جهان
ملل متحد: حدود دو هزار کودک یمنی در جریان جنگ کشته شده اند

یک گزارش تازه سازمان ملل متحد نشان میدهد که حدود دو هزار کودک یمنی در جریان جنگهای این کشور از ماه جنوری سال ۲۰۲۰ تا می سال ۲۰۲۱ کشته شده اند.
در گزارش آمده که این کودکان از سوی شورشیان حوثی، گروه تحت حمایت رژیم ایران جذب شده بودند.
گزارش دیروز (۲۹ جنوری) به شورای امنیت سازمان ملل متحد پیشکش شد که در بخشی از آن آمده است، شورشیان حوثی تلاش کردند تا برای برخورد با حکومت یمن، کمپها و برنامههای آموزشی جنگ را برای جوانان راه اندازی کنند.
حکومت یمن که از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده، از سال ۲۰۱۴ به اینسو شاهد جنگ با گروه حوثیها بوده است.
این گروه هشت سال پیش شهر صنعا پایتخت یمن را تصرف کرده بود.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
رواندا درحال مذاکره با امریکا برای پذیرش مهاجران است

رواندا در مراحل ابتدایی گفتگو با ایالات متحده امریکا برای پذیرش مهاجرانی است که از این کشور اخراج میشوند.
این موضوع را الیویه اندوهونگیرِهه وزیر خارجه این کشور شام یکشنبه ۱۴ ثور در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد.
رواندا در سالهای اخیر میزبان مهاجران است که کشورهای غربی قصد اخراج آنها را دارند.
این کشور در سال ۲۰۲۲ توافقی با بریتانیا امضا کرد تا هزاران پناهجو را از آن کشور بپذیرد، اما این توافق سال گذشته با روی کار آمدن صدراعظم جدید کایر استارمر لغو شد.
نتانیاهو پس از حمله راکتی، حوثیها و حامیانش پاسخگو خواهند بود

پس از حمله راکتی حوثیها به نزدیکی میدان هوایی بنگوریون اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، صدراعظم این کشور هشدار داد که حوثیها و حامی آنها پاسخگو خواهند شد.
در همین حال وزارت خارجه ایران اقدام حوثیها را «تصمیم مستقل» و ناشی از «حس همبستگی» آنها با فلسطینیان خوانده است.
دراثر راکتی که روز یکشنبه از سوی حوثیها در نزدیکی میدان هوایی بنگوریون تل ابیب شلیک شد و هشت نفر زخمی شدند.
حوثیهای مورد حمایت ایران مسئولیت این حمله را بر عهده گرفتند و مدعی شدند که این حمله را در همبستگی با فلسطینیان غزه انجام دادهاند.
بازداشت هفت ایرانی در جریان عملیات ضد تروریزم در بریتانیا

مقامات بریتانیا روز یکشنبه اعلان کردند که پلیس این کشور هشت مرد - از جمله هفت تبعه ایرانی - را در دو عملیات ضد تروریزم ظاهراً نامرتبط دستگیر کرده اند.
گزارش می افزاید که مقامات در تلاشند تا مشخص کنند که آیا «خطرات بیشتری» برای مردم وجود دارد یا خیر؟
ایوت کوپر، وزیر داخله ، به خبرنگاران گفت: «این دو عملیات بزرگ، منعکس کننده برخی از بزرگترین تهدیدهای ضد دولتی و عملیات ضد تروریستی بودند که در سالهای اخیر شاهد آن بودهایم.»
جزئیات بیشتری درباره این دو عملیات داده نشده است.
پولیس لندن اعلام کرد که پنج مرد، از جمله چهار ایرانی، روز شنبه گذشته به دلیل توطئهای مشکوک برای هدف قرار دادن یک مکان خاص دستگیر شدند. مقامات گفتند که هنوز در تلاشند تا ملیت مظنون پنجم را مشخص کنند.
پولیس لندن افزود که به طور جداگانه، سه تبعه ایرانی دیگر که بین ۳۹ تا ۵۵ سال سن دارند در لندن در عملیات دومی که به موضوع اول ربطی نداشت، دستگیر شدند.
سفارت ایران در لندن در مورد این دستگیریها اظهار نظر فوری نکرده است .
جدایی طلبان بلوچ ۵ پولیس را گروگان گرفتند

جدایی طلبان بلوچ در جنوبغرب پاکستان ادعا می کنند که در حمله به یک موتر زندان ، ۵ افسر پولیس را گروگان گرفتند.
یک مقام پولیس بلوچستان امروز یکشنبه (۱۴ثور) گفت که بین ۳۰ و ۴۰ مرد مسلح یک شاهراه را در ولسوالی قلات این ایالت شب گذشته مسدود کردند و موتر حامل زندانیان را توقف دادند.
یک مقام ارشد پولیس به شرط فاش نشدن نامش به خبرگزاری فرانس پرس گفت که مردان مسلح ، زندانیان را آزاد کردند ؛ اما پنج پولیس را گروگان گرفتند.
به گفتۀ او ، عملیات برای نجات این ماموران پولیس ادامه دارد.
اسرائیل ده ها هزار نیروی احتیاط را فراخواند

اردوی اسرائیل در آستانۀ گسترش عملیات نظامی اش در نوار غزه، دستور فراخوان دهها هزار نیروی احتیاط را صادر کرده است.
به گزارش رسانههای اسرائیلی، این فراخوان به هدف جایگزینی نیروهای در حال اجرای وظیفه و فعال در داخل اسرائیل و کرانۀ غربی صورت گرفته است تا زمینه برای اعزام آنان به جبهۀ غزه فراهم شود.
سخنگوی اردوی اسرائیل این گزارشها را تأیید یا تکذیب نکرده ؛ اما برخی از خبرنگاران فرانس پرس گفته اند که نزدیکان آنها احضاریههایی دریافت کردهاند.
رسانه دولتی اسرائیل «کان»، گزارش داده که قرار است کابینه امنیتی اسرائیل روز یکشنبه جلسه ای را برای تصویب طرح گسترش عملیات در غزه برگزار کند.
عملیات گستردۀ اسرائیل در غزه از ۲۸ حوت دوباره آغاز شده است.
تلاشها برای تمدید آتشبس دوماهه که از جنوری نافذ بود با بن بست مواجه شده است.
توافق در بارۀ آتشبس با میانجیگری قطر، ایالات متحده و مصر صورت گرفته بود ؛ اما مذاکرات در هفته های اخیر تقریباً متوقف شدهاند.
لیدی گاگا بیش از ۲ میلیون طرفدار را به کنسرت رایگان در برازیل کشاند

لیدی گاگا روز شنبه در ساحل کوپاکابانای ریو دو ژانیرو ، بیش از دو میلیون نفر را شگفتزده کرد. این نخستین اجرای این ستاره موسیقی پاپ در برازیل از سال ۲۰۱۲ است.
به گزارش فرانس پرس، او اجرای خود را با آهنگ «پوکر فیس» روی یک صفحه شطرنج بزرگ آغاز کرد و لباس سرخ پرزرقوبرقی بر تن داشت.
او سپس در حین اجرای آهنگ «ابراکادابرا» از البوم جدیدش با نام Mayhem، لباسی با رنگهای پرچم ملی برازیل را به نمایش گذاشت.
طرفداران که با لقب «هیولاهای کوچک» شناخته میشوند، از سراسر برازیل به ریو آمده بودند و برآورد میشود حضور آنها حدود ۱۰۰ میلیون دالر برای این شهر درآمدزایی داشته است.
پنج مرد، از جمله چهار ایرانی به ظن "جرایم تروریستی" در بریتانیا بازداشت شدند

پولیس بریتانیا روز یکشنبه، ۴ می در اعلامیهای گفته که این دستگیریها در لندن، سویندون و منطقۀ منچستر بزرگ انجام شده و مربوط به "یک توطئه مشکوک برای هدف قرار دادن یک مکان خاص" صورت گرفته است.
به گفتۀ پولیس بریتانیا، این مردان بین ۲۹ تا ۴۶ سال سن دارند و به ظن "آمادگی برای یک اقدام تروریستی" بازداشت شدهاند و همچنان در بازداشت هستند.
پولیس افزوده که ملیت یکی از این مردان هنوز در حال بررسی است.
دومینیک مورفی، رئیس بخش مبارزه با تروریسم پولیس متروپولیتن گفت که تحقیقات هنوز در مراحل اولیه است و آنان در حال بررسی مسیرهای مختلف تحقیق برای ایجاد هرگونه انگیزه بالقوه و همچنین شناسایی این موضوع هستند که آیا ممکن است خطر بیشتری برای عموم در ارتباط با این موضوع وجود داشته باشد یا خیر.
سرنوشت نامعلوم کارکنان صدای امریکا ادامه خواهد یافت

پس از فیصلۀ یک محکمۀ تجدید نظر در امریکا، موضوع برگشت کارکنان صدای امریکا به کار در هالۀ ابهام قرار گرفت.
پیش از این گزارش شده بود که بهدنبال رای محکمۀ فدرال امریکا، کارکنان "صدای امریکا" احتمالاً از هفتۀ آینده میتوانند به گونۀ مرحلهای به محل کار بازگردند و فعالیتهای رسانهای این نهاد از سر گرفته خواهد شد.
اما بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، محکمۀ تجدیدنظر در حکمی با رای ۲ بر ۱ اظهار داشت که قاضی مسئول صدور حکم بازگشت کارمندان به کار و الزام به بازگرداندن ۱۵ میلیون دالر کمک مالی برای رادیو آسیای آزاد و شبکههای پخش شرق میانه را ندارد.
کورنلیا پیلارد، قاضی محکمۀ حوزه قضایی ایالات متحده، با حکم محکمۀ فدرال مخالفت کرد و گفت که حکم محکمۀ تجدید نظر "تقریباً تضمین میکند که این شبکهها تا زمان رسیدگی کامل به این پرونده، دیگر به هیچ شکل معناداری وجود نخواهند داشت."
رسانۀ دولتی "صدای امریکا" که مخاطبان خارجی را هدف قرار میدهد، از ماه مارچ و در پی صدور فرمان اجرایی دولت دونالد ترمپ عملاً تعطیل شد.
تحقیقات دانشمندان روی خون مردی که صدها مار او را گزیدهاند، اما هنوز زنده مانده است

دانشمندان در حال پژوهش روی خون یک مرد ماجراجو هستند که طی ۱۸ سال صدها بار خود را در معرض نیش انواع مارها قرار داده و هنوز زنده است. نتیجۀ این پژوهش ممکن است منجر به یافتن روش درمانی بهتری برای مارگزیدگی شود.
بهگزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، این مرد با نام تیم فرید مدتها است که شیفتۀ خزندگان و دیگر جانوران سمی است. او زمانی برای سرگرمی شخصی زهر عقربها (کجدمها) و عنکبوتها را میگرفت و از دهها مار در خانهاش در ایالت ویسکانسین امریکا هم نگهداری میکرد.
حالا اما او کارمند شرکتی است که در تلاش برای توسعۀ روش درمان مارگزیدگی است.
تیم فرید ابتدا با این امید که خود را در برابر نیش مار مصون کند و همچنین از روی "کنجکاوی ساده" شروع به تزریق مقدار کمی از زهر مار به خودش کرد و سپس بهتدریج مقدار آن را افزایش داد تا تحمل بدنش را بالا ببرد. سپس اجازه میداد مارها او را نیش بزنند.
او گفته است: "در نخست خیلی ترسناک بود، اما هرچه بیشتر این کار را انجام میدهی، بهتر میشوی و آرامتر با آن کنار میآیی."
داکتران و متخصصان چنین کاری را توصیه نمیکنند، اما کارشناسان میگویند ظاهراً روش او با نحوۀ عملکرد بدن همخوان است.
این مرد نزدیک به دو دهه در برابر نیش مار و تزریق زهر تاب آورده و هنوز یخچالی پر از زهر دارد. او در ویدئوهایی که در چینل یوتیوب خود منتشر کرده، آثار نیش انواع مارها را نشان میهد.
با ادامۀ تنشها میان پاکستان و هند، پاکستان از آمازیش یک موشک بالستیک خبر داد

اردوی پاکستان اعلام کرده که این موشک را امروز شنبه، ۱۳ ثور آزمایش کرده است.
این در حالیست که به دنبال یک حملۀ مرگبار شبهنظامیان در هفتۀ گذشته در کشمیر تحت اداره هند، تنش تازهای بین اسلامآباد و دهلی نو ایجاد شده است.
اردوی پاکستان گفته که این راکت زمین به زمین موسوم به "ابدالی" میتواند مسافتی برابر با ۴۵۰ کیلومتر را طی کند.