لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۵۹

نشست "علمای دینی" در کابل؛ 'تلاش برای مشروعیت داخلی حکومت طالبان'


آرشیف، شماری از طالبان مسلح و بیرق‌های شان
آرشیف، شماری از طالبان مسلح و بیرق‌های شان

در روز اول نشست "علما" که از سوی حکومت طالبان برگزار شده، در مورد موضوعات مختلف بحث صورت گرفته است.

برخی از اشتراک کننده‌گان این نشست سه روزهٔ بزرگ که روز پنجشنبه «۰۹ سرطان ۱۴۰۱» در کابل آغاز شد، گفته اند که تمرکز بیشتر این نشست بر مشروعیت داخلی حکومت طالبان می‌چرخید.

تمرکز بیشتر این نشست بر مشروعیت داخلی حکومت طالبان می‌چرخید.

به‌گفتهٔ مقام‌های حکومت طالبان، ۳،۵۰۰ نفر از ولایت‌های مختلف افغانستان که عالمان دین، بزرگان قومی و مشهور و طرفداران حکومت طالبان اند، در این نشست اشتراک کردند.

هرچند رسانه‌ها برای پوشش خبری این نشست خواسته نشدند، اما ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در صفحهٔ تویترش نوشته است که محمد حسن آخند رئیس‌الوزرای حکومت طالبان در جریان سخنرانی‌اش در این نشست گفته است: "اکنون نظام اسلامی آمده، برای تقویهٔ آن باید همه کار کنیم، امارت اسلامی در تمام بخش‌ها تلاش‌ می‌کند تا همه مشکلات درست شوند، شاید برخی مشکلات وجود داشته باشد، اما اگر با آنان شریک ساخته شود، آنان برای حل آن گام خواهند برداشت."

محمد حسن آخند رئیس‌الوزرای حکومت طالبان
محمد حسن آخند رئیس‌الوزرای حکومت طالبان

هرچند تا هنوز آجندای این بحث مشخص نشده، اما بعضی از رسانه‌ها به نقل از اشتراک کننده‌گان نوشته اند که حکومت طالبان در این نشست در مورد موضوعات چون همکاری با حکومت‌شان برای حفظ ثبات و امنیت، بغاوت شمردن ایستادگی در برابر نظام‌شان، متعهد بودن به مزایای اسلامی و ملی و صلح دایمی از مسایلی مورد بحث‌ اشتراک کننده‌گان این نشست خوانده شده‌است.

شاید از اشتراک کننده‌گان درخواست مشروعیت حکومت طالبان نیز صورت بگیرد.

در کنار این شماری از رسانه‌های داخلی از قول اشتراک کننده‌گان نشست بزرگ "علما" گفته اند، شاید از اشتراک کننده‌گان درخواست مشروعیت حکومت طالبان نیز صورت بگیرد.

از سوی دیگر ملا عبدالسلام ضعیف سفیر دور نخست طالبان در پاکستان که در این نشست شرکت کرده، در مصاحبه با تلویزیون ملی ادعا کرده که اشتراک ۳،۵۰۰ تن خودش به معنی مشروعیت بخشیدن به حکومت طالبان است.

ملا عبدالسلام ضعیف سفیر دور نخست طالبان در پاکستان
ملا عبدالسلام ضعیف سفیر دور نخست طالبان در پاکستان

همین‌گونه بعضی از "علما" در این نشست گفته اند، هر کسی‌که در مقابل نظام ایستادگی می‌کند، باید از بین برده شوند.

مجیب‌الر‌حمن انصاری در این نشست گفته: "اگر کسی در مقابل این نظام اسلامی سر بلند کند باید از بین برده شود، زیرا این نظام از بسیار گذشته آرزوی مردم بوده است."

هر کسی‌که در مقابل نظام ایستادگی می‌کند، باید از بین برده شوند.

گفتنی‌ست که در نشست بزرگ "علما" برای هیچ زنی اجازهٔ اشتراک داد نشده که واکنش‌های بعضی از فعالان حقوق زن را برانگیخته است.

منابع در این نشست می‌گویند، چند تن از هندو‌ها و سیکهـ‌ها از اقلیت‌ها نیز در این نشست دیده شده‌اند.

پیش ازین ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در مصاحبه با تلویزیون ملی گفته، علمای دین برعلاوهٔ دیگر موضوعات سیاسی ممکن در مورد بازگشایی مکتب‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم نیز بحث کنند. آن‌چه که شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز درخواست بحث در مورد آن را کرده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

مقام‌های حکومت پیشین، حزب جمعیت اسلامی، جبهه مقاومت و برخی از سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری در مخالفت با این نشست اعلامیه‌های جداگانه صادر گرده‌اند.

XS
SM
MD
LG