لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۳۷

افغانستان

بر اثر زلزله در پکتیکا بیش از ۱۰۰۰ تن کشته و بیش از ۱۵۰۰ تن دیگر' زخمی شده‌اند

ولایت خوست در نقشه افغانستان
ولایت خوست در نقشه افغانستان

شمار تلفات زلزله‌ی تنها دو ولسوالی ولایت پکتیکا در افغانستان به بیش از ۱۰۰۰ کشته و بیش از ۱۵۰۰ زخمی رسید

آژانس باختر مربوط به حکومت طالبان نوشته است که این تلفات تنها در ولسوالی‌های گیان و برمل این ولایت رسیده است.

این آژانس می‌افزاید که در ولسوالی‌های زیروک و نکی پکتیکا هم به مردم خسارات مالی و جانی رسیده، اما آمار دقیق معلوم نیست.

اما تا کنون منابع مستقل این ارقام را تأیید نکرده‌اند.

پیش ازین مقام‌های طالبان گفته بودند که ​تلفات زمین‌لرزۀ دیشب در ولایت‌های پکتیکا، خوست و ننگرهار به ۹۲۰ کشته و بیش از ۶۰۰ زخمی رسیده است.

خبرهای قبلی:

تلفات زمین‌لرزۀ دیشب در ولایت‌های پکتیکا، خوست و ننگرهار به ۹۲۰ کشته و بیش از ۶۰۰ زخمی رسیده است.

شرف‌الدین مسلم معین وزارت دولت در امور رسیده‌گی به حوادث حکومت طالبان پس از چاشت امروز در یک کنفرانس اضطراری خبری این آمار را تأیید کرد.

به‌گفته آقای مسلم در اثر این زمین‌لرزه هزاران خانه حتی چندین قریه کاملاً تخریب شده و بیشتر تلفات در ولسوالی برمل پکتیکا به زنان و کودکان رسیده است.

او از منظوری یک میلیارد افغانی پول کمک نقدی به قربانیان خبر داد.ق

ملا هبت‌الله آخندزاده رهبر طالبان در یک پیام غم‌شریکی از جامعه جهانی و نهادهای خیریه خواسته که با زلزله زده‌گان کمک کنند.

آقای آخندزاده در این پیام گفته است که ممکن تلفات ازین هم بیشتر شود.

*******

مقامات محلی پکتیکا می‌گویند که بر اثر وقوع زلزله در ولسوالی‌های نکی، زیروک، برمل و گیان در جنوب شرق این ولایت حداقل ۲۵۵ تن کشته و بیش از ۵۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

بر اساس خبرگزاری باختر در کنترل طالبان، هلیکوپترها و امبولانس‌ها از ولایات همجوار و کابل به منطقه رسیده‌اند تا زخمی‌های این رویداد را به شفاخانه‌ها منتقل کنند.

خبرگزاری باختر از قول شبیر احمد عثمانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در خوست گفته که بر اثر زلزله در منطقۀ دوبی افغان ولسوالی سپیری این ولایت حداقل ۲۵ کشته و ۹۵ تن هم زخمی شده‌اند.

اما تازه آقای عثمانی به رادیو آزادی گفته است که در این زلزله در ولایت خوست ۴۰ تن جان باخته و ۵۰ تن زخمی شده‌اند.

مقامات محلی گفته اند که این زلزله منازل مسکونی زیادی را در این ولایت تخریب کرده و احتمال افزایش تلفات این رویداد وجود دارد.

جزئیات بیشتر در این مورد را این‌جا بخوانید

جزئیات قبلی

زلزلهٔ شدید٬ نیمه های شب گذشته بخش های وسعی از افغانستان و پاکستان را تکان داد و ده ها هزار نفر را مجبور ساخت تا برای مدت کوتاهی از خانه های خود بیرون شوند.

بر اساس گزارش ادارهٔ سروی جیولوژیک ایالات متحده امریکا٬ شدت این زلزله ۶.۱ درجه ریچتر تخمین گردیده است.

اداره سروی جیولوژیک ایالات متحده گفته است که مرکز این زلزله در ۴۴ کیلومتری ولایت خوست و در ۵۱ کیلومتری عمق زمین ثبت شده است که کابل و اسلام آباد پایتخت پاکستان را نیز تکان داده است.

در مورد تلفات ناشی از این زلزله تاکنون معلوماتی در دسترس نیست٬ اما ارزیابی ها نشان داده است که شدت زلزله نسبت به گذشته بیشتر بوده است.

مرکز اروپایی بررسی زلزله های مدیترانه گفته است که حدود ۱۱۹ ملیون نفر در هند و پاکستان نیز که در شعاع ۵۰۰ کیلومتری زلزله زنده گی می کنند٬ تکان های این زلزله را احساس کرده اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

تعداد کشته شدگان حمله مرگبار به کاروان زائران شیعه در پاکستان به ۴۸ نفر افزایش یافته است

افراد ناشناس از کوه‌ها به سمت موتر‌های زاهرین شلیک کردند.
افراد ناشناس از کوه‌ها به سمت موتر‌های زاهرین شلیک کردند.

مقامات ایالت خیبر پختونخوا می‌گویند تعداد کشته شدگان حمله مرگبار به کاروان زائران شیعه در منطقۀ کوزه کورمۀ به ۴۸ نفر افزایش یافته است.

به گفتۀ پولیس این حمله بعد از ظهر روز پنج‌شنبه در حالی رخ داد که کاروانی متشکل از حدوود ۲۰۰ موتر حامل زایران شیعه از پیشاور به سمت پاره چنار در حرکت بود.

به گفته پولیس کشته شده‌ها از قبیله مندوزی اند و تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است
اما آفتاب اسلم، وزیر قانون خیبر پختونخوا، این حمله را "تروریستی" خوانده و گفته که هیچ گروه محلی در آن دخیل نبوده است.

مقامات پولیس خیبر پختونخوا گفته اند که در این حمله ۱۱ تن به شمول سه زن زخمی شده اند.

پولیس افزوده است که افراد مسلح ناشناس نزدیک به یک ساعت به روی کاروان زائران از کوه‌های اطراف این منطقه تیراندازی کردند.

در حمله افراد مسلح ناشناس به یک زیارتگاه در بغلان ده تن کشته شدند

شهر بغلان
شهر بغلان

عبدالمتین قانع سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان به خبرگزارش فرانسه گفته است که در حمله افراد مسلح ناشناس به یک زیارتگاه در ولسوالی نهرین ولایت بغلان حد اقل ده تن از کسانی که برای زیادت آمده بودندکشته شدند.

این حمله روز پنج‌شنبه به زیارت سید پادشاه که به زیارت شاه پادشاه نیز مشهور است رخ داده است و صوفیان مورد هدف قرار گرفته اند.

تا هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

اما پولیس بغلان به خبرگزاری اسلامی گفته است که در حال بررسی این موضوع است.

پیش از این شاخه خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش مسئولیت بسیاری از حملات علیه صوفیان و اهل تشیع در افغانستان را بر عهده گرفته بود.

پولیس ترکیه ۳۰ پناهجوی افغان و ۴ قاچاقچی انسان را دستگیر کرد

مهاجرین افغان در ترکیه.
مهاجرین افغان در ترکیه.

پولیس ترکیه روز پنج‌شنبه (۲۱ نوامبر) در جریان تلاشی یک موتر باربری در شهر آغری ۳۰ پناهجوی افغان و ۴ قاچاقچی انسان را دستگیر کرد.

پولیس همچنین از دستگیری ۲۹ پناهجوی افغان و یک پناهجوی پاکستانی در یک خانه کهنه و متروک در شهر آغری خبر داده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های ترکیه، بطور مجموعی ۵۹ افغان و یک پاکستانی در دو منطقه مختلف این شهر دستگیر و به مراکز اخراج اتباع خارجی، انتقال داده شدند.

ترکیه در سالجاری بسیاری از پناهجویان افغان را که تلاش دارند از طریق ترکیه به اروپا بروند، دستگیر نموده و به افغانستان فرستاده است.

کمیسار های طالبان و پاکستان در تورخم در مورد جستجوی راه های حل مشکلات مرزی، دیدار کردند

دروازهٔ بندر سرحدی تورخم.
دروازهٔ بندر سرحدی تورخم.

کمیساری های افغانستان و پاکستان درباره حل مشکلات موجود در تردد کاروان‌های تجاری و مردم عادی در دروازه تورخم گفتگو کردند.

خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان، به روز پنجشنبه از دیدار در تورخم خبر داده است.

هرچند در این خبر گفته شده که کمیسارافغانستان از پاکستان خواستار ایجاد سهولت در تردد مسافران و بیماران و انتقال موتر های باربری و اموال تجارتی شده است اما جزئیات بیشتری ارائه نشده است.

این درحالی است که ازسال های گذشته بدینسو مشکلات ایجاد شده از سوی پاکستان در تورخم و دیگر دروازه‌ های مرزی، مانعی بر سر راه انتقال کالاهای تجاری افغانستان و تردد مردم عادی بوده است.

تاجران افغان می‌گویند که پاکستان در فصل میوه افغانستان، به بهانه‌های مختلف این دروازه‌ها را می‌بندد، که باعث خسارات مالی سنگین به تاجران افغان و باغداران می‌شود.

وزارت معارف مالیزیا دیدار با هیئت وزارت معارف طالبان را تلاش برای کمک به افغانستان خواند

 لوگوی وزارت معارف افغانستان - کابل
لوگوی وزارت معارف افغانستان - کابل

وزارت معارف مالیزیا از سفر یک هیئت طالبان به این کشور و دیدارهای انجام‌شده با آنان دفاع کرد.

این وزارت به روز پنجشنبه در یک اعلامیه گفته از میزبانی و گفتگو با هیئت تحت رهبری طالبان دفاع می کند زیرا این گفتگو مطابق سیاست‌های مالیزیا با هدف کمک به افغانستان انجام شده است.

بر اساس این اعلامیه، حکومت مالیزیا آماده همکاری با افغانستان در زمینه نظارت صحی و کمک‌های بشردوستانه است.

پیش از این، لیم گوان انگ، رئیس حزب اقدام دیموکراتیک مالیزیا و عضو پارلمان، از دیدار وزیر معارف مالیزیا با هیئت طالبان انتقاد کرده و خواستار وضاحت درباره آن شده است.

هیئت طالبان به ریاست شهاب‌الدین ثابت، رئیس دفتر عمومی وزارت معارف طالبان، با مقامات مالیزیا در آن کشور دیدار کرده است.

در همین حال، تلویزیون ملی افغانستان که تحت کنترول حکومت طالبان روز پنجشنبه اعلام کرده است که شیخ نورمحمد ثاقب، سرپرست وزارت ارشاد، حج و اوقاف طالبان، «در دیدار با مولوی نقیب‌الله احمدی، سرپرست سفارت طالبان در مالیزیا، در مورد نیازمندی روابط دوستانه بین افغانستان و مالیزیا بر اساس ارزش‌های اسلامی تاکید کرده است.»

کرن دکر؛ محدودیت‌ها دختران افغان را از مشارکت در آیندۀ کشورشان محروم می‌کند

کرن دکر، شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان.
کرن دکر، شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان.

کرن دکر، شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان که از شهر دوحه پایتخت قطر فعالیت می‌کند، با تأکید بر تأثیر محدودیت‌های وضع شده از سوی طالبان بر آموزش در افغانستان، می‌گوید که این محدودیت‌ها زنان و دختران افغان را از مشارکت در آیندۀ کشورشان محروم می‌کند.

خانم دکر روز چهارشنبه (۲۰ نوامبر) در شبکۀ اکس (توئیتر سابق) نوشته که ایالات متحدۀ امریکا از دسترسی مساوی به آموزش در افغانستان حمایت می‌کند و افغانستان، بدون زنان نمی‌تواند به خود کفایی و پیشرفت دست یابد.

در حالیکه هفته بین المللی آموزش (۱۸-۲۲ نوامبر) ادامه دارد، امروز (۲۱ نوامبر) امتحانات سالانۀ شاگردان صنف چهارم تا دوازدهم سر از در مناطق سردسیر افغانستان آغاز شد و تا پنجم دسمبر ادامه خواهد داشت.

یکسال دیگر از ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم از آموزش در افغانستان گذشت و دخترانی که در سال آینده به صنف ششم می‌روند، با دلهره در این امتحانات شرکت می‌کنند، امیدوار هستند که این آخرین امتحانات سالانۀ آنها نباشد و در آینده اجازه ادامۀ تحصیل را پیدا کنند.

نماینده یو ان دی پی در افغانستان از جامعه جهانی خواست بر مشکلات زنان و دختران افغان تمرکز کند

دختران افغان با پلاک‌های اعتراضی.
دختران افغان با پلاک‌های اعتراضی.

استفان رودریکس(Stephen Rodriques) نماینده مقیم ادارۀ انکشافی سازمان ملل متحد (UNDP) در افغانستان، از جامعه جهانی خواسته تا بر مشکلات زنان و دختران افغان تمرکز کند.

رودریکز روز چهارشنبه (۲۰ نوامبر) در گفتگو با رسانه جاپانی (NHK) با اشاره به فرمان اخیر طالبان که زنان را مجبور به پوشانیدن صورت در محضرعام می‌کند، هشدار داد که احتمال دارد این"سرکوب‌ها"بدتر شود. او این محدودیت‌های متداوم را بخشی از حذف سیستماتیک حضور و صدای زنان در جامعۀ افغانی توصیف کرد.

استفان رودریکس همچنین گفت در حالی که جامعه بین‌المللی همچنان روی بحران‌ها در اوکراین و شرق میانه متمرکز است، کمک‌ها به افغانستان از سال ۲۰۲۱ به اینسو به‌طور قابل توجه کاهش یافته است.

طالبان در سال ۲۰۲۱ میلادی پس از تسلط دوباره بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کردند. سپس زنان و دختران افغان از رفتن به پوهنتون‌ها منع شدند، کار زنان در بسیاری ادارات دولتی و همۀ موسسات و نهادهای غیر دولتی ممنوع اعلام شد.

ممنوعیت رفتن زنان به حمام‌های زنانه، پارک‌ها و تفریح‌گاه‌ها، سفر بدون محرم شرعی در مسیرهای طولانی، از موارد دیگر نقض‌ حقوق بشری زنان و دختران افغان از سوی طالبان به شمار می‌رود.

حامد کرزی از کشور های منطقه خواست برای حل مشکلات افغانستان تلاش کنند

 حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان.
حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان.

حامد کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان در دیدار با حسن کاظمی قمی نماینده خاص ایران برای افغانستان و سفیر این کشور در کابل تاکید نمود که کشورهای منطقه برای حل مشکلات افغانستان تلاش نموده و ابتکار را بدست بگیرند.

آقای کرزی در جریان ملاقات روز چهارشنبه خود با آقای قمی در کابل در این مورد سخن گفت. اما به گفته رسانه های ایرانی آقای کرزی در مورد این تلاشها و ابتکار جزئیات نداده است.

کاظمی قمی روز چهارشنبه با یک تعداد از مقامات حکومت طالبان به شمول سرپرست وزارت های دفاع و امور خارجه حکومت طالبان در کابل نیز دیدار نمود.

بانک جهانی از کاهش میزان صادرات محصولات تولیدی افغانستان خبر داد

یکی از مشکلات در مسیر کاهش صادرات افغانستان افزایش مالیات پاکستان بر محصولات میوه این کشور است.
یکی از مشکلات در مسیر کاهش صادرات افغانستان افزایش مالیات پاکستان بر محصولات میوه این کشور است.

بانک جهانی در یک گزارش خود گفته است که صادرات افغانستان از ماه جنوری تا ماه سپتمبر سال جاری میلادی در مقایسه با عین مهلت در سال گذشته ۱۴ درصد کمتر شده است.

این بانک در گزارشی خود که به روز چهارشنبه با رسانه ها شریک ساخت یکی از علت های کم شدن صادرات افغانستان را افزایش مالیات پاکستان بر محصولات میوه و سبزیجات افغانستان خوانده است.

آخند زاده عبدالسلام جواد سخنگوی وزارت تجارت و صنعت حکومت طالبان در این اواخر گفته بود که در پنج ماه اول سال جاری صادرات افغانستان به پاکستان ده درصد کاهش یافته است.

نظر به گزارش بانک جهانی از آغاز سال جاری تا ماه سپتمبر مقدار صادرات افغانستان به ۹۲ عشاریه پنج میلیون دالر رسید.

کارن دیکر: افغانستان بدون مشارکت تمام مردم آن، پیشرفت کرده نمی‌تواند

 کارن دیکر شارژدافیر سفارت ایالات متحده امریکا برای افغانستان
کارن دیکر شارژدافیر سفارت ایالات متحده امریکا برای افغانستان

کارن دیکر شارژدافیر سفارت ایالات متحده امریکا برای افغانستان می گوید افغانستان بدون مشارکت تمام مردم آن پیشرفت کرده نمی تواند.

خانم دیکر در این مورد به روز چهارشنبه در رابطه با محدودیت تعلیم دختران در افغانستان در صفحه ایکس (تویتر سابق) نوشته است. او می افزاید افغانستان خواهان تعلیم یک سان برای همه در اتباع آن است.

هفته جاری به عنوان هفته آموزش در جهان تجلیل میشود ، اما در افغانستان دروازه مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته است.

نظر به ارقام ملل متحد بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار دختر در افغانستان از تعلیم محروم شده اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG