آمار تلفات حملهٔ انتحاری روز چهارشنبه در کابل افزایش است.
هرچند کشته شدن پنج تن و زخمی شدن بیشتر از ۴۰ تن در این رویداد به گونهٔ رسمی تأیید شده، اما منابع مختلف از افزایش تلفات این رویداد خبر میدهد.
در عکسهای مختلف از محل رویداد، حداقل جسد ۹ تن دیده میشود که بر زمین افتاده اند.
خبرگزاری رویترز به نقل از برخی از منابع طالبان، تعداد جان باختهگان این رویداد را ۲۰ تن گزارش داده، اما مقامهای امنیتی طالبان گفته اند که در این رویداد ۵ تن کشته و شمار دیگر زخمی شدهاند.
در همین حال یک منبع دیپلوماتیک وزارت خارجهٔ حکومت طالبان که نمیخواهد نامش در گزارش ذکر شود، فهرست ۱۶ دیپلومات و کارمند این وزارت را با رادیو آزادی شریک ساخته که در حملهٔ انتحاری روز چهارشنبه کشته شدهاند.
کارکنان این وزارت از بخشهای مختلف تشریفات، مالی و اداری، بخش قونسلی، معلوماتی و تکنالوژی، روابط فرهنگی، بخش آرشیف و یک رانندۀ وزارت خارجۀ حکومت طالبان کشته شدهاند.منبع دیپلوماتیک
به اساس این فهرست، کارکنان این وزارت از بخشهای مختلف تشریفات، مالی و اداری، بخش قونسلی، معلوماتی و تکنالوژی، روابط فرهنگی، بخش آرشیف و یک رانندۀ وزارت خارجۀ حکومت طالبان کشته شدهاند، اما وزارت خارجهٔ حکومت طالبان به گونهٔ رسمی در مورد این آمار چیزی نگفته است.
این منبع میگوید، در میان جان باختهگان دیپلوماتانی نیز شامل اند که اخیراً مأموریتشان در عربستان سعودی و برخی کشورهای دیگر به پایان رسیده بود و به تازهگی به افغانستان برگشته بودند.
بهگفتهٔ منبع، شماری زیادی از همکارانش نیز در این رویداد زخمی شدهاند که آمار دقیق آن مشخص نیست، اما شفاخانهٔ ایمرجنسی ناوقت روز چهارشنبه با نشر اعلامیهای گفته است که تنها ۴۰ زخمی این رویداد به این شفاخانه منتقل شدهاند.
در این اعلامیه به نقل از ستیفانو سوزا، رئیس شفاخانهٔ ایمرجنسی این حمله خونینترین رویداد در سال ۲۰۲۳ خوانده شدهاست.
مسئولیت این حمله را شاخهٔ خراسان گروه داعش پذیرفته است.
در اعلامیۀ این گروه در تلگرام خبرگزاری اعماق مربوط به این گروه ادعا شده که در این حمله حدود ۲۰ طالب و کارکنان وزارت خارجۀ حکومت طالبان کشته شدهاند.
مسئولیت این حمله را شاخهٔ خراسان گروه داعش پذیرفته است.
این حمله در داخل و بیرون به طور گستردهٔ نکوهش شده و برخی کشورها با بستهگان جان باختهگان این رویداد ابراز همدردی کردند.
سازمان همکاری اسلامی در صفحهٔ تویتر اش نوشته است: "برای به دست آوردن دوبارهٔ ثبات سیاسی و تأمین امنیت ضرورت است که در سراسر افغانستان با افراد و گروههایی که خشونت میکنند به گونهٔ جدی مبارزه شود."
تام وست، نمایندهٔ ویژهٔ امریکا برای افغانستان در صفحهٔ تویتر اش این حمله را خشونت بیهدف خوانده است.
کرن دیکر، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان همچنان در صفحهٔ تویتر اش نوشته است، این حمله چرا و چگونه صورت گرفت؟
بانو دیکر افزوده است، افغانها و مهمانهای خارجی نیاز دارند که بر امنیت پایدار حساب کنند.
ماریا زاخارووا، نمایندهٔ رسمی وزارت خارجهٔ روسیه این رویداد را هراسافگنانه خوانده و با خانوادهها قربانیان این حمله همدردی نشان دادهاست.
هوگو شارتر، شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان در صفحهٔ تویتر اش این حمله را خشونت بیمعنی خوانده است.
وزارت خارجهٔ قطر در اعلامیهای ضمن نکوهش این رویداد، بر موضع قطر تأکید میکند که بدون کدام انگیزه و توجیه خشونت و هراسافگنی را رد میکند.
پاکستان و ایران نیز از این رویداد ابراز تأسف کردند و با خانوادههای آسیب دیده ابراز همدردی کردند.
ستیفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی عمومی سازمان ملل متحد در صفحهٔ تویتر اش نوشته است: "این مثال دیگر ناامنیها است که سبب نگرانی بزرگ ما شده، واضح است که با ادامهٔ نوع خشونت و ناامنی، هیچ راهی برای برقراری صلح در افغانستان وجود ندارد."
جوزپ بوریل رئیس اتحادیهٔ اروپا این رویداد را در صفحهٔ تویتر اش با شدیدترین الفاظ نکوهش کرده و نوشته است که این نوع خشونت، مشکلات افغانها را بیشتر میسازد که آنها همهروزه آن را تحمل میکنند.
در همینحال، هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) گفته است، افزایش ناامنی قابل نگرانی است و خشونت راه حل آن نیست.
در داخل کشور نیز حکومت طالبان در اعلامیهای که از سوی وزارت امور داخلهٔ آنها منتشر شده، گفته اند که دشمنان نظام با اینگونه اقدامات نمیتوانند به اهداف خود برسند.
حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان این رویداد را هراسافگنی، ضد بشری و خلاف همه ارزشهای انسانی و اسلامی خوانده است.
برعلاوهٔ این، عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحهٔ ملی در نظام گذشته این رویداد را جنایت انسانی خوانده و گفته است که این یک عمل خلاف هر نوع معیارها و اصول انسانی است که هیچ نوع توجیه ندارد.
پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، این خونینترین حمله بر یک ادارهٔ دولتی خوانده شده که به دهها تن در آن تلفات وارد شدهاست.
پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، این خونینترین حمله بر یک ادارهٔ دولتی خوانده شده
پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، این خونینترین حمله بر یک ادارهٔ دولتی خوانده شدهاست.
پیش از این نیز در ولایتهای مختلف به شمول پایتخت، بمب گذاریها و حملات انتحاری صورت گرفته است که منجر به کشته شدن بسیاری از غیر نظامیان و افراد طالبان شده است و گروه مسلح داعش مسئولیت بیشتر این حملات را پذیرفته است.