کنفرانس دو روزه سرنوشت ساز برای چهارسال آینده افغانستان قرار است به امید کمکهای جدید جامعه جهانی به افغانستان امروز دوشنبه (سوم قوس) آغاز شود.
"کنفرانس افغانستان ۲۰۲۰" به میزبانی افغانستان، فلند و سازمان ملل متحد به گونه مجازی برگزار میشود که در آن حدود صد نماینده کشورها و سازمانهای بینالمللی شرکت میکنند.
صدیق صدیقی سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در یک پیام ویدیویی گفته که حکومت افغانستان پلان چهار ساله اش را با جهانیان شریک میسازد و توقع همکاری از آنها دارد.
او میگوید: "حکومت جمهوری اسلامی افغانستان اهداف خود را برای ۴ سال پیشرو در زمینه صلح پایدار، مصونیت غذایی، خودکفایی نهادها، سرمایه گذاری روی منابع عایداتی و مبارزه با کرونا با شرکای بینالمللی شریک خواهد ساخت. انتظار داریم جامعه جهانی ما را در تحقق برنامههای ما همکاری نماید."
صدیقی گفت برنامه ۴ ساله حکومت تحت نام سند چوکات ملی صلح و انکشاف افغانستان، مسیر خودکفایی این کشور را تشریح میکند.
براساس برنامه، این کنفرانس حوالی ساعت ۱:۳۰ دقیقه بعد از ظهر به وقت افغانستان آغاز میشود.
در روز اول این کنفرانس در مورد راههای دستیابی به صلح، مبارزه موثر علیه فساد و موثریت کمکهای بینالمللی برای اولویتهای اقتصادی افغانستان صحبت میشود.
فردا سهشنبه در روز دوم کنفرانس رئیس جمهور غنی و آنتونیو گوترش سرمنشی ملل متحد از سخنرانان کلیدی خواهند بود.
ایالات متحده که تمویل کننده عمده و متحد استراتژیک افغانستان است قبلاً اعلان کرده وعدههایش به افغانستان را تجدید میکند.
وزارت خارجه امریکا در اعلامیهای گفته که در این کنفرانس روی تعهداتش به یک افغانستان امن، باثبات، دموکراتیک و خودکفا که در داخل و با همسایههایش در صلح باشد تاکید خواهد کرد.
ویلی سکیناری وزیر همکاریهای انکشافی و تجارت بینالمللی فنلند در یک پیام ویدیویی گفته است: "تقویت تلاشها برای یک آینده باثبات در افغانستان در حال حاضر خیلی مهم است زیرا اینکشور فرصت تاریخی را برای صلح در پیشرو دارد. ما برای رسیدن مردم افغانستان به صلح و یک آینده روشن در کنار آنها ایستاده ایم."
کنفراس قبلی کمک کنندگان بینالمللی به افغانستان در سال ۲۰۱۶ در بروکسل دایر شده بود که در آن وعده بیش از ۱۵ میلیارد دالر به افغانستان داده شد.
جلسه ژینو در زمانی حساسی دایر میشود که از یکسو گفتوگوها به هدف ختم خشونتها در افغانستان ادامه دارد و از سوی دیگر حکومت اینکشور خواهان کمکهای جدید برای خودکفایی اینکشور شده است.
گروه طالبان که طرف عمده جنگ افغانستان است از جهانیان خواسته که کمکهای شانرا از طریق حکومت نه بلکه در هم همآهنگی با این گروه به مردم تقسیم کنند.