لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۵۲

آیا طالبان با تروریستان خارجی قطع رابطه کرده اند؟


آرشیف، شماری از جنگجویان گروه طالبان
آرشیف، شماری از جنگجویان گروه طالبان

وزارت دفاع افغانستان می‌گوید، مردم این‌کشور به قطع رابطه میان طالبان و گروه‌های تروریستی خارجی تردید دارند.

فواد امان از سخنگویان این وزارت به رادیو آزادی گفت که تا هنوز رابطه تنگاتنگ میان طالبان و گروه‌های تروریستی خارجی وجود دارد.

پیش از این کمیسیون نظامی طالبان به تمامی جنگجویان این گروه دستور داده بود تا از استخدام و پناه دادن به شورشیان خارجی در صفوف‌شان خودداری کنند. ذبیح الله مجاهد از سخنگویان طالبان، در پیامی به رادیو آزادی، این دستور تازه را تائید یا رد نکرد.

  • ارتباط با تروریستان خارجی:

وزارت دفاع افغانستان می‌گوید، رابطه طالبان با شبکه‌های تروریستی خارجی همچنان پا برجاست.

فواد امان از سخنگویان وزارت دفاع امروز (چهارشنبه، ۶ حوت) به رادیو آزادی گفت، در حال حاضر سطح فعالیت‌های هردو گروه در افغانستان چشمگیر است.

آقای امان افزود: "طالبان زمینه را برای گروه‌های تروریستی فراهم ساخته اند تا فعالیت‌های تروریستی را علیه مردم افغانستان در این‌کشور به اجرا بگذارند. اظهارات اخیر آنها بیانگر اینست که تا هنوز رابطه میان طالبان و گروه‌های تروریستی خارجی پا برجاست. مردم افغانستان شک دارند که طالبان ارتباط شانرا با گروه‌های خارجی قطع کنند."

فواد امان از سخنگویان وزارت دفاع
فواد امان از سخنگویان وزارت دفاع

اعلامیه طالبان:

طالبان تا اکنون در مورد اعلامیۀ شان جزئیات علنی نداده اند. ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی این گروه در تماس با رادیو آزادی، دستور جدید برای جنگجویان طالبان را تائید یا رد نکرد.

بر اساس اعلامیه ای که از سوی کمیسیون نظامی طالبان در رسانه‌ها نشر شده، جنگجویان این گروه در تمامی ولایت‌های افغانستان دستور گرفته اند تا از پناه دادن و جلب و جذب شورشیان خارجی در صفوف‌شان خودداری کنند.

خبرگزاری اسلامی افغان گزارش داده که این دستور سه هفته پیش صادر شده بود و حالا به اجرا گذاشته شده است.

در دستور آمده که هیچ یک از اعضای گروه طالبان نمی‌تواند به شهروندان خارجی اجازه دهد که در صفوف یا پناهگاه‌های‌شان حضور داشته باشند.

در ادامه گفته شده که مرتکب چنین کاری، از گروه اخراج، جنگجویانش منحل و به کمیسیون نظامی طالبان برای مجازات معرفی خواهد شد.

  • شرط امریکا:

قطع رابطه گروه طالبان با شبکه القاعده و سایر گروه‌های تروریستی، شرط اصلی ایالات متحدۀ امریکا در توافق ۲۹ فبروری سال گذشته با طالبان بود.

هیئت گروه طالبان و امریکا در حال امضای توافق در ۲۹ فبروری در قطر
هیئت گروه طالبان و امریکا در حال امضای توافق در ۲۹ فبروری در قطر

وزارت دفاع امریکا و ینس ستولتنبرگ سرمنشی ناتو هم هفته گذشته تائید کردند که طالبان ارتباط‌‌شان را با گروه‌‌های تروریستی مانند القاعده به صورت کامل قطع نکرده اند.

ویس احمد برمک وزیر پیشین داخله افغانستان به این باور است که میکانیزمی باید برای بررسی قطع رابطه طالبان با شبکه‌های تروریستی خارجی ایجاد شود.

ویس احمد برمک وزیر پیشین داخله افغانستان
ویس احمد برمک وزیر پیشین داخله افغانستان

آقای برمک افزود: "این یک موضوع خیلی پیچیده است. فکر می‌کنم برای این یک میکانیزم مشترک بین دولت افغانستان، طالبان، جامعه بین‌المللی، ناتو، ایالات متحده امریکا و سازمان ملل نیاز است زیرا بخشی از شورای امنیت سازمان ملل هم می تواند در آن نقش داشته باشد. در موافقتنامه] طالبان [ قبلاً هم تعهد کردند اما پس از نشر گزارش‌ها و تحلیل‌های دولت افغانستان، ایالات متحده امریکا و جامعه بین‌المللی، مسأله بر عکس انعکاس یافته."

وزارت دفاع افغانستان آمار دقیق از شمار جنگجویان خارجی در این‌کشور ندارد اما گفته است که بیش از ۲۰ گروه در حال حاضر در افغانستان می‌جنگند.

سازمان ملل متحد در گزارش نیمه سال ۲۰۲۰ میلادی گفته بود که از ۴۰۰ تا ۶۰۰ جنگجوی شبکه القاعده در ۱۲ ولایت افغانستان فعالیت می‌کنند و در حمایت گروه طالبان قرار دارند.

XS
SM
MD
LG