به تازگی پتریشا گاسمن معاون بخش جنوب آسیا در دیدبان حقوق بشر گفته است که "حمله" پولیس به خانهای یک زن در کابل تکان دهنده است. به گفته او تکان دهندهتر از این نوشتهی چندی قبل امرالله صالح معاون نخست رئیس جمهور است.
به دنبال پخش گزارشها مبنی بر حملهی پولیس به خانه یک زن در کابل، آقای صالح در ۲۲ اکتوبر در صفحهی فیسبوک خود نوشته بود:" تمام شایعاتی که در ضد پولیس از جمله اینکه بدون مراعات قانون به خانهای داخل شده بودند رسیدگی میشود و آنهایی که این شایعه را دامن زده بودند باید پاسخ بدهند. با دولت همکار باشید. ضدیت با دولت و پخش شایعه بر ضد دولت و بدنام سازی نهادها همکاری با دشمن است. از آن پرهیز کنید."
گاسمن در واکنش به این نوشته گفته که، معاون رئیس جمهور بجای اینکه "عملکرد پولیس" را بررسی کند، فرد شاکی را مورد انتقاد قرار داده است.
اما رضوان مراد مسئول بخش ارتباطات و رسانه های معاونیت اول ریاست جمهوری میگوید، هدف از نوشتهی امرالله صالح این بوده که ادعای "خانم" بررسی میشود و اگر اتهام هایش بیاساس باشد، باید فرد شکایت کننده پاسخ دهد.
معاون دیدبان حقوق بشر در بخش جنوب آسیا به رادیو آزادی همچنین گفته که حملهی پولیس به خانهی این زن و خاموش کردن موسیقی، شبیه عملکرد طالبان است. چون طالبان در زمان حاکمیت شان اجازهی پخش و شنیدن موسیقی را نمیدادند.
گاسمن گفت: "واقعیتی که پولیس سعی کرده وارد خانه شود و موسیقی را در یک مهمانی خاموش کند چیزی است که از طالبان توقع میرود نه از پولیس."
او به بررسی دقیق و همه جانبه این رویداد تاکید کرده است.
در همین حال طاهره رضایی که مدعی است شب ۲۴ میزان پولیس همراه آمر حوزه دهم بدون مجوز رسمی وارد خانهاش شده میگوید، در آن شب یکی از کارمندان حوزه خود را سارنوال معرفی کرد و پس از آن همراه با پولیس وارد خانهاش شدند. تمام خانه را بازرسی و از مهمانان تحقیق کردند.
او به رادیو آزادی گفت، پولیس پس از ورود به خانهاش، از مهمانان بدون اجازه تصویر گرفت و همچنین بدون اجازه از او و مهمانانش در پای یک ورق امضا گرفته است.
از سوی هم دیدبان حقوق بشر به نقل از طاهره رضایی نوشته که پولیس در جریان بررسی خانه، بدون اجازه از او فلم هم گرفته و از او خواسته که با امضاء در برگه اطمینان بدهد که در آینده از مهمانیهای میزبانی نخواهد کرد که در آن موسیقی نواخته شود
خانم رضایی ادعا کرد که پولیس یکی از مهمانان زن را نیز در همان شب لتوکوب کرده است.
این خبرنگار زن مدعی است که از جریان "فریاد" های آن شب و حملهی پولیس تصویر نیز گرفته که در صورت نیاز آنرا پخش خواهد کرد.
رضایی میگوید که از برخی نهادهای جهانی خواسته تا در بررسی شکایتش رسیدگی مشترک صورت گیرد: "از نهادهای بینالمللی خواهش میکنم که این قضیه را به صورت جدی و عادلانه بررسی کنند، هم به خاطر نوشتهی غیر مسئولانه معاون اول و هم بیانیهی اول وزارت داخله احساس ترس کردم و از همین خاطر همکاری نهادهای بینالمللی را خواستار شدم."
رادیو آزادی خواست در این باره واکنش طارق آرین سخنگوی وزارت داخله را بگیرد اما موفق نشد.
آرین اما پیش از این در حساب توییتر خود نوشته بود که ادعای یک زن در کابل مبنی بر "بررسی خانهاش از سوی پولیس" تحت بررسی قرار دارد.
به نوشتهی سخنگوی وزارت داخله، نتایج ابتدایی نشان میدهد که بررسی خانهی این زن بر اساس وجه قانونی و با حضور داشت سارنوال صورت گرفته است. آرین همچنین نوشته است که، بررسی خانه بر اساس پیشنهاد اهالی منطقه صورت گرفته است.