لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۰۲

ده‌ها طالب برای مین‌پاکی به استخدام یک نهاد بریتانیایی درآمده‌اند


جنگجوی گروه طالبان برای پاکسازی مین به استخدام نهاد خیریه بریتانیایی درآمده‌اند. 
جنگجوی گروه طالبان برای پاکسازی مین به استخدام نهاد خیریه بریتانیایی درآمده‌اند. 

ده‌ها جنگجوی گروه طالبان برای پاکسازی مین به استخدام نهاد خیریه بریتانیایی درآمده‌اند.

جنگجویانی که متهم به کارگزاری مین بودند و زمانی می‌جنگیدند، اما اکنون سرگرم پاکسازی مین هستند.

هلوترست نهاد خیریه بریتانیایی است که شماری از جنگجویان پیشین طالبان را برای پاکسازی مین در افغانستان استخدام کرده است.

روزنامه دیلی میل در گزارشی نوشته که شمار این افراد به ۳۵۰ تن می‌رسد و در بخش‌هایی کار می‌کنند که خطر جاسازی مین در آن محسوس است.

دیلی میل به نقل از جیمز کاوان، رئیس اجرایی "هلوترست" نوشته که: "به این شمار از جنگجویان پیشین طالبان، ماهانه ۲۳۰ پوند انگلیسی مزد پرداخت می‌شود."

جیمز کاوان، که زمانی به عنوان فرمانده نیروهای بریتانیایی در هلمند خدمت می‌کرد، افزوده که هرچند در زمان ماموریت او در این سمت، ۶۴ سرباز بریتانیایی در هلمند کشته شدند، اما او اکنون احساس می‌کند که جنگجویان پیشین و آنان یک هدف مشترک دارند.

به گفته او، کسانی که اکنون از جنگ دست برداشته‌اند و در این نهاد کار می‌کنند افراد خوبی هستند.

جیمز کاوان
جیمز کاوان

این جنرال بریتانیایی که ۳۰ سال در صفوف نیروهای مسلح کشورش خدمت کرده، هشدار داده که به دلیل نبود شغل مناسب، بسیاری از جنگجویانی که سلاح به زمین گذاشته‌اند، ممکن است به خط مقدم جنگ بازگردند.

برخی از جنگجویان پیشین طالبان به هلوترست گفته‌اند که پیش از این در ماه ۷۷ پوند که حدود ۷۵۰۰ افغانی می‌شود به دست می‌آوردند، در حالی که اکنون ماهانه ۲۳۰ پوند انگلیسی که ۲۳۰۰۰ افغانی می‌شود مُزد دارند.

بازگشت اعضای این گروه به زندگی عادی یکی از مهم‌ترین موضوعات مذاکرات صلح نیز گفته شده است.

محمداشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان نیز پیشتر گفته بود که پس از توافق صلح باید شمار طالبان مسلح به ۶۰ تا ۱۲۰ هزار تن برسد. کاخ ریاست جمهوری در آن زمان به رادیو آزادی گفته بود که در این باره طرحی وجود دارد، اما جزئیات آن را اعلام نکرد.

افغان ولسمشر محمد اشرف غني
افغان ولسمشر محمد اشرف غني

برخی از اقتصاددانان فقر و بیکاری را دلیل ادامه جنگ در افغانستان می‌دانند.

شعیب رحیم یکی از این کارشناسان می‌گوید: "دو دیدگاه وجود دارد: اول این‌که فقر باعث جنگ می‌شود و دوم این‌که جنگ باعث فقر می‌شود. اگر به هر دو طرف نگاه کنیم، نتیجه خواهیم گرفت که فرصت‌های اقتصادی و منابع درآمد برابر شوند، بدون شک شمار زیاد جوانانی که جنگ را شروع کرده‌اند از این کار دست بردارند."

مشارکت طالبان پیشین در مین‌روبی در حالی صورت می‌گیرد که حکومت افغانستان پیوسته طالبان را به کارگذاری مین در متهم کرده است.

هرچند انتظار می‌رفت که افغانستان در سال ۲۰۱۳ از وجود مین پاکسازی شود، اما ادامه جنگ و کمبود بودجه دو دلیلی گفته شده که این زمان را تا سال ۲۰۲۳ به درازا کشیده است.

اما اکنون وزارت دولت در امور رسیدگی به رویدادهای طبیعی افغانستان می‌گوید به احتمال زیاد این هدف تا سال ۲۰۲۳ نیز تحقق نیابد و برای رسیدن به این هدف به پنج سال زمان نیاز است.

شفیق یوسفی رئیس بخش مین‌پاکی این وزارت: "ما نتوانسته‌ایم بودجه مورد نیاز خود را از کمک‌کنندگان بین‌المللی خود دریافت کنیم. دوم این که جنگ ادامه دارد و کارگران ما نمی‌توانند به برخی مناطق بروند. در مجموع، ممکن است نتوانیم به هدفی که ۵ تا سال ۲۰۲۳ تعیین کرده‌ایم، برسیم."

اداره انسجام و پاکسازی مین‌ها در افغانستان می‌گوید که در حال حاضر ۱۵۰۰ کیلومتر مربع زمین آلوده به مین و مواد منفجر نشده وجود دارد. با وجود سالها جستجو برای دریافت مواد منفجرنشده، در افغانستان هنوز هم به گونه میانگین ماهانه ۱۳۰ نفر براثر انفجار مین و مواد منفجرنشده جان می‌دهند.

XS
SM
MD
LG