وزارت خزانه امریکا میگوید، برای مدیریت بحران اقتصادی در افغانستان میتوان به این کشور پول نقد ارسال کرد.
این وزارت ناوقت شب گذشته، دوم فبروری در بیانیهیی اعلام کرده که سازمانهای غیر دولتی میتوانند به صورت نقدی از طریق بانکها به مردم افغانستان بهخصوص آموزگاران و کارکنان بخش صحی که چند ماه است حقوقشان را دریافت نکردهاند، کمک توزیع کند.
در بخشی از رهنمودهای این وزارت آمده که اگر یک سازمان غیر دولتی بهگونه مستقیم میخواهد از شفاخانهها و یا کارکنان مراقبتهای صحی حمایت کند، اما نیاز به امضای تفاهمنامه با طالبان داشته باشد، میتوانند این کار را کنند.
در این بیانیه آمده است که برایان نلسن، معاون وزارت خزانۀ امریکا در امور تروریزم و استخبارات مالی با رهبران سازمانهای غیر دولتی در مورد چگونگی ادامۀ کمکهای بشردوستانه به افغانستان صحبت کرده و به سؤالاتی که مکرر در این باره پرسیده میشد، پاسخ دادهاست.
او تمام راههایی را که از طریق آن جریان نقدینهگی به افغانستان میتواند موفقیتآمیز باشد، بیان کرد.
اعلامیۀ وزارت خزانه ایالات متحده با استقبال کارکنان صحی و آموزگاران افغان مواجه شدهاست.
عصمتالله اندر، داکتر در شفاخانه افغان-جاپان به رادیو آزادی گفت: "در شش ماه گذشته هیچ یک از ما و همکاران ما حقوق خود را دریافت نکردیم، بنابر این بسیاری از همکاران ما به دلیل اینکه راه دیگری برای امرار معاش نداشتند، کار خود را ترک کردند."
شبنم نورزی که آموزگار در یکی از مکاتب ولایت کندهار است نیز میگوید، با این اقدام مشکلات شمار زیادی از آموزگاران حل خواهد شد.
خانم نورزی میگوید: "این تصمیم بسیار خوبی است، زیرا طالبان نتوانسته اند معاش معلمان را بپردازند و مکاتب و پوهنتونها را تعطیل کردهاند. از این پس، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد."
برایان نلسن، معاون وزارت خزانه امریکا در امور تروریزم و استخبارات مالی تأکید میکند که به دلیل مشکلات بنیادی و سوء مدیریت ضعیف اقتصادی توسط طالبان، افغانستان در درازمدت با چالشهای جدی اقتصادی و بشری مواجه خواهد شد.
طالبان هم از این اقدام امریکا استقبال میکنند.
بلال کریمی، معاون سخنگوی حکومت طالبان در اینباره به رادیو آزادی میگوید: "امید ما این است که حمایت و همکاری بیقید و شرط در همه زمینهها صورت گیرد تا افغانها از هر گونه مشکلی مصون بمانند."
این در حالیست که چندی پیش سازمان ملل نسبت به بحران اقتصادی افغانستان ابراز نگرانی کرده و بر رسیدن کمکهای بشردوستانه به این کشور تأکید کرد.
با حاکمیت طالبان بر افغانستان در ۱۵ آگست، امریکا ذخایر بانکی این کشور را مسدود کرد و این سبب شد تا بیش از ۵۰ درصد جمعیت این کشور با گرسنهگی مواجه شوند.