لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۵۴

کنفرانس گروه های سیاسی مخالف طالبان در اتریش؛ طالبان: مردم به این چهره ها باور ندارند


احمد مسعود رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان و تعدادی از چهره های سیاسی افغان در اتریش ( تصویر از رسانه های اجتماعی)
احمد مسعود رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان و تعدادی از چهره های سیاسی افغان در اتریش ( تصویر از رسانه های اجتماعی)

نخستین روز گردهمایی سیاستمداران و گروه های مخالف طالبان در ویانا پایتخت اتریش با مباحثاتی در زمینه های خطرات جنگ و فعالیت گروه های تروریستی٬ موارد نقض حقوق بشر و نیاز به کمک های اقتصادی برای افغانستان٬ به همراه بود.

کنفرانس به روز پنجشنبه با حضور احمد مسعود رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان و شماری از چهره های سیاسی افغانستان به کار خود آغاز کرد.

در نخستین روز این کنفرانس بیش از ۳۰ تن چهره های سیاسی و مخالف طالبان به طوری حضوری و مجازی اشتراک کرده بودند.

این اولین کنفرانسی است که با حضور چهره های سیاسی مخالف طالبان٬ پس از حاکمیت این گروه در اروپا برگزار می شود.

با آنکه این کنفرانس به دور از چشم رسانه ها و در پشت در های بسته برگزار شده است٬ اما تعدادی از چهره های سیاسی و بازیگران عرصه فعالیت های سیاسی بیست سال اخیر افغانستان چون زلمی رسول و دادفر رنگین اسپنتا وزیران خارجه پیشین، فوزیه کوفی ، شکریه بارکزی، میر حیدر افضلی و شاه گل رضایی اعضای سابق ولسی جرگه در این کنفرانس حضور یافته اند.

رنگین دادفر سپنتا وزیر خارجه پیشین افغانستان نیز یکی از اشتراک کننده های این کنفرانس است
رنگین دادفر سپنتا وزیر خارجه پیشین افغانستان نیز یکی از اشتراک کننده های این کنفرانس است

قرار است این کنفرانس و نشست ها تا روز شنبه ادامه یابد.

میر حیدر افضلی مسئول کمیسیون دفاعی ولسی جرگه پیشین افغانستان نا وقت روز پنجشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت،پس از سخنرانی افتتاحیه٬ اشتراک کنندگان در پنج گروه مباحثاتی تقسیم شده و هیئت ها روی مسایل گوناگون صحبت می کنند:

«مواردی که مورد بحث قرار میگیرد عبارت اند از، نا آرامی های داخلی و منطقه یی٬ خطر افزایش تروریزم در افغانستان، جرایم جنگی، کمک های بشر دوستانه، اتفاقاتی که در یک سال گذشته در افغانستان رخ داده و همچنان اجماع منطقه یی و ملی به خاطر بیرون رفت از وضعیت موجوده. در کل روی این موضوعات بحث می شود.»

او گفت که جزئیات بیشتر این کنفرانس در یک نشست خبری ارایه خواهد شد و در پایان کنفرانس سه روزه٬ قرار است اعلامیهٔ مشترک هم صادر گردد.

سه نهاد تحقیقات بین المللی اتریش به همکاری سفارت افغانستان در ویانا مشترکا میزبانی این کنفرانس را به عهده دارند.

فوزیه کوفی عضو پارلمان پیشین، سیاستمدار و فعال حقوق زن٬ یکی دیگر از اشتراک کننده گان این کنفرانس است.

او پیش از آغاز کنفرانس به رادیو آزادی گفت، مهم ترین اجندای کنفرانس ایجاد تفاهم میان گروه های سیاسی، فعالان مدنی، خبرنگاران و زنان در باره آینده افغانستان است.

«افغانستان در وضعیتی قرار دارد که متأسفانه از هیچ لحاظی مردم در مطابقت با معیار های جهانی و بشری زندگی ندارند. از فقر و بحران بشری گرفته تا به نا امنی و قتل های که صورت می گیرد، ضرورت به ایجاد تفاهم دارد و تمرکز کنفرانس هم روی این اصل است. »

فوزیه کوفی
فوزیه کوفی

او افزود که مردم باید جدا از همه تعلقات خود آنچه در کشور می گذرد ، تفاهم داشته باشند و بر این اساس بستری را برای آینده ایجاد کنند.

سه نهاد تحقیقات بین المللی اتریش به همکاری سفارت افغانستان در ویانا مشترکا میزبانی این کنفرانس را به عهده دارند.

نمایندگان این سه نهاد تحقیقاتی در کنفرانس اشتراک دارند. ولی منابع رسانه ای از اشتراک نمایندگان کشور های اروپایی به شمول جرمنی نیز خبر داده اند.

ذبیح الله مجاهد
ذبیح الله مجاهد


اما طالبان کنفرانس ویانا را موثر نخوانده و آن را برضد مردم افغانستان می دانند. ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در این مورد به رادیو آزادی چنین ابراز نظر کرد:

«چهره های که در آنجا جمع شده، همه چهره های شناخته شده و امتحان دادگی ها هستند که افغانها آنها را می شناسند، کار کرد ها، اعمال بیست ساله و قرینه های شان را با خود دارند. از یکی از آنها نه توقع و نه هم امیدی دیده می شود که به خیر افغانستان کدام تصمیم بگیرند.»

شماری از چهره های سیاسی و مخالف طالبان در خارج از کشور در زمانی کنفرانسی را برگزار می کنند که جامعه بین المللی حکومت طالبان را همه شمول نمیداند ، طالبان حقوق بشری به شمول حقوق دختران و زنان را رعایت نمی کنند و مهم تر از آن تا کنون هیچ کشور حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

XS
SM
MD
LG