همزمان با یک ساله شدن حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، شماری از زنان معترض در کابل در اعتراض به عملکرد حکومت طالبان در برابر زنان در مکانهای سربسته اعتراض کردند.
این زنان معترض از نقض حقوق شهروندان افغانستان به ویژه زنان و دختران از سوی حکومت طالبان انتقاد کرده و خواهان رسیدگی جامعۀ جهانی به مشکلات زنان و دختران در افغانستان شدند.
این زنان که خودشان را اعضای گروه همبستگی زنان افغانستان، جنبش حمایت از زنان بینوا و جنبش زنان مبارز و پیشگام افغانستان میدانند، همزمان با یک سالگی حاکمیت طالبان در افغانستان اعتراض کردند.
فرزانه ایوبی، بنیان گذار گروه همبستگی زنان افغانستان و یکی از این زنان معترض در مورد راه اندازی این نشست اعتراضی به رادیوآزادی گفت: "از این که روز قبل نشست اعتراضیه داشتیم اما مانع وجود داشت ما امروز در فضای بسته نشست داشتیم و از جامعۀ جهانی میخواهیم که این گروه تروریستی را نباید به رسمیت بشناسد به دلیل این که در یک سال گذشته دختران از مکتب باز مانده اند، بانوان وظایف خود را از دست دادن و مشکلات زیادی را در برابر زنان ایجاد کردند."
او افزود تا زمانی به اعتراضاتشان در فضای باز و بسته ادامه خواهند داد که به حقوق اساسیشان دست پیدا نکرده باشند.
این زنان معترض واگذاری قدرت سیاسی افغانستان بدست طالبان را در (۱۵ آگست ۲۰۲۱) پایان مردم سالاری، نادیده گرفتن همه ارزشهای حقوقی بشری، محروم کردن دختران از آموزش و بسته شدن مکاتب دخترانه از صنف هفتم تا دوازدهم، خانه نشین شدند کارمندان زن ادارههای دولتی، دامنگیر شدن اکثریت مردم به فقر و تنگدستی و مجبور شدن زنان و کودکان به کارهای شاق عنوان میکنند.
آنان با صدور یک قطعنامۀ چهار مادهای از جامعۀ جهانی خواستند که در کنار رسیدگی به این مشکلات زنان، حکومت طالبان را به رسمیت نشناسد و از حق مشروع زنان افغانستان حمایت همه جانبه کند.
سخنگویان حکومت طالبان تا زمان نشر این گزارش به پرسشها در این باره پاسخ ندادند. اما پیش از این بارها گفته اند که حقوق زنان را در چارچوب شریعت اسلامی تأمین کرده اند.
این در حالیست که شماری از این زنان به روز شنبه در پیوند به یک ساله شدن حاکمیت طالبان در کابل اعتراض کردند، اما به گفته آنان، اعتراض آنان با شلیک گلوله از سوی افراد طالبان متفرق شد و حتی آنان مورد خشونت قرار گرفتند.
ادعاهایی که طالبان آن را رد کردند.
از سوی دیگر شماری از فعالان مدنی، سیاسی و زنان پناهنده در بیرون از افغانستان نیز به روز یکشنبه با نشر اعلامیهای ۱۵ آگست را روز سیاه در تاریخ کشور خوانده و بر عملکرد حکومت طالبان در یک سال گذشته اعتراض کردند.
اما حکومت طالبان امروز دوشنبه از این روز به عنوان سالروز استقلال افغانستان و پیروزیشان بزرگداشت کردند.