لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۰۶

روزنامه‌های جهان انفجارها در غزنی و زابل را تحت پوشش قرار داده‌اند


روزنامه‌های جهان
روزنامه‌های جهان

رسانه‌های غربی حمله‌های روز یک‌شنبه (۹ قوس) در غزنی و زابل را تحت پوشش قرار داده‌اند.

  • لاس انجلس تایمز

روزنامۀ لاس انجلس تایمز نوشته که در این حمله‌ها که همزمان با ادامۀ گفتگو میان حکومت افغانستان و طالبان در قطر صورت گرفت و مسئولیت آنرا به‌گونه فوری کسی یا گروهی بدوش نگرفت، حداقل ۳۴ نفر جان باختند.

مقام‌های غزنی به رادیو آزادی گفتند در حمله موتربمب به یک کندک کوماندوی اردوی ملی ۳۱ نفر کشته و ۲۴ تن دیگر زخمی شدند.

عطا جان حقبیان رئیس شورای ولایتی زابل از حملۀ انتحاری جان به‌سلامت برد، ولی به قول قوماندان امنیه سه نفر کشته و ده تن دیگر زخمی شدند.

لاس انجلس تایمز می‌نویسد که با آغاز گفتگوی صلح در قطر، حملات طالبان و خشونت‌ها در افغانستان شدت یافته است.

روزنامه از حمله اخیر به پوهنتون کابل هم یادآوری می‌کند که در آن نفر اکثریت محصلین جان باختند.

لاس انجلس تایمز در ادامه می‌نویسد که امریکا نیت دارد در یک بخش از پایان بخشیدن به جنگ خود در افغانستان از جمله ۴،۵۰۰ سرباز خود که در این کشور دارد ۲،۵۰۰ نفر را قبل از نیمه جنوری آینده از افغانستان خارج سازد.

روزنامه می‌نویسد که مقام‌های دولت افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند که خروج سریع سربازان امریکایی موقف طالبان در مذاکرات را نیرومند خواهد کرد.

در روزنامۀ گاردین با اشاره به حملات دیروز در غزنی و زابل از قول مقام‌های خارجی می‌نویسد که خشونت در افغانستان به یک سطح غیرقابل پذیرش بلند رفته است.

روزنامه می‌نویسد که این مقام‌ها خواستار آتش‌بس فوری و قطع جنگ شده‌اند.

  • الجزیره


درحالی‌که روزنامه‌های لاس انجلس تایمز و گاردین رویدادهای مرگبار دیروز را تحت پوشش قرار داده‌اند، شبکۀ خبری الجزیره، در یک مطلب خود محمد الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی در هلمند را که در این اواخر در لشکرگاه کشته شد؛ گزارشگر رنج و امیدهای مردم عنوان کرده است.

الجزیره در ادامه می‌گوید، گفتگوهای که تاریخی خوانده می‌شود از ماه سپتمبر به این‌سو برای خاتمه بخشیدن به جنگ ۴۰ ساله‌ی افغانستان در دوحه ادامه دارد.

ولی با وجود گفتگو، خشونت در افغانستان کاهش نیافته و در کنار حمله‌های دیگر این کشور در این‌ اواخر شاهد یک موج قتل‌های هدفمند نیز بوده است.

فعالان، علمای دین، خبرنگاران و دیگر غیرنظامیان هدف این حملات قرارگرفته اند.

محمد الیاس داعی ۳۳ ساله که هدف یکی از چنین حملات قرار گرفت خبرهای افغانستان را به‌دنیا می‌رساند.

هلمند یکی از داغ‌ترین ولایت‌های جنگ و ناآرامی در افغانستان در دو دهه گذشته در خبرهای جهان جای داشت. نیروهای بریتانوی هشت سال پیش در این ولایت با طالبان درگیرجنگ بودند.

اما گزارش‌دهی داعی مختلف بود. او در کنار جنگ از وضعیت اجتماعی و فرهنگی مردم هم گزارش می‌داد.

گزارش الجزیره الیاس داعی را از قول ابوبکر صدیق ، مدیر مسئول ویب سایت انگلیسی گندهارا، راوی داستان‌های رنج و امیدهای مردم عنوان می‌کند.

او از یک زاویفه کاملاً مختلف گزارش می‌داد. اکثریت گزارش‌ها از تحولات هلمند، ولایت ناآرامی که رفتن خبرنگاران بین‌المللی به آنجا دشوار است، ازسوی وی داده می‌شد.

الجزیره می‌گوید، هلمند از سال‌ها به این‌سو صحنۀ جنگ و درگیری میان نیروهای دولتی و مخالفین بوده است، خبرنگاران، فعالان حقوق بشر و تحقیق کنندگان، یگانه کسانی اند که از وضعیت اطلاع‌رسانی می‌کنند.

اطراف درگیر جنگ بخصوص گروهای مسلح ضد دولت از وجود چنین افراد نگران اند.

کمیتۀ بین‌المللی حفاظت خبرنگاران کشته شدن ۵۰ خبرنگار در ۲۸ سال گذشته در افغانستان را ثبت کرده است.

XS
SM
MD
LG