روند توزیع کمکها از سوی نهادهای بینالمللی در ولایات آسیبدیده افغانستان برای آسیبدیدگان ناشی از سیلابها ادامه دارد.
برنامه جهانی غذا در افغانستان میگوید تا کنون برای بیش از یازده هزار نفر در ولایات پروان، کاپیسا و میدانوردک مواد غذایی توزیع کرده است.
وحیدالله امانی، سخنگوی این اداره روز شنبه (۱۵ سنبله) به رادیو آزادی گفت این کمکها پس از بررسی و در هماهنگی با حکومت افغانستان به خانوادههای نیازمندان توزیع شده است: "در مجموع بیشتر از ۱۷۰۰ خانواده که بیشتر از یازده هزار نفر میشوند کمکها را به دست آوردهاند، کمکها و سرویها ادامه دارند البته این کمکها به همکاری اداره انکشاف بینالمللی ایالات متحده امریکا، حکومت جاپان، سوئیس، کمکهای بشری ملل متحد صورت گرفته و توزیع شده است."
آقای امانی گفت این کمکها که شامل چهار بوجی آرد، روغن دال نخود، نمک آیودیندار، بسکیت و غذای ویژه خانمهای باردار بود، توزیع شد. وی گفت این کمکها برای دو ماه خانوادهها را کفایت میکند.
در این حال اداره توسعه بینالمللی امریکا نیز در صفحه توییترش نوشته که به همکاری برنامه جهانی غذا به آسیبدیدگان کمک غذایی کرده است.
با این حال، شماری از آسیبدیدگان در پروان به رادیو آزادی گفتند: "اسم من عبدالصمیم است از ولایت پروان استم، سازمان جهانی غذا برای ما آرد روغن ودیگر مواد خوراکه کمک کرد ما تشکر میکنیم اما این بسنده نیست ما نیاز به کمک های بیشتر داریم."
"اسم من امینالله هاشمی است. یکی از ساکنان سیاهگرد غوربند هستم. آنچنان که توقع میرفت کمک صورت نگرفته و کمکهای برنامه جهانی غذا به مرکز فرستاده شده بیشتر متضررین در قریهجات است و این کمکها تا هنوز به قریهجات نرسیده است."
اما سخنگوی برنامه جهانی غذا میگوید تلاشها برای رساندن کمک به آسیبدیدگان مناطق دور دست هنوز ادامه دارد.
در همین حال وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی افغانستان نیز میگوید که برای تعدادی از خانوادههای آسیبدیده از سوی حکومت و نهادهای ملی و بینالمللی کمک صورت گرفته است.
تمیم عظیمی سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت کمکهای ادارات بینالمللی در هماهنگی با حکومت افغانستان به نیازمندان توزیع شده است و این روند ادامه دارد: "کمکهای که به آسیبدیدگان صورت میگیرد تنها از حکومت نیست، بلکه از موسسات بینالمللی هم است که به عنوان اعضای کمیتههای ولایتی مبارزه با حوادث با خود داریم به گونه مثال دفتر سازمان بینالمللی مهاجرت در پروان با ما در قسمت مواد غیر غذایی و پول نقد همکاری کرده است، سازمان جهانی غذا نیز با ما در قسمت توزیع مواد غذایی همکار بوده است."
آقای عظیمی گفت این کمکها از طریق دفتر هماهنگی ملل متحد با حکومت افغانستان هماهنگ میشود. وی همچنین گفت که کمک نهادهای خیریه داخلی از سوی کمیسیونی که در ولایات ایجاد شده و والی ولایت رهبری آن را بر عهده دارد، به نیازمندان توزیع میشود.
این در حالی است که پس از جاری شدن سیل در ولایات مختلف بسیاری از شهروندان و نهادهای کمکرسان در بیرون و داخل افغانستان نیز برای رساندن کمک به نیازمندان شتافتند. به گفته مقامهای وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی افغانستان، سیل در ۱۵ ولایت جان ۲۱۰ تن را گرفته و بیش از ۱۹۰ تن را زخمی کرده و به پنچ هزار خانواده آسیب رسانده است.