لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۵۸

امیدواری سران حکومت طالبان از تاثیر مثبت گفت‌وگوها در دوحه


شماری از سران حکومت طالبان در دوحه
شماری از سران حکومت طالبان در دوحه

سران حکومت طالبان امیدوار است که آغاز گفت‌وگوها در دوحه تاثیر مثبتی روی وضعیت افغانستان داشته باشد.

هیئت حکومت سرپرست طالبان در قطر امروز با مقام‌های امریکایی و نمایندگان اتحادیۀ اروپا گفت‌وگو می‌کند.

هیئت طالبان روز گذشته نیز با مقام‌های قطری و نمایندگان اتحادیۀ اروپا ملاقات داشتند. در این ملاقات روی وضعیت سیاسی افغانستان، آزادی پول‌های منجمد شده، جلوگیری از سقوط سیستم بانکی و ادامۀ کمک‌های بشردوستانه به افغانستان صحبت شده است.

محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر به رادیو آزادی گفت، نمایندگان اتحادیۀ اروپا در دیدارشان با هیئت طالبان نگرانی‌ها و خواست‌هایشان را در مورد ایجاد حکومت همه شمول، فراهم کردن زمینه‌های کاری و تعلیمی برای زنان و دختران و رساندن کمک‌های بشری به افغانان مطرح کرده اند.

محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر
محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر

آقای نعیم گفت: "در مجموع بحث روی سه مسئله یعنی وضعیت سیاسی، اقتصادی و بشری می چرخید. وضعیت کشور تشریح شد در مورد وضعیت بشری بخصوص حقوق زنان و اطفال و زمینه تعلیم آنها وضاحت داده شد مشکلات موجود در سیستم بانکی با اتحادیه اروپا شریک ساخته شد جلسه مثبت بود و امروز هم در همین موارد نشست برگزار می‌شود."

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر ابراز امیدواری کرد که آغاز مذاکرات با مقام‌های امریکایی، اتحادیه اروپا و قطری تاثیر مثبتی روی وضعیت جاری افغانستان داشته باشد.

آقای نعیم می‌گوید که در نشست امروز نیز روی مسایل مهم بحث صورت خواهد گرفت.

هر چند هیئت حکومت طالبان که رهبری آن را امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ طالبان به عهده دارد می‌گوید که این مذاکرات را تا تاریخ ۲۹ نومبر ادامه می‌دهد، اما گفته می‌شود که توماس ویست، نمایندۀ ویژۀ امریکا برای افغانستان الی دو هفته در دوحه بماند.

وی در کنار ملاقات با هیئت طالبان با شرکا و متحدین امریکا روی ایجاد راهکاری کار می‌کند که چگونه بتوانند به وضعیت جاری اجتماعی و بشری افغانستان کمک کنند.

توماس ویست
توماس ویست

نگرانی امریکا و اتحادیۀ اروپا در بارۀ بحران بشری، اقتصادی واجتماعی افغانستان است که در حال حاضر نه تنها افغانان با آن مواجه هستند، بلکه با بدتر شدن وضعیت ممکن نهادهایی که در بیست سال گذشته با سرمایه‌گذاری‌های زیادی ساخته شده اند، از بین بروند.

هر چند توقع طالبان از این مذاکرات آزادسازی پول‌های منجمد شده و به رسمیت شناختن حکومت شان است، اما پیش از این اتحادیۀ اروپا بارها گفته است که حکوت طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد.

پیش از این امریکا گفته بود که برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان به وقت بیشتری نیاز است و آنان در وضعیتی نیستند که سرمایۀ ملی افغانستان برای شان سپرده شود.

از سوی هم شفیق همدرد، کارشناس سیاسی در مورد این گفت‌وگوها و رهایی پول‌های منجمد شدۀ می گوید.

"به باور من امریکا اجازه خواهد داد که حکومت طالبان به گونۀ مشروط از بخشی پول‌های منجمد شده استفاده کنند اما به این زودی ها حاضر نمی‌شوند که حکومت طالبان را به رسمیت بشناسند. زیرا همه مشکلات هنوز پابرجاست و آنها به یک نتیجه ملموث نرسیده اند."

پس از حاکمیت طالبان هیئت طالبان و مقام‌های امریکایی برای بار نخست در ماه اکتوبر به گونۀ رسمی ملاقات کردند و هر دو طرف این ملاقات را تاثیر گذار عنوان کردند. اما پس از فرستادن نامۀ طالبان به کانگرس امریکا، تام ویست، نمایندۀ خاص امریکا برای افغانستان واکنش نشان داد و گفت هنوز به کارهای زیادی نیاز است.

XS
SM
MD
LG