لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۳۲

بحران بشری در افغانستان؛ سازمان جهانی غذا با ۳ هزار خانواده کمک نقدی کرد


آرشیف- شماری از زنان نیازمند برای دریافت کمک در صف ایستاده اند.
آرشیف- شماری از زنان نیازمند برای دریافت کمک در صف ایستاده اند.

"خیلی مشکل داریم. با گزران سپری می‌شود. نمی‌دانم آینده فرزندان ما چه می‌شود، از ما که گذشت اما از فرزندان ما چه خواهد شد؟"

ذاکره که در کابل زندگی می‌کند در این بحران تنها نیست، شمار زیادی از مردم در صف‌ها منتظر می‌مانند تا کمکی دریافت کنند.

برای میلیون‌ها شهروند افغانستان، وضعیت پیش آمده فعلی به این زودی‌ها قابل پیش‌بینی نبود.

اما اکنون مشکل غذا، نبود مواد سوخت، بیکاری و نبود عاید مردم را به ستوه آورده.

عظیم‌الله فضلیار ناظر در سازمان هماهنگی و رشد زنان افغان به خبرگزاری فرانس پرس گفته است، برای حدود سه هزار خانواده که نیاز شدید به کمک داشتند، از سوی برنامه جهانی غذا، کمک‌های نقدی صورت گرفته.

به گفتۀ آقای فضلیار، برای هر خانواده، هفت هزار افغانی داده شده تا در زمستان برای خود‌شان مواد سوخت و خوراکه تهیه کنند: "مواد غذایی، تنها مواد غذایی است ولی از پول می‌توانند که در زمستان چوب بخرند. هر ضرورت خود را توسط پول رفع کنند."

ذاکره که از کمک‌ نقدی مستفید شده، از افزایش نرخ مواد غذایی در افغانستان می‌نالد: "خیلی قیمتی است. یک بوجی آرد را ۲۲۵۰ افغانی می‌خریم. برای ما ۱۵ روز مصرف می‌شود زیرا نام خدا خانواده ما بزرگ است. نمی‌توانیم اقتصاد را پوره کنیم. یک پسرم کمپیوتر کار است. ۱۰۰ افغانی و ۲۰۰ افغانی برای ما کفایت نمی‌کند."

اداره‌های سازمان ملل متحد هشدار داده اند که نیمی از ۳۸ میلیون جمعیت افغانستان با خطر قحطی در زمستان پیشرو روبه‌رو اند.

آرشیف- برخی از آموزگاران در هرات وسایل خانه های شانرا برای فروش در روی سرک گذاشته اند
آرشیف- برخی از آموزگاران در هرات وسایل خانه های شانرا برای فروش در روی سرک گذاشته اند

بسانا باشندۀ دیگر کابل که با خانواده ده نفری‌اش زندگی می‌کند، در روز توزیع کمک‌های سازمان جهانی غذا در صف نخست حضور داشت. او به خبرگزاری فرانس پرس گفته که نخست می‌خواهد برای خود و خانواده‌اش مواد غذایی بخرد تا از گرسنگی نمیرند.

بسانا گفته که هیچگاه تصور هم نمی‌کرد در چنین صف می ایستاد و برای کمک دست دراز می‌کرد.

عظیم‌الله فضلیار ناظر در سازمان هماهنگی و رشد زنان افغان می‌گوید که تنها در کابل، ۶۰ تا ۷۰ هزار خانواده را شناسایی کرده اند که به کمک‌های فوری نیاز دارند.

به گفتۀ شماری از خانواده‌ها، یگانه نان آور خانۀ‌شان پس از به قدرت رسیدن طالبان، از کار بیکار شده است.

خبرگزاری فرانس پرس نوشته که حکومت پیشین افغانستان تحت حمایت امریکا، در بودجه سالانه اش، ۷۵ درصد کمک بین‌المللی را دریافت می‌کرد و با آنهم با تورم پولی و بیکاری گسترده روبه‌رو بود.

اداره‌های سازمان ملل متحد از جامعه بین‌المللی خواسته اند که برای جلوگیری از فاجعه انسانی در زمستان پیشرو در افغانستان، با شهروندان اینکشور کمک کنند.

کمک با افغان‌ها، از بحث‌های مهم دو روز گذشته در دوحه میان هیئت اتحادیه اروپا و نماینده‌های طالبان بود.

این مسئله همچنان در گفت‌وگوهای هیئت امریکا با نماینده‌های طالبان از بحث‌های کلیدی است.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان شام دیروز دوشنبه (۸ قوس ۱۴۰۰) به رادیو آزادی تأیید کرد که گفت‌وگوهای آنها با هیئت امریکا آغاز شده اما جزئیات بیشتر در این مورد ارائه نکرد.

پیش از این محمد نعیم سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر گفته بود که امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان و توماس وست نمایندۀ ویژه امریکا برای افغانستان روی تقاضاها و نگرانی‌ها، بحث‌های عمیق خواهند کرد.

به گفتۀ نعیم، یکی از مسایل اصلی که طالبان با امریکا مطرح می‌کنند، آزاد سازی حدود نه و نیم میلیارد دالر سرمایه بانک مرکزی افغانستان است. این پول پس از حاکمیت طالبان، از سوی ایالات متحده امریکا منجمد شده است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG