پس از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان در تابستان پارسال، مقامهای کانادایی با نمایندههای طالبان در قطر، ۱۳ مرتبه دیدار کرده اند.
اداره نشراتی کانادا "سیبیاس" میگوید در سندهای که به صورت قانونی به دست آورده، آشکار شده که دیوید سپرول نماینده ارشد کانادا برای افغانستان، با شمار دیگر از مقامها، در دیدار با طالبان، فشار آورده اند تا به همه دختران افغان اجازه رفتن به مکتب داده شود، با تروریزم مبارزه صورت گیرد و برای افغانهای که میخواهند افغانستان را ترک کنند، از ایجاد راههای مصون برای خروجشان اطمینان داده شود.
در گزارش همچنان آمده که وزارتهای خارجه کانادا، امریکا و برخی کشورهای دیگر، اطلاعات را در مورد دیدارهای مقامهایشان با طالبان، به صورت منظم شریک نمیسازند.
یک سخنگوی وزارت خارجه کانادا درخواست مصاحبه با سپرول را رد کرده اما این را پذیرفته است که شماری از مقامهای ارشد این کشور در گفتوگوهای غیر رسمی با طالبان مشغول استند.
به گفتۀ وزارت خارجه کانادا، این گونه گفتوگوها ادامه خواهند یافت و به این ترتیب میخواهد بیشتر به خاطر مسایل حقوق بشری بر طالبان فشار وارد کند.
بر اساس یکی از سندهای که سیبیاس منتشر کرده، دیوید سپرول نماینده کانادا به طالبان پیشنهاد کرده که کشورهای خارجی به حمایت و کمک به زنان افغان ادامه خواهند داد و برای بیش از ۲۰۰ هزار معلم زن که ۲۸ هزار تنشان در کابل بسر میبرند، معاش فراهم میکند.
او این را هم گفته که عدم حضور زنان در کابینه طالبان، چالش بر انگیز است اما آنرا مشکل کوچک عنوان کرده.
پیش از این چندین گروه امور بشری و مدد رسان از حکومت کانادا خواسته بودند که تحریمها بر طالبان را کاهش دهد تا این گروهها بتوانند کمکها را به مردم افغانستان فراهم کنند.
۱۸ گروه خیریه از جمله ادارۀ صلیب سرخ کانادا، آکسفام کانادا و عفو بینالملل گفته اند که حکومت کانادا با منزوی کردن رژیم طالبان از همتایانش در زمینۀ دریافت راه برای کمکهای بشردوستانه به افغانستان عقب مانده است.
آنها میگویند که تحریمهای کانادا مانع تلاشهایشان برای رسیدگی به فاجعۀ بشری در افغانستان میشود.
در قانون کانادا، طالبان به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی شده اند و بر بنیاد این قانون که در سال ۲۰۱۵ تصویب شد،" فراهم کردن کمک مالی از کانادا به طالبان جرم پنداشه میشود" چیزیکه یک چالش برای سازمانهای مدد رسان به حساب می آید.