لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۵۲

برخی زنان: در حکومت طالبان به قضایای خشونت علیه زنان رسیدگی نمی‌شود


عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

یک کارمندان پیشین ستره محکمۀ افغانستان که به دلیل مشکلات امنیتی نمی‌خواهد نامش در گزارش گرفته شود، می‌گوید که ۱۸ سال در ستره محکمه انجام وظیفه کرده، اما حکومت طالبان او را به دلیل زن بودنش از وظیفه برکنار کرد.

او ادعا می‌کند، زمانی که او برای حق طلبی مراجعه کرده، افراد ستره محکمۀ حکومت طالبان در دروازۀ این اداره با سیم خاردار به پاهایش زدند و او را از آنجا راندند.

وی حکومت طالبان را همچنان به بررسی نکردن قضایای خشونت در برابر زنان متهم می‌کند:
"هیچ محکمه‌ای بنام محکمه خشونت علیه زن و یا محکمه فامیلی وجود ندارد اصلاً کسی از ترس به طرف محاکم زنان رفته نمی‌توانند و آنان شکایتی ثبت کرده نمی‌توانند ما چندین بار مراجعه کردیم هر باری که مراجعه کردیم با تهدید مواجه شدیم."

این در حالیست که انعام‌الله سمنگانی، سرپرست مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت طالبان در حساب توییتری خود نوشته که محاکم سه گانۀ حکومت طالبان در سه ماه گذشته، ۲۸۷۸ پروندۀ مختلف مرتبط به حقوق زنان را حل و فصل کرده اند.

بر بنیاد آمار ارائه شده در حساب توییتری سمنگانی، این قضایا مربوط به حق ملکیت، میراث و مهریۀ زنان بوده است.

او اما از ثبت و رسیدگی به دیگر قضایا از جمله خشونت در برابر زنان چیزی ننوشته است.

ساختمان ستره محکمه در شهر کابل
ساختمان ستره محکمه در شهر کابل

انعام‌الله سمنگانی و عنایت‌الله، سخنگوی ستره محکمۀ حکومت طالبان همچنان به پرسش‌های رادیو آزادی در این باره تا زمان نشر این گزارش پاسخ ندادند.

این در حالیست که لوی سارنوالی حکومت جمهوری پیشین با نشر گزارشی آمار قضایای ثبت و بررسی شده در مورد حقوق زنان در ۲ ماه نخست سال ۱۴۰۰ را ۱۴۶۴ قضیه گفته بود.

بر اساس آمار این اداره که پیش از سقوط نظام جمهوری در وب سایتش نشر شده، این پرونده‌ها شامل قتل، تجاوز، لت‌وکوب، مجبور نمودن به فحشاء و کار اجباری، آتش‌زدن با استفاده از مواد کیمیاوی و زهری، مجبور نمودن به خودسوزی و خودکشی، جراحت و معلولیت منجر به مرگ، بد دادن، ازدواج اجباری، ازدواج با بیش از یک زن، و ممانعت از حق ازدواج، تعلیم، کار، ارث و دسترسی به خدمات صحی بودند.

زینب: همه روزه شاهد هستیم هر نوع خشونت علیه زنان روا داشته می‌شود و هیچ گونه بازخواست و باز پرسی هم صورت نگرفته

زینب ۲۰ساله اما می‌گوید، طالبان با ارائه آمار این چنینی می‌خواهند خاک به چشم مردم بزنند:
"طالبان می‌خواهند که همان ظلم‌ها و همان کارهای را که در حق زنان می‌کنند با استفاده از بهانه‌ها این‌ها توجیهی برای خود و مردم می‌سازند در حالیکه چنین نیست و همۀ ما همه روزه شاهد هستیم هر نوع خشونت علیه زنان روا داشته می‌شود و هیچ گونه بازخواست و باز پرسی هم صورت نگرفته هنوز."

با این حال نظیفه جلالی، فعال حقوق زن که ادعا می‌کند رهبری ۱۲ کمیتۀ ثبت رویدادهای خشونت در برابر زنان در افغانستانِ زیر حاکمیت طالبان را به عهده دارد، در ماه قوس به رادیو آزادی گفته بود، خشونت در برابر زنان زیر حاکمیت طالبان افزایش یافته است.

او گفته بود، کمیته‌های کاری‌شان پس از حاکمیت طالبان در ولایات مختلف ۴۵۰۰ قضیۀ خشونت در برابر زنان را ثبت کرده که شامل ازدواج‌های اجباری و زیر سن و لت‌وکوب بوده است.

هر چند سخنگویان حکومت طالبان بارها ادعا کرده اند که حقوق زنان و دختران مطابق به شریعت اسلام در افغانستان تأمین است، اما سازمان‌های بین‌المللی با اشاره به وضع محدودیت‌های شدید بر زنان همواره از نقض حقوق زنان در افغانستان نگرانی کرده اند.

XS
SM
MD
LG