لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۲۴

مرغداری خانگی زندگی دو هزار خانواده را در بامیان تغییر داده است


ساخت مرغداری خانگی در ولایت بامیان
ساخت مرغداری خانگی در ولایت بامیان

ساخت مرغداری خانگی زندگی دو هزار خانواده را در بامیان تغییر داده است. در اجرا و بازدهی این پروژه‌های کوچک زنان نقش عمده‌ای دارند.
اداره زراعت بامیان از دو سال پیش کمک به ساخت مرغداری‌های خانگی را آغاز کرد. این برنامه به کمک شماری از نهادهای غیردولتی به اجرا گذاشته شد. مدیریت و اجرای این پروژه‌ها برعهده زنان است.
برخی از زنان بامیانی از طریق مرغداری‌های‌خانگی نیازمندی‌های روزمره خود را رفع می‌کنند و در تامین معیشت خانواده‌های خود سهیم شده‌اند.

مرغداری خانگی در ولایت بامیان
مرغداری خانگی در ولایت بامیان

فاطمه یکی از آنها است. او از یک سال به این سو مشغول پرورش مرغ است. می‌گوید پیش از این با شوهرش به صورت روزمزد در مزرعه کار می‌کرد، اما اکنون مصارف روزمره خانواده‌اش را از طریق مرغداری تامین می‌کند.
خانم فاطمه می‌گوید: "قلم و کتابچه فرزندانم، مصرف مهمان، کرایه موتر از همین مرغداری تکمیل می‌شود. قبلاً در همین موارد مجبور بودیم قرض کنیم. بعد از این که همین مرغ‌ها را گرفتیم، از قرضداری خلاص شدیم. ضرورت ما دفع می‌شود. علاوه براین این مصارف، من صندوق پس‌انداز داشتم. وقتی باز کردم، پنج هزار افغانی شده بود".

فاطمه، زنی که در بامیان مرغداری خانگی دارد
فاطمه، زنی که در بامیان مرغداری خانگی دارد

فاطمه می‌گوید سه فرزندش به دلیل فقر و تنگدستی از آموزش باز ماند و به دهقانی روی آورد. وی اکنون امیدوار است که با پرورش مرغ‌های خانگی بتواند زمینه آموزش را برای چهار فرزند دیگرش فراهم سازد.
براساس گفته وزارت زراعت، بامیان یکی از ولایت‌های سرد و کوهستانی افغانستان است که بیش از ۸۰ درصد مردم آن مشغول زراعت و مالداری هستند. زنان بامیانی در کنار مردان، نقش عمده‌ای در رشد زراعت و مالداری دارند.
در همین حال مسئولان اداره زراعت بامیان می‌گویند از دوسال به این سو برای بیش از دو هزار خانواده در سراسر این ولایت ۶۵هزار قطعه مرغ خانگی توزیع شده است.

هدف این کار مشغول ساختن زنان به کار و توانمندی آنها از نگاه اقتصادی است.

مرغداری خانگی در ولایت بامیان
مرغداری خانگی در ولایت بامیان

عبدالوهاب محمدی رئیس زراعت بامیان به رادیو آزادی گفت: "سهم خود خانم‌ها اعمار مرغانچه‌های معیاری بود که مطابق به مشخصات تخنیکی مرغانچه‌ها را خودشان اعمار کرده‌اند. این خانم‌ها مهارت‌های پرورش مرغ را از شروع تا ختم از سوی کارمندان زراعت دریافت کرده و در هر مرحله آموزش‌های عملی را نیز می‌بینند".
فاطمه از اداره زراعت می‌خواهد شماری دیگر از بانوان بامیانی را که سرنوشت وی را دارد از طریق توزیع مرغ‌های خانگی و یا گوسفند شیری حمایت کند تا دیگر هیچ فرزندی به دلیل فقر از آموزش محروم نشود.

XS
SM
MD
LG