لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۲۶

ملا برادر: برای مقامات پیشین در حکومت طالبان وظیفه داده نمی‌شود


عبدالغنی برادر معاون اول رئیس الوزرای حکومت طالبان
عبدالغنی برادر معاون اول رئیس الوزرای حکومت طالبان

معاون اول رئیس الوزرای حکومت طالبان می‌گوید، آنان تصمیم گرفتند تا مقام‌های دولتی حکومت پیشین را در حکومت خود وظیفه ندهند.

عبدالغنی برادر در مصاحبه‌ای دوشنبه شب با تلویزیون ملی، مقام‌های حکومت پیشین را به "فساد، دزدی و قتل" متهم کرد و گفته است که نمی‌خواهد با دادن مسئولیت به چنین افرادی، حکومت خود را بدنام کند: "حتی اگر پنج نفر هم باشند، تمام نظام را بدنام می‌کنند، زیرا آن‌ها از عادت خود تیر نمی‌شوند. هر عادتی که داشتند، چه فساد، دزدی یا قتل، باز هم انجام می‌دهند."

تاکنون مقام‌های نظام پیشین در باره اظهارات آقای برادر چیزی نگفته اند.

این مقام بلندپایه طالبان در حالی چنین اظهاراتی می‌کند که امریکا و جامعه جهانی از طالبان می‌خواهند که حکومت همه‌شمول تشکیل دهند.

هفنه پیش شهاب‌الدین دلاور سرپرست وزارت معادن و پترولیم گفته بود، ایالات متحده فهرست ۱۵ نفری را ارائه کرده است که باید در حکومت آنان گنجانیده شوند.

او گفته بود: "در این فهرست نام محمد محقق، کریم خلیلی، عطامحمد نور، سیما ثمر و باتور دوستم و برخی دیگر افراد است."

ملا عبدالغنی برادر معاون اول رئیس الوزرای طالبان نیز این خبر را تأیید کرده است اما گفته که این کار امکان ندارد.

یکی از شروط به رسمیت شناختن حکومت طالبان از سوی ایالات متحده و جامعه جهانی، تشکیل یک حکومت همه شمول است که شامل نمایندگان همه اقوام، اقلیت‌های مذهبی و غیره باشد.

اما آقای برادر می‌گوید، آنان این شرط را تکمیل کرده اند و در نظام آنان نمایندگان از هر قوم حضور دارند اما هشدار می‌دهد که اگر حکومت‌شان به رسمیت شناخته نشود، علاوه بر فقر در افغانستان، منطقه و جهان نیز متضرر خواهند شد.

پرسش این است که مواضع طالبان تا چه حد به درگیری با جامعه جهانی خواهد رسید و چه ضرری خواهد داشت؟

سمیع یوسف‌زی خبرنگار و تحلیل‌گر به این سوال پاسخ داده است‌:‌ "طالبان این ذهنیت را ایجاد کرده اند که به هیچ قیمتی چنین خواسته‌هایی را نخواهند پذیرفت. حتی اگر پاسخ یا مخالفت طالبان با جامعه بین‌المللی باعث شود که حکومت طالبان به رسمیت شناخته نشود. آنها حاضرند بهای آنرا بپردازند. آنها فکر می‌کنند، ما باید افغانستان را خودمان بسازیم. اگر شرایط جامعه جهانی را بپذیرند، از شروط بزرگ شروع می‌کنند و بعد به شرایط کوچک می‌رسند."

سمیع یوسف‌زی خبرنگار و تحلیل‌گر
سمیع یوسف‌زی خبرنگار و تحلیل‌گر

معاون اول رئیس الوزرای حکومت طالبان در مصاحبه خود همچنان در باره حقوق بشر به ویژه آموزش و اشتغال دختران و زنان، مشکلات اقتصادی و تقویت روابط با جامعه جهانی صحبت کرد.

او افزود به زودی فرصت آموزش و کار برای زنان فراهم می‌شود و برای حل مشکلات اقتصادی فرصت‌هایی را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند و می‌خواهند روابط خوبی با جهان داشته باشند.

عبدالغنی برادر همچنین ادعاهای رئیس جمهور پیشین، اشرف غنی را که گفته بود طالبان طرح ترور او را داشتند، رد کرده است.

او گفت که بسیاری از سیاست‌مداران افغان و مقامات دولتی پیشین در کابل زندگی می‌کنند و با مردم ملاقات‌هایی دارند.

او افزود: "اگر ما ببینیم، همه‌ی اینها در جنایات یک‌سان است. مگر ببنید، آنها در اینجا نشسته‌اند، به مردم و جهانیان ملاقات می‌کنند. آیا برای شان کدام مشکل به پیش آمد؟"

منظور آقای برادر حامد کرزی رئیس جمهور پیشین و عبدالله عبدالله رئیس پیشین شورای عالی مصالحه ملی است که در کابل استند و با مردم و برخی مقامات خارجی دیدارهایی دارند.

با اینکه، ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، به دلیل نشان ندادن چهره خود و رئیس الوزار به علت خاموشی‌اش به طور گسترده از سوی مردم مورد انتقاد قرار گرفته اند اما این نخستین بار است که عبدالغنی برادر به مصاحبه با یک رسانه داخلی حاضر می‌شود.

آن هم رسانه‌یی که بر اساس پالیسی حکومت آنان فعالیت می‌کند.

XS
SM
MD
LG