرنگاران و نهادهای رسانه‌ای افغانستان به یک خبرنگار زن تقدیرنامۀ "خبرنگار شجاع" را اعطا کردند.

این خبرنگار مینا حبیب نام دارد و با رسانه‌های مختلف در افغانستان کارکرده است.

مینا حبیب به رادیو آزادی گفت:

"پس از تحول من یک روز هم در خانه ننشستم، دو سه بار از شرکت من در نشست‌های خبری ممانعت کردند، روزهای اول تحول بود که از تظاهرات زنان گزارش آماده می‌کردم، نیروهای امارت مرا لت و کوب کردند و کمره‌ام را شکستانده، خودم را راهی خانه ساختند و برایم گفتند که زن را به خبرنگاری چه؟"

طالبان محدودیت های فراوان بر کار خبرنگاران زن در افغانستان وضع کرده اند
طالبان محدودیت های فراوان بر کار خبرنگاران زن در افغانستان وضع کرده اند

بشیر هاتف، عضو رهبری فدراسیون خبرنگاران و نهادهای رسانه‌ای افغانستان که این نشست را ترتیب داده بود، به رادیو آزادی گفت، آنان مشکل بازداشت خبرنگاران، مداخلۀ نهادهای امنیتی در امور رسانه‌ها و برخی مشکلات مالی رسانه ها را با مقام‌های طالبان شریک ساخته اند.

" در قطعنامه ما از مداخلۀ نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در کار رسانه‌ها به طور جدی مطرح شد. ما به حمله به تلویزیون تمدن اشاره کردیم. موضوع زندانی شدن مرتضی بهبودی، روزنامه نگار افغانی‌الاصل فرانسوی را با مقامات طالبان در میان گذاشتیم که حدود یک و نیم ماه پیش گرفتار شده است."

برای نخستین بار پس از حاکمیت طالبان به یک بانوی خبرنگار در کابل تقدیر نامه داده شده است

عبدالحق حماد، رئیس ادارۀ نظارت بر رسانه‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان که در این نشست اشتراک کرده بود، به رادیو آزادی گفت که هدف از برگزاری این نشست تبادل اطلاعات با خبرنگاران بوده است.

"دو سه مورد شریک شد، اول اینکه حکومت رسانه‌ها را با اهمیت، مهم و ضروری می‌داند. مشکلات خبرنگاران و رسانه‌ها شنیده شد و همچنان برخی توصیه‌ها صورت گرفت و از رسانه‌ها خواسته شد تا به نفع وطن و هموطنان کار بکنند."

نشست تقویت رسانه‌ها و حل مشکلات موجود در افغانستان در حالی برگزار شد که پیش از این نهاد حمایت کنندۀ رسانه‌های آزاد افغانستان (نی) گفته، پس از حاکمیت طالبان حدود ۴۸ درصد رسانه‌های صوتی و بیش از ۵۰ درصد رسانه‌های تصویری و تمامی رسانه‌های چاپی و بیش از نیمی از رسانه‌های آنلاین غیرفعال شده اند.

به گفتۀ این نهاد، در حال حاضر ۱۷۰ رسانۀ صوتی، ۷۷ رسانۀ تصویری و ۱۴ رسانۀ آنلاین در افغانستان فعال هستند.

گفتنیست که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان هر از گاهی گزارش‌هایی مبنی بر وضع محدودیت بر پوشش صورت مجریان زن در تلویزیون‌ها، دشوار شدن دسترسی به اطلاعات و بازداشت و زندانی شدن خبرنگاران به نشر رسیده است.

XS
SM
MD
LG