در حالی که بحث خروج تمامی نیروهای امریکایی از افغانستان در یک فرصت کوتاه توسط رئیس جمهور ترمپ داغتر شده، سرمنشی ناتو با سرپرست وزارت دفاع ایالات متحده گفتوگو کرده.
نخستین پیام کریستوفر میلر سرپرست وزارت دفاع امریکا که گفت، زمانش فرا رسیده تا تمامی نیروهای کشورش به خانه باز گردند، تعبیرها را طوری ساخت که میلر کاری را عملی میکند که رئیس جمهور ترمپ میخواهد.
ترمپ در هفتم اکتوبر از بیرون کردن تمامی نیروها از افغانستان در تویترش خبر داده بود.
او پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا هم گفت که پیش از کرسمس تمامی نیروهای کشورش را از افغانستان بیرون میکند.
سخنان مقامهای امریکایی در این مورد، شماری از متحدان ناتو را نگران ساخته.
ژان ایو لو دریان وزیر خارجۀ فرانسه روز جمعه (۲۳ عقرب) از ایالات متحده خواست تا در مورد خروج نیروها از افغانستان و عراق، از عجله کار نگیرد.
او تعهد کرد که برای مایک پومپیو وزیر خارجه امریکا خواهد گفت، با خروج یک جانبۀ نیروها از افغانستان و عراق مخالف است.
در این میان، خبرگزاری اسوشیتد پرس به نقل از اوانا لَنگیسکو سخنگوی ناتو گزارش داده که روز دوشنبه (۲۶ عقرب) گفت، ینس استولتنبرگ سرمنشی ناتو با کرستوفر میلر سرپرست وزارت دفاع امریکا در مورد افغانستان گفتگو کرده.
به گفتۀ این مقام ناتو، استولتنبرگ به این موضع تاکید کرده که حضور در افغانستان، تا هنگامی که نیاز است، ادامه یابد.
لَنگیسکو افزوده که منشی عمومی ناتو در گفتگو با سرپرست وزارت دفاع امریکا، در مورد آجندای 30 عضو این پیمان به شمول ایالات متحده در مورد افغانستان صحبت کرده و گفته است که نقش امنیتی ناتو برای افغانستان تغییر نکرده است.
به گفتۀ سخنگوی ناتو، هیچ یک از کشورهای عضو این پیمان نمیخواهند که بیشتر از نیاز در افغانستان بمانند. اما در عین حال بدون شک میخواهند که برای پیروزی در این کشور اطمینان حاصل کنند و مطمئن شوند که افغانستان بار دیگر به پناهگاه امن تروریستان برای حمله بر امریکا و سایر کشورهای عضو ناتو مبدل نمیشود.
هاشم وحدتیار آگاه در واشنگتن میگوید، دونالد ترمپ میخواهد در روزهای اخیر ادارهاش، اقدام به یک کار تاریخی کند. به گفتۀ آقای وحدتیار، یکی از این کارها می تواند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان باشد.
آقای وحدتیار گفت: "با آن که ترمپ میخواهد نیروهایش را از افغانستان بیرون کند، روی دو دلیل امکان ندارد. نخست، در دو ماهی که باقیمانده از نگاه لوژیستیکی امکان ندارد که تمامی ۴،۵۰۰ سرباز از افغانستان بیرون شوند. دوم اینکه، با وجود اصرار ترمپ، پالیسی سازانی که اینجا در واشنگتن استند، اعضای کانگرس و سایر نهادهای امریکایی با ترمپ موافق نیستند. این خیلی نظر شخصی دونالد ترمپ است."
از جانب دیگر روزنامۀ واشنگتن ایگزامینر گزارش میدهد که سرپرست وزارت دفاع امریکا پذیرفته است، شبکه القاعده تا هنوز سرکوب نشده.
اما او نگفته که از جو بایدن رئیس جمهور منتخب امریکا برای در هم شکستن شبکه القاعده حمایت میکند یا نه.
بایدن گفته که حدود ۲،۵۰۰ نظامی امریکایی را در افغانستان حفظ میکند تا آنها شبکه القاعده، دولت اسلامی معروف به داعش و سایر گروههای تروریستی را سرکوب کنند.