لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۴۹

هشدار ملل متحد از کمبود پول نهادهای پشتیبان زنان در کشورهای جنگ زده به ویژه افغانستان


آرشیف، شماری از زنان افغان که منتظر توزیع کمک اند.
آرشیف، شماری از زنان افغان که منتظر توزیع کمک اند.

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی زنان سازمان ملل متحد می‌گوید، سازمان‌های پشتیبان زنان در کشورهای متأثر از جنگ به ویژه افغانستان با کمبود عمدهٔ پول روبه‌رو اند.

سیما باهوس ناوقت روز پنجشنبه «۲۸ میزان ۱۴۰۱» در بحث آزاد شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد زنان، صلح و امنیت از کمبود پول برای نهادهای پشتیبان زنان در کشورهای متأثر از جنگ به شمول افغانستان هشدار داد.

او گفت که در سال ۲۰۲۲ میلادی ۷۷ درصد نهاد‌های پشتیبان حقوق زنان در افغانستان هیچ کمک مالی دریافت نکرده و به همین علت برنامه‌های اجرایی نداشته اند.

او افزود، زنان افغان به تظاهرات‌شان در برابر سیاسست‌های سرکوب کننده و نظام‌مند طالبان ادامه داده و به همین دلیل مورد آزار، بازداشت و شکنجه قرار می‌گیرند.

سیما باهوس معاون سرمنشی سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی زنان سازمان ملل متحد
سیما باهوس معاون سرمنشی سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی زنان سازمان ملل متحد

پیش از این طالبان با وجود این همه نگرانی‌های جهانی همواره گفته اند که با زنان برخورد نامناسب ندارند.

با این حال لانا زکی نُسیبه سفیر امارات متحدهٔ عربی در سازمان ملل متحد در این نشست از بسته ماندن مکتب‌ها به روی شماری از دختران در افغانستان سخت انتقاد کرد و از تلاش‌های دانش‌آموزان و آموزگاران برای ادامۀ آموزش‌ها از راه‌های دیگر چون آموزش آنلاین ستایش کرد.

خانم نُسیبه افزود: "نزدیک به ۴۰۰ روز است که دختران در افغانستان اجازه حضور در مکاتب متوسطه را ندارند، اما و اگرهایی وجود ندارد. امارات متحده عربی این و بسیاری از محدودیت‌های دیگر را که از زمان تسلط طالبان بر آن اعمال شده، کاملاً غیر قابل قبول می‌داند. رد زنان و دختران افغان از زندگی عمومی و اجتماعی نمونه دیگری از این است که چه‌گونه خشونت در برابر زنان و دختران می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد."

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی می‌گوید که تلاش‌ها برای بازگشایی مکتب‌ها ادامه دارند.

برگشت شماری از دانش‌آموزان دختر از مکتب
برگشت شماری از دانش‌آموزان دختر از مکتب

با این‌حال، زهرا نادر مدیر مسئول "زن تایمز" که از سخنرانان در این نشست بود در بخشی از گپ‌هایش گفت که زنان افغانستان با بلند کردن صدا در برابر طالبان به مانع اصلی فرا راه زورگویی طالبان مبدل شده اند.

زهرا نادر در نشست یاد شده گفت: "مردم افغانستان به ویژه زنان و زنان بخش‌های دیگر متأثر از جنگ در سراسر جهان این بحث را خواهند دید، اگر شما ناکام شوید که در افغانستان عمل کنید، زنان در ایتوپیا، میانمار، سودان و یمن خواهند فهمید که در دست شورای امنیت سازمان ملل زنان، صلح و امنیت چیزی بیش از یک وعده خالی نیست."

او از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته تا طالبان را به رسمت نشناسد و مطمئن سازند که طالبان پیامدهای نقض حقوق بشر را خواهند دید.

اما ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان می‌گوید که آنان اجازۀ ستم را بر کسی نمی‌دهند و این گفته‌ها را پروپاگند می‌خواند.

مجاهد می‌گوید: "امارت اسلامی اجازه نمی‌دهد که با کسی ظلم صورت بگیرد، تجاوز و آزار و اذیت صورت بگیرد. تمام کار طبق قانون خواهد شد، محاکم وجود دارد همه ادارات مختلف کار می‌کنند صدای مردم را بشنوند، وضعیت از قبل کرده بهتر شده‌است."

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

این در حالی‌ست که ریچارد بنیت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل در بارۀ حقوق بشر در افغانستان پس از یک سفر ۱۲ روزه به افغانستان ناوقت روز پنجشنبه ۲۸ میزان در بیانیه‌یی نوشت که به رهبران طالبان مشوره داده که تمام مسئولیت‌های مربوط به حقوق بشر را مطابق به پیمان‌های جهانی حقوق بشر که افغانستان هم به آنان متعهد شده، رعایت کند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG