طالبان روز گذشته تصویر نقاشی شدۀ امانالله خان را که پادشاه استرداد استقلال افغانستان عنوان میشود، از ساختمان پوهنزی طب پوهنتون پکتیا پاک کردند.
منابع از پوهنتون پکتیا به شرط افشا نشدن نام و صدای شان به رادیو آزادی گفتند، این تصمیم در حالی گرفته شده که امروز سهشنبه (۲۲ قوس) ندا محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان به این پوهنتون رفته است.
از ضیاءالله هاشمی، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان پرسیدیم که آیا این تصمیم به خواست رهبری وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان گرفته شده؟
هاشمی در جواب نوشت که این ابتکار خود پوهنتون پکتیا است.
چندی پیش یک ویدیو در رسانههای اجتماعی نشر شده که سرپرست وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان در یک نشست در کابل آموزش دختران را فرهنگ غرب خوانده بود که به گفتۀ او، امان الله خان و ظاهرشاه به افغانستان آورده اند.
پاک شدن تصویر امانالله خان، پادشاه گذشتۀ افغانستان توسط پوهنتون پکتیا واکنشهای زیادی را به همراه داشته است.
مطیع الله: آنان اگر تصاویر این اشخاص را از دیوارها پاک میکنند نمیتوانند از قلب مردم پاک کنند
مطیع الله باشندۀ شهر کابل این کار را تمسخر تاریخ افغانستان از سوی طالبان میشمارد:
"اینکه اخیراً حکومت کنونی یا گروه حاکم در مورد غازی امان الله خان و دیگر مشاهیر تصمیم میگیرد این به نفع افغانستان نیست. آنان اگر تصاویر این اشخاص را از دیوارها پاک میکنند نمیتوانند از قلب مردم پاک کنند، تاریخ را میشود از بین برد، باید به ارزشهای افغانستان توجه شود و به مسایلی که سبب ناراحتی مردم میشود دامن زده نشود."
یک تن دیگر که نمیخواهد نام خودش و منطقهاش در گزارش گرفته شود به رادیو آزادی گفت:
"دور کردن تصاویر شخصیتهای ملی و افتخارات ملی از اماکن عمومی برای همه نفرتآور است و نتیجۀ خوبی ندارد، شخصیتها و افتخارات ملی بخشی از تاریخ افغانستان است و به قلبهای مردم جای دارند، خوب خواهد شد که مسئولین از این کار دست بردارند و باید به آن احترام کنند."
پیش از این هم طالبان عکسهای شاه امان الله خان و ملکه ثریا را از ساختمان رادیو تلویزیون ملی پاک کرده بودند.
افراد طالبان همچنان تصاویر شماری از مشاهیر در مزارشریف را تخریب کرده بودند.
از سوی دیگر سرپرست وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان روز گذشته تالار داخلی ریاست صحت عامۀ حکومت طالبان در ننگرهار را که به نام فیروزالدین فیروز بود، به نام خودش تغییر داده است.
از شرافت زمان، سخنگوی وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان در مورد این تصمیم گیری پرسیدیم اما پاسخ نداد.
طالبان پیش از این هم نام تمام قول اردوهای افغانستان را تبدیل کرده بودند و افزون بر این بعضی چهارراهیهای برخی شهرها را به نام رهبران یا نظامیانشان نامگذاری کردند که انفجارها یا حملات کلان را انجام دادند.